FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

A fost ofertat de CSA, dar nu dă înapoi: „Pentru mine, echipa domnului Becali e Steaua!”

Andrei Cristea, în dreapta, în perioada în care evolua pentru roș-albaștri / Sursă foto: Arhivă GSP +33   FOTO
Andrei Cristea, în dreapta, în perioada în care evolua pentru roș-albaștri / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 iulie 2022 21:18 / Actualizat miercuri, 13 iulie 2022 21:47

Andrei Cristea (38 de ani), dublu campion cu FCSB, continuă să considere clubul lui Gigi Becali „adevărata Steaua”. Fostul atacant e de neînduplecat, chiar dacă recent a avut ofertă de la CSA Steaua.

Echipa domnului Becali rămâne Steaua. Pentru mine, FCSB este Steaua!”, a spus Andrei Cristea, actualul antrenor de la ACS FC Dinamo, în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la DigiSport.

La începutul lui 2021, când încă era la Poli Iași, Andrei Cristea a fost dorit de CSA Steaua. Mutarea nu s-a concretizat însă. Ieşeanul ar fi declinat elegant oferta afirmând că își dorește să continue la Iași. 

Dublu campion în Liga 1, Andrei Cristea a jucat la FCM Bacău, Steaua, Poli Timișoara, Poli Iași, Dinamo, Karlsruher, FC Brașov, Qabala, Salernitana, Martina Franca și CSU Craiova și CS Mioveni. 

Andrei Cristea are amintiri de neuitat din Ghencea

Andrei Cristea a luat viața în piept în Ghencea la o vârstă crudă. Așezat în vestiar pe scaunul lui Lăcătuș, lângă Dorinel Munteanu și în fața lui Rădoi, moldoveanul a luat două titluri cu Steaua și a intrat în istorie cu celebra „dublă” prin care a eliminat Valencia din Cupa UEFA în 2005.

Peste un an a fost titular în ambele partide ale „sfertului” UEFA contra Rapidului, fiind absent în returul de coșmar de la Middlesbrough, în urma căruia „roș-albaștrii” au ratat calificarea în finală.

+29 FOTO

Giovanni Becali a pus pe masă 4 milioane, Gigi a cerut 20

Cariera lui Andrei putea fi și mai spectaculoasă dacă verii Becali nu erau certați în perioada în care fotbalistul a evoluat la Steaua. Giovanni putea să rezolve un transfer de 4 milioane de dolari în străinătate, pe tapet fiind piste ca Valencia și Ajax, însă Gigi a cerut 20!

„Dacă semnam cu Giovanni, puteam face lucruri și mai frumoase. E regretul carierei mele că nu m-am putut transfera după incredibila calificare cu Valencia”, îşi aduce aminte Cristea.

VIDEO Andrei Cristea: „Cu Rapid am semnat de 2 ori și n-am jucat niciun minut”

Citește și alte știri de actualitate:

Andrei Cristea a preluat ACS FC Dinamo și anunță: „Vrem să redevenim o forță în fotbalul românesc!” » Detalii despre salarii și planurile următoare

VIDEO CSA Steaua, revenire spectaculoasă în amicalul de azi » Atanas Trică a fost on-fire: „dublă” în 10 minute

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
contele100
contele100  •  19 Aprilie 2023, 16:40
Postat de alexiosas pe 14 Iulie 2022, 00:03

pentru mine Steaua e echipa armatei si nu o asociatie a stanelor din Pipera

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

contele100
contele100  •  19 Aprilie 2023, 12:58
Postat de forumeer pe 14 Iulie 2022, 10:59

Cred ca asta e raspunsul, da. Ei sunt fanii lui Jiji. Daca el pleaca la Clinceni, vor spune ca Clinceni e Steaua, are Jiji "continuitate". Demnitate, la fcfcsbisti? Nu exista asa ceva.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  14 Iulie 2022, 13:03

Cum n-ati cunoscut adevarul? Numai prostii pot sustine asa ceva. Procedura era f cunoscuta. De ce nu a reactionat nimeni de la armata? Au preferat sa fie "furati"? Totusi unde era Steaua cand juca Cristea? De ce as tine cu o echipa despre care nu stiu cum a ajuns in ligile inferioare? Cu o echipa care a acceptat desfiintarea, caci nu e de priceput unde era prin 2005? Ce legatura poate fi intre Steaua din B cu cea din 1986? Instantele spun multe aiureli. Un ex: daca steaua armatei are de primit 34 de mil euro, cum de nu se inghesuie nici un privat sa o preia? Oare mai poate instraina denumirea (marca) dupa ce a fost si pe la Paunescu? Oare banii de la Becali vor fi platiti vreodata? Si dca ada, intra la sectia de fotbal sau la bugetul statului? Intrebari cu raspunsuri dificile. Pacat ca denumirea Steaua balteste prin B. Ca urmare a unor ambitii. Iar situatia ii da apa la moara prostanacului de Becali sa comita alte prosti.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează