FOTBAL  »  Superliga  »  PORTRET

EXCLUSIV De ziua lui Neubert, un apropiat îi face portretul omului-cheie de la FCSB: „Am lucrat cu el și mi-am dat seama cu adevărat”

Thomas Neubert / Sursă foto: GSP +16   FOTO
Thomas Neubert / Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat luni, 09 ianuarie 2023 16:30 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2023 18:14

Thomas Neubert, preparatorul fizic de la FCSB, unul dintre cei mai importanți oameni din staff-ul vicecampioanei, împlinește astăzi 54 de ani. Neamțul e caracterizat de antrenorul Gabriel Manu drept un „preparator foarte bun și un om excepțional”.

Gabi Manu și Thomas Neubert au colaborat în Emiratele Arabe Unite, când au făcut parte din staff-ul lui Laurențiu Reghecampf de la Al Wasl. Tehnicianul a rămas impresionat de metodele preparatorului german, cel care coordonează și în prezent majoritatea exercițiilor de la antrenamentele lui FCSB.

Thomas Neubert, caracterizat de fostul colaborator Gabi Manu: „Știu ce fel de preparator fizic e”

„Înainte de a fi un preparator foarte bun, el e un om excepțional! Am avut plăcerea să lucrez timp de un an de zile cu el în Emirate și mi-am dat seama cu adevărat ce poate, experiența lui și-a spus cuvântul. 

Eu cred că atunci când ești bun, lumea încearcă să se agațe de tot felul de lucruri negative pentru a-ți strica imaginea. Am o vorbă: atunci când ești vorbit de rău, înseamnă că ai valoare. Neubert are valoare. Am lucrat cu el, știu ce poate, știu ce fel de preparator fizic e”, a spus Gabi Manu, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor. 

De ziua lui Neubert, un apropiat îi face portretul omului-cheie de la FCSB: „Am lucrat cu el și mi-am dat seama cu adevărat”
Gabi Manu, 41 de ani, a fost „secund” la Săgeata Năvodari, Al Wahda și Al-Wasl și „principal” la Metaloglobus / Captură GSP Live

Neubert, decisiv în mandatul lui Reghecampf

Neubert a revenit la FCSB în vara lui 2020. Când a plecat de la roș-albaștri, Neubert s-a despărțit în relații proaste de club, a urmat și un litigiu între părți. Totuși, Becali nu a mai ținut însă cont de istoricul agitat al colaborării avute cu germanul și l-a reangajat. 

El a ajuns să aibă o cotă foarte bună mai ales datorită primului mandat pe care l-a avut în România, între 2012 și 2014. 

În perioada aceea a colaborat cu Reghecampf, antrenorul care-l adusese în Liga 1, și au câștigat împreună două titluri de campioni. Cuplul Reghecampf-Neubert a calificat-o pe FCSB în grupele Champions League în 2013, după ce roș-albaștrii au trecut de Legia Varșovia în play-off.

La acel moment, jucătorii se plângeau de antrenamentele extrem de solicitante comandate de Neubert, iar MM Stoica explica în urmă cu câșțiva ani că fotbaliștii „vomitau mov” de la efort. Mulți însă au pus la îndoială metodele de pregătire ale preparatorul fizic neamț, pe forumuri apărând de multe ori acuzații nedovedite de dopaj.

10.000 de euroîncasează lunar Neubert la FCSB. El e cel mai bine plătit preparator fizic din istoria campionatului românesc.

FOTO / Imagini cu Thomas Neubert la FCSB

Thomas Neubert / Sursă foto: GSP
Thomas Neubert / Sursă foto: GSP
Thomas Neubert / Sursă foto: GSP
Thomas Neubert / Sursă foto: GSP
Thomas Neubert / Sursă foto: GSP
+12 FOTO

Citește și alte știri despre FCSB: 

Jucătorul plecat de la FCSB dă cărțile pe față: „Să ajung la Steaua, apoi în «C»?! Nu cred”

Pintilii e șeful, Filip și Stoica „secunzi” » Cum arată antrenamentele FCSB din Turcia + Echipa roș-albastră stă în hotel cu formația care i-a ofertat un titular

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează