FOTBAL  »  LIGA 2  »  GSP LIVE

EXCLUSIV A jucat în Liga 2, acum dezvăluie: „Meciuri trucate? Se întâmplă asta la multe echipe, știu lucruri concrete”

Alexandru Nedelcu, la GSP Live
Alexandru Nedelcu, la GSP Live

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 iunie 2022 09:30 / Actualizat vineri, 10 iunie 2022 11:20

Alexandru Nedelcu (36 de ani), fost portar la Metaloglobus și semifinalist la Survivor România 2022, a făcut dezvăluiri despre jocurile murdare din fotbalul românesc. 

Invitat la GSP Live în această dimineață, Nedelcu, care a renunțat la cariera de fotbalist în 2019, a fost întrebat despre trucarea partidelor la nivelul ligilor inferioare.

Rotaru vrea să-l dea afară, Reghecampf se revoltă
CSU CRAIOVA
Rotaru vrea să-l dea afară, Reghecampf se revoltă

Alexandru Nedelcu, dezvăluiri despre jocurile murdare din Liga 2: „Se întâmplă la multe echipe”

„La noi, la Metaloglobus, patronul nostru nu a vrut să audă niciodată de lucruri de genul. Vorbesc la prezent pentru că m-am simțit ca într-o familie. 

Am avut oportunitatea să facem bani mulți, să facem «jocuri» pentru pariuri, dar nu s-a pus problema de asta.

Dar știu că se întâmplă o grămadă, pe la multe echipe. Am prieteni care știu că s-a întâmplat. Și lucruri cu arbitri, și cu antrenori. Știu lucruri concrete.

Banii sunt problema. Sunt prea puțini”, a afirmat Nedelcu în studioul Gazetei Sporturilor.

După retragerea din cariera de fotbalist, Nedelcu a activat vreme de aproximativ un an ca manager sportiv la Metaloglobus. A petrecut prima jumătate din 2022 în Republica Dominicană, unde a participat la show-ul Survivor România. A ajuns între ultimii 4 concurenți.

După promovarea în Liga 2 (n.r. - în 2018) am mai jucat un an, apoi am zis «gata, sunt prea bătrân». Erau și probleme cu banii, voiam altceva de la viață. 

Am plecat în Anglia, am fost șofer pe dubă, am livrat medicamente la farmacii și spitale. Acolo am jucat fotbal în liga a șaptea, la FC România. Când m-am întors am revenit la Metaloglobus, ca manager sportiv timp de un an.

- Alexandru Nedelcu

Episod controversat cu Metaloglobus: „«Nu vreți să vă dăm 200 de lei?»”

În cadrul emisiunii, Nedelcu a povestit și un episod din perioada în care evolua la Aversa București, la nivel de Liga 4. Fostul portar a susținut că patronul și antrenorul din acea vreme de la Metaloglobus le-au oferit jucătorilor câte 200 de lei pentru a „trânti” un meci din fazele inferioare ale Cupei României.

„Am jucat și la Aversa, echipă din Liga 4 cu pretenții de promovare în Liga 3. Ne angajaseră la fabrică, ne dădeau bani. Îmi convenea, care avea BAC-ul primea și mai mult. Am avut un meci în Cupă cu Metaloglobus, la care abia începuse proiectul. 

Nu mai primiserăm banii la Aversa și am mers doar 9 jucători la meci (n.r. - minimul de jucători prevăzut de regulament este 7). Patronul și antrenorul de la Metaloglobus ne-au zis: «nu vreți să vă dăm 200 de lei și să lăsați meciul?» 

Noi nu am vrut. I-am bătut în 9 oameni, la penalty-uri, și am mers mai departe. Le-a plăcut de noi și ne-au întrebat dacă vrem să mergem acolo”.

Alexandru Nedelcu, antrenat de Bogdan Argeș Vintilă la Metaloglobus

În Liga 2 și Liga 3, Nedelcu a făcut parte timp de aproximativ un deceniu din lotul celor de la Metaloglobus, club din cartierul bucureștean Pantelimon. 

A fost antrenat inclusiv de Bogdan Argeș Vintilă, fostul tehnician de la FCSB, dar și de Gigel Coman, a cărui cariera de fotbalist se leagă tot de FCSB. Alături de cei doi tehnicieni a reușit să promoveze în Liga 2 în 2017.

Mai multe știri din Liga 2: 

Fotbalistul care l-a lăsat pe Alexa în Liga 3: „Plec la muncă la 5 dimineața, mă întorc seara! M-au înjurat de mamă și m-au făcut blatist. M-am rugat să îi batem la penalty-uri”

Jucătorii cer falimentul lui Dinamo! Ce le-a propus Răzvan Zăvăleanu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
adriann_
adriann_  •  10 Iunie 2022, 12:32

La noi autoritatile statului se autosesizeaza doar cand li se da ordin sa "paradeasca" pe careva. In rest, Dumnezeu cu mila, sat fara caini...

brentford
brentford  •  10 Iunie 2022, 12:09
Postat de adriann_ pe 10 Iunie 2022, 11:47

"„La noi, la Metaloglobus, patronul nostru nu a vrut să audă niciodată de lucruri de genul. " dupa care la cateva randuri mai incolo povesteste cum fix patronul de la Metaloglobus le propusese celor de la Aversa sa dea meciul pe 200 de lei. :)) Ma nene, nu zic, poate intre timp era alt patron la Metaloglobus, dar explicati chestia asta :)) Daca nu, omul e haios rau, s-a contrazis de la mana pana la gura :))

Salut prietene! Exact la aceeasi declaratie eram gata sa dau copy/paste,dar ai fost mai "Rapid" :)) Intrebarea mea este: s-a facut vreodata o investigatie vis-a-vis de omeniile si meciurile "prieteniei" in campionatul romanesc? Care este prima institutie care trebuie sa se sesizeze? Nu exista luna,sau chiar saptamana,sa nu iasa cate unul care sa spuna ca stie de blaturi. Alo! Nu aude nimeni?

adriann_
adriann_  •  10 Iunie 2022, 11:47

"„La noi, la Metaloglobus, patronul nostru nu a vrut să audă niciodată de lucruri de genul. " dupa care la cateva randuri mai incolo povesteste cum fix patronul de la Metaloglobus le propusese celor de la Aversa sa dea meciul pe 200 de lei. :)) Ma nene, nu zic, poate intre timp era alt patron la Metaloglobus, dar explicati chestia asta :)) Daca nu, omul e haios rau, s-a contrazis de la mana pana la gura :))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează