FOTBAL  »  LIGA 2  »  DECLARAȚII

Un fotbalist din Mali venit în România a fost șocat de primul sfat primit: „Atenție la buzunare, vezi unde pui portofelul”

Aboubakar Gakou/ foto:  Facebook
Aboubakar Gakou/ foto: Facebook

Articol de - Publicat duminica, 25 iunie 2023 15:52 / Actualizat duminica, 25 iunie 2023 16:46

Aboubacar Gakou (29 de ani), atacantul de la CSM Reșița, a dezvăluit într-un interviu pentru Libertatea ce sfat a primit înainte să ajungă în România, în 2019.

Gakou, jucătorul echipei nou-promovate în Liga 2, a fost avertizat să fie atent la hoți. În acel moment, fotbalistul din Mali s-a speriat serios.

Surpriză! El îi ia locul lui Săndoi? Cine e varianta total neașteptată pentru banca naționalei U21: „Eu m-am gândit la el”
ROMÂNIA U21
Surpriză! El îi ia locul lui Săndoi? Cine e varianta total neașteptată pentru banca naționalei U21: „Eu m-am gândit la el”

„Mulți vorbeau România de rău. «Frate, dacă mergi acolo, atenție la buzunare, vezi unde pui portofelul, ai grijă să nu te păcălească pe-acolo!», doar din astea auzeam. Mă și gândeam că eu plec din Mali să scap de rele, dar ajung în România ca să fie tot rău?!”, a declarat Gakou pentru Libertatea. 

Gakou: „Am fost șocat, mă așteptam să fie rău”

„Primul impact m-a șocat, într-adevăr. Fiindcă mă așteptam să fie rău, iar în România toți se comportau frumos cu mine și erau foarte amabili. Mă gândeam că poate încearcă să mă atragă într-o cursă. Așteptam atent să văd ce urmează, de unde ar putea veni atacul, dar în realitate oamenii erau buni, amabili, atât. Românii m-au surprins plăcut de la bun început.

Am trăit și momente în care n-am fost plătit la timp, cu salarii întârziate sau perioade de neplată. Apoi, mi s-a promis ceva, ulterior nu mai era valabil. Dar am întâlnit și oameni care s-au interesat de mine, despre cultura africană, despre Mali. 

Vreau să văd partea frumoasă a lucrurilor, cum apreciez și că oamenii de la Reșița, în frunte cu președintele Cristi Bobar, s-au ținut de cuvânt față de mine”, a declarat Gakou, conform sursei menționate.

Gakou: „În România sunt oameni care vorbesc mult, și nu despre ei”

Atacantul malian a numit și lucruri care nu îi place în România: „Bârfa! Sunt oameni care vorbesc mult. Și nu despre ei! Nu despre ceea ce fac ei, ci de alții. Asta mă deranjează. 

Și mai e chestia când nu se țin de cuvânt, când promit ceva și nu merg pe această linie”.

Citește și:

Denis Alibec s-a întâlnit în vacanța de pe Coasta de Azur cu starul lui Manchester City, iar fostul coleg l-a tachinat: „Ești 5 clase peste Grealish!”
VACANȚĂ
Denis Alibec s-a întâlnit în vacanța de pe Coasta de Azur cu starul lui Manchester City, iar fostul coleg l-a tachinat: „Ești 5 clase peste Grealish!”
Oleg Protasov a revenit în Ghencea, la 18 ani de când punea bazele FCSB-ului „UEFAntastic” » Cum arată azi ucraineanul
UCRAINA
Oleg Protasov a revenit în Ghencea, la 18 ani de când punea bazele FCSB-ului „UEFAntastic” » Cum arată azi ucraineanul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Amiralul2022
Amiralul2022  •  25 Iunie 2023, 18:53

Ai scăpat de lei, rinoceri, hipopotami, elefanți, girafe etc și ai dat de comunitarii și urșii noștri... chiar ai vrea să te-ntâlnești cu un urs pe stradă ? Păi, până la Mangalia cred că nu te-ar prinde... Usain Bolt ar fi bebeluș pe lângă tine

Mazavalt
Mazavalt  •  25 Iunie 2023, 17:46

"Venit tocmai din Mali, un tânăr a fost avertizat în privința României: „Frate, atenție la buzunare, unde pui portofelul, ai grijă să nu te păcălească" :)))))))) intai trebuia sa rad ca nu se putea altfel. Deci le-a mers vestea romanilor la nivel mondial nu gluma.... Nu ma asteptam ca aricanii sa il atentionieze.. si aia din MALI care au probleme cu terorismul :))))) "Dar românii l-au surprins" "Sunt și detalii care nu-i plac la români: „Bârfa! Sunt oameni care vorbesc mult. Și nu despre ei! Nu despre ceea ce fac ei, ci de alții. Asta mă deranjează. Și mai e chestia când nu se țin de cuvânt, când promit ceva și nu merg pe această linie. Fără supărare!”. Imediat, a ținut să puncteze ce-i place în România: „O țară frumoasă, cu peisaje extraordinare. N-am preferințe, îmi place și la mare, și la munte. Ți-am zis, peisajele sunt deosebite. Îmi plac și animalele. Bine, am citit în ultima vreme că poți da și peste urși pe stradă! Serios?! Aș fi curios să-i văd de aproape, dar sper să ne separe un geam, ceva”. Dar ghici ce. De fapt El lauda geografia tarii, de care nimeni nu are ce sa zica pentru simplul motiv ca exista dinainte sa existe tara, dar surpriza NU ii plac romanii in special cum spui tu in titlul :)))) L-au surprins negativ...

Nae_4774
Nae_4774  •  25 Iunie 2023, 16:47

Păi, de, și noi, băștinașii, tot asta facem începând din clipa în care avem ceva în buzunare, în mașini, în rucsacuri, în borsete, ș.a.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează