FOTBAL  »  LIGA 2  »  ANCHETĂ

Nouă fotbaliști și un antrenor citați de FRF într-un dosar de trucare de meciuri din 2018

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 mai 2022 17:17 / Actualizat miercuri, 11 mai 2022 18:52

Nouă foști fotbaliști și un antrenor care au activat la formația CS Balotești, în sezonul 2017-2018 din Liga 2, au fost convocați la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, luni, 16 mai, într-un dosar de meciuri presupus trucate pentru pariuri. Sesizarea a fost făcută de Departamentul de Integritate şi Antifraudă al FRF.

Au primit citații Alexandru Ionuț Stoica (22 de ani, atacant), Valentin Flămânzeanu (39 de ani, fundaș central), Andrei Voineag (28 de ani, fundaș stânga), Cornel Predescu (34 de ani, mijlocaș), Franco Paraschiv (23 de ani, atacant), Cosmin Mihai (26 de ani, fundaș stânga), Bogdan Marciuc (34 de ani, fundaș central), Alexandru Iordan (33 de ani, portar), Gabriel Bragă (27 de ani, mijlocaș) și Emil Stanca (antrenor).

Stadion nou, cadou de ziua lui Dinamo » Când va fi gata arena de 25.000 de locuri + Lucescu vrea să revină la formația alb-roșie
DINAMO
Stadion nou, cadou de ziua lui Dinamo » Când va fi gata arena de 25.000 de locuri + Lucescu vrea să revină la formația alb-roșie

Potrivit Libertatea, derularea mecanismelor comisiilor FRF a fost obstrucționată din cauza unor probleme juridice încurcate. În 2019, CS Balotești a dat în judecată Federația! Gruparea ilfoveană a ridicat mai multe excepții: secretarul general al FRF nu e recunoscut de Tribunal, clubul nu e trecut în Registrul de Asociații, Fundații și Federații ca membru afiliat al Federației, abaterile disciplinare sunt comise de persoane fizice, nu juridice!

FRF a deschis „dosarul Balotești" în 2018, în urma unui referat întocmit de Comisia de Integritate a FRF, pe baza semnalelor primite de la sistemul UEFA de detectare a fraudelor la pariuri. 

Numele echipei CS Balotești apare în toate meciurile care au declanșat alarma Betradar, iar partidele, patru în Liga 2 și una din Cupa Românei, s-au disputat în sezonul 2017-2018, conform dezvăluirilor jurnaliștilor de la Libertatea.

În 2021, formația ilfoveană CS Balotești s-a retras din seria a IV-a de Liga 3.

Andrei Voineag, unul dintre cei 9 jucătorii anchetați, a primit în februarie o suspendare de 6 luni în „cazul FC Daco-Getica", echipă care a fost anchetată, de asemenea, pentru trucare de meciuri.

VIDEO Match Preview CSU Craiova - Sepsi

Citește și: 

Situație incredibilă în play-out: cu o etapă înainte de final, clubul ar trebui exclus din campionat! Decizia luată la Comisii

E oficial! FCSB - CFR Cluj, finala campionatului, se va juca la Buzău

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  11 Mai 2022, 21:07
Postat de anticenzuralasport pe 11 Mai 2022, 18:32

Comisia de Integritate a FRF se face că Dinu Cornel nu a dezvăluit la tv. in direct Valiza doi...

S-a prescris.

blatistu49
blatistu49  •  11 Mai 2022, 18:58

pai aproape toate meciurile BERCEN ului sunt trucate altfel zis de omenie Comisiile na u depistat

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  11 Mai 2022, 18:32

Comisia de Integritate a FRF se face că Dinu Cornel nu a dezvăluit la tv. in direct Valiza doi...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close