FOTBAL  »  Superliga  »  FIORENTINA

EXCLUSIV Ianis Hagi, comparat cu atacantul de zeci de milioane de euro al Fiorentinei: „O scuză penibilă! Românii nu au mentalitate pentru fotbalul de nivel înalt”

Dusan Vlahovic și Ianis Hagi // foto: Guliver/gettyimages
Dusan Vlahovic și Ianis Hagi // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 14:33 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 15:39

Impresarul sârb Zvonko Milojkovic a comparat, în cadrul unui interviu acordat Gazetei Sporturilor, fotbaliștii din România cu cei din Serbia. Ca exemple, i-a folosit pe Ianis Hagi (23 de ani) și Dusan Vlahovic (21), ambii transferați de Fiorentina de la echipe din țările natale. 

În 2016, Ianis Hagi a fost transferat de Fiorentina de la Viitorul, în schimbul a 2,8 milioane de euro. După doi ani, în care a jucat doar două meciuri la prima echipă a clubului, Ianis s-a întors în România. În perioada în care Ianis pleca de la gruparea viola, la Fiorentina ajungea Dusan Vlahovic, un atacant sârb aflat pe val în prezent.

„S-a crezut șmecher, acum îi iese șmecheria prin piele!” » Atac nemilos la adresa jucătorului de la Universitatea Craiova
CSU
„S-a crezut șmecher, acum îi iese șmecheria prin piele!” » Atac nemilos la adresa jucătorului de la Universitatea Craiova

Zvonko Milojkovic: „De ce doar sârbul s-a impus la Fiorentina?”

Soarta lui Dusan la Fiorentina a fost, însă, diferită de a lui Ianis. Vlahovic este acum una dintre marile vedete din Serie A și are 106 meciuri la Fiorentina, cu 47 de goluri înscrise!

Impresarul sârb Zvonko Milojkovic, apropiat de fotbalul din România, crede că diferența de succes pe care Hagi și Vlahovic l-au avut la Fiorentina are ca motiv mentalitatea românilor, care nu ar fi „pentru fotbalul de nivel înalt”. El a detaliat într-un interviu acordat GSP.ro:

„Vlahovic a fost adus la Fiorentina în același timp în care a fost adus acolo Ianis Hagi. De ce doar sârbul s-a impus? Nu mă refer în mod special la Ianis, îți explic care sunt diferențele în general. Românii nu au mentalitate pentru fotbalul de nivel înalt. «Nu jucăm fiindcă suntem români!». Serios? De ce i-ar iubi cineva pe sârbi și i-ar urî pe români? Asta e o scuză penibilă! Ești fotbalist, îți faci loc! Nu ești, nu joci!”

60 de milioane de euroeste suma oferită de un club european pentru Vlahovic, în vară. Fiorentina a refuzat, însă, propunerea

„Vlahovic arăta ca un supertalent de la 15 ani”

Tot despre Vlahovic, Zvonko a declarat că „îl știu de când avea 15 ani, de atunci arăta ca un supertalent și îi cunosc bine pe băieții care îl impresariază”. Motivul pentru care sârbii continuă să producă mari talente?

„În Serbia sunt antrenori buni pentru copii și dacă vezi meciuri de juniori U14 îți dai seama că ele arată ca niște războaie, se joacă foarte dur”, spune Milojkovic.

Citește mai multe știri de actualitate: 

Încă o plecare de la CFR Cluj! Fotbalistul semnează cu o echipă din Țările de Jos

Îngrijorare la Bayern » Un mijlocaș le dă bătăi de cap medicilor: „Situația este insuportabilă, mai ales pentru el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
wrx.
wrx.  •  07 Ianuarie 2022, 21:02

Respect sărbului! Omul a spus adevarul despre situatia jenanta a fotbalului si fotbalistilor romanesc (romani)!

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  07 Ianuarie 2022, 17:08

Bine că a cumpărat de la Hagi finul Gigi pe bani mulți!

dinamo100
dinamo100  •  07 Ianuarie 2022, 17:07

Ma distreaza ca toti critica jucatorii generati de Academia Hagi care nu fac fata in strainatate, dar nu observa ca in ultimii 10 ani aceasta a fost de fapt singura scoala de fotbal adevarata din Romania. Echipele lui Hagi au dominat campionatele de juniori pentru ca nu au avut competitori. Cum pot sa creasca niste juniori daca nu au parte de o competitie puternica? Daca ar exista in Romania inca 10 academii ca a lui Hagi si s-ar lupta puternic intre ele, atunci am avea sanse la niste jucatori mai antrenati, mai puternici, mai competitivi.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează