FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Zeljko Kopic le oferă românilor ponturi despre Croația » Care e recomandarea specială și cum stă departe de „ispită”: „Lupt în fiecare zi, ca orice om”

Antrenorul dinamovist face câteva recomandări legate de țara sa natală, de la Štruklji la insulele superbe și locurile minunate pe care Croația le are
Antrenorul dinamovist face câteva recomandări legate de țara sa natală, de la Štruklji la insulele superbe și locurile minunate pe care Croația le are

Articol de - Publicat marti, 26 decembrie 2023 20:51 / Actualizat marti, 26 decembrie 2023 21:38

Antrenorul dinamovist face câteva recomandări legate de țara sa natală, de la Štruklji la insulele superbe și locurile minunate pe care Croația le are

Jucătorii croați sunt la modă de mai mulți ani și în România, atât la nivelul primului eșalon, cât și în al doilea, iar acum, un antrenor croat, Zeljko Kopic, 46 de ani, a venit să salveze Dinamo București de la retrogradare.

Un tip disciplinat, deschis, Kopic a început să miște lucrurile la echipa "câinilor". Drept dovadă stau ultimele două succese din campionat, 2-0 cu FC Botoșani și 1-0 cu FC Voluntari. Pe 3 ianuarie, Dinamo pleacă în Antalya (Lara) pentru a pregăti remontada din 2024, iar din 20 ianuarie, în meciul de la Ploiești, cu Petrolul, vrea să continue recuperarea diferenței față de principalele ținte din Liga 1.

Descoperiți-l pe Zeljko Kopic! Cealaltă față a antrenorului dinamovist: „Sunt pasionat de șah”. E fan Jack Nicholson + ce opinie are despre vicii
DINAMO
Descoperiți-l pe Zeljko Kopic! Cealaltă față a antrenorului dinamovist: „Sunt pasionat de șah”. E fan Jack Nicholson + ce opinie are despre vicii

Croația frumoasă, țara cu peste o mie de insule și insulițe, dintre care 48 sunt locuite permanent

Înaintea plecării spre Zagreb, pentru a fi alături de familie de Sărbători, Gazeta Sporturilor a realizat un interviu-eveniment cu Zeljko Kopic, fiind publicate deja primele două episoade. GSP.ro continuă, practic, prezentarea croatului în fața suflării dinamoviste, iar tehnicianul roș-albilor recomandă țara sa românilor pentru experiențe de neuitat în vacanțe.

Dubrovnik
Krk
Brac
Dubrovnik
Hvar
+7 FOTO

Croația nu este doar țara lui Kopic, Modric (Real Madrid) sau Gvardiol (Manchester City), nu e doar patria fotbaliștilor care au făcut furori la ultimele două Mondiale, locul 2, respectiv locul 3, este una dintre "perlele" Europei, în special vara. Croația cu fabuloasa Coastă dalmată, cu Adriatica albastră, cu insulele ei impresionante, cu stațiuni și cu orașe extraordinare, de la Dubrovnik la Split și Krk, de la Rijeka la Hvar și Zadar.

Croația este înaintea noastră la multe detalii ce țin de politică și de infrastructură

Croația are peste 1.300 de kilometri de autostradă și de drumuri expres la un teritoriu de 56,542 km², în timp ce România are 1.065 de kilometri de autostradă la o suprafață de 238.397 km². Croații și-au dublat în 15 ani numărul de kilometri de autostradă și turiștii străini afirmă că au cele mai bune drumuri din Europa de Est.

7puncte despart acum Dinamo de primul loc de baraj, ocupat de Poli Iași, 8 puncte sunt între Dinamo și UTA, primul loc ce ar asigura salvarea directă

Croaţia, care a trecut printr-un război, este deja în Schengen şi în zona euro, la o populaţie sub 4 milioane de locuitori. A intrat în UE în 2013, este încă din 2022 în spaţiul Schengen, iar de la 1 ianuarie 2023 este şi în zona euro, adoptând moneda unică europeană. România, cu o populație de aproape 20 de milioane de locuitori, nu este în zona Euro şi nu se poate estima cu exactitate când va fi, cum nu se poate spune nici când va intra în Schengen.

Zeljko Kopic despre Croația: „Încercați Štruklji la Zagreb, plus tot felul de mâncăruri de pește pe litoral”

„Sunt foarte mândru de țara mea, ca orice croat. Avem o țară cu o coastă dalmată frumoasă, avem peste o mie de insule, în timpul verii este frumos în diverse zone. Și Zagrebul e foarte frumos, merită vizitat. Orice, dar să nu vizitați stadionul național, cred că e cel mai rău din Europa!

Croația este o țară extraordinară. Oamenii sunt buni, prietenoși, cine vine în Croația sigur va avea momente extraordinare.

Și noi avem un fel de sarmale. V-aș recomanda Štruklji, dacă mergeți la Zagreb, e interesant, un fel de ruladă, desert, cu brânză, iar pe coastă sunt tot feluri de mâncăruri cu pește. Avem un mix extraordinar", a relatat Kopic în interviul acordat GSP.ro.

Zeljko Kopic despre o altă luptă, din afara gazonului: "Îmi place să mănânc bine, dar trebuie să fiu atent la cum arăt, la kilograme"

Zeljko Kopic a locuit în cantonamentul de la Săftica în primele săptămâni la București. A recunoscut că are fel de fel de mâncăruri preferate și că nu este ușor să se mențină în formă, cu toate că nu pare a avea probleme de acest gen.

"Aici, mâncarea e extraordinară, bucătarul prepară feluri foarte gustoase. E la cel mai înalt nivel, la cum prepară mâncarea. Dacă țin dietă? Întotdeauna, mă lupt cu mine. Îmi place să mănânc, dar trebuie să fiu atent la cum arăt, la cât mănânc, la kilograme.

Îmi plac diverse deserturi, oricui îi place să mănânce, să încerce. Nu fumez, nu beau, în ceea ce privește dulciurile am o afinitate. Lupt în fiecare zi, ca oricare om (râde). Am încercat și cozonacul românesc", a declarat Kopic, care a mărturisit că a dus familiei de Crăciun bomboane de ciocolată  de la București.

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Cea mai tare amintire a lui Adrian Mutu de Crăciun: „Dacă o aveai, erai șeful! Mama nu mai știa ce să facă să mă potolească!”

EXCLUSIV Dennis Politic și amintirile sale de Crăciun: „Părinții mi-au zis adevărul. Și nu am fost supărat deloc”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
mr90
mr90  •  27 Decembrie 2023, 09:31

Din pacate nu prea au plaje cu nisip, doar cu scoici si pietricele ...

GionVaiani
GionVaiani  •  26 Decembrie 2023, 22:34

Va recomand *** *** ***. Are si aeroport.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tristan
tristan  •  26 Decembrie 2023, 21:40

Toată lumea știe că e o țară frumoasa.Un pic cam scumputa . Zagreb nu e,totuși,cel mai frumos oraș din Croația.Rijeka,Split ,Zadar sunt mai frumoase . Dar , Romania are un potențial mai mare decât Croația .Daca creșterea economică a României din ultimii 5-6 ani se păstrează ,ar trebui sa i depășim lejer la PIB /capita in următorii 5/6 ani.Nu e diferența mare oricum,nici acum ,la pib ul per capita dintre cele 2 tari.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează