FOTBAL  »  LIGA 2  »  FCSB VS. CSA STEAUA

Asociația Salvați Steaua, aflată de partea FCSB, anunță triumfător: „După 1 an, 3 luni și 27 de zile am primit motivarea de la Tribunal. CSA este obligat să ne comunice informațiile”

Asociația Salvați Steaua susține că Tribunalul București le-a admis cererea de chemare în judecată a Clubului Sportiv al Armatei
Asociația Salvați Steaua susține că Tribunalul București le-a admis cererea de chemare în judecată a Clubului Sportiv al Armatei

Articol de GSP - Publicat joi, 25 august 2022 16:25 / Actualizat joi, 25 august 2022 16:51

Asociația Salvați Steaua, organizația aflată de partea FCSB în războiul identitar dintre clubul din Liga 1 și CSA Steaua, susține că Tribunalul București a obligat Clubul Sportiv al Armatei să îi prezinte informațiile solicitate, referitoare la desprinderea secției de fotbal de CSA în 1998. CSA fusese acționat în judecată pentru refuzul de a comunica informații de interes public. 

Asociația Salvați Steaua a anunțat în această după-amiază că Tribunalul București i-a transmis hotărârea prin care obligă Clubul Sportiv al Armatei să „comunice date esențiale pentru identitatea juridică și sportivă a fostei secții de fotbal de performanță, desprinsă de clubul «mamă» în 1998.”

Conform comunicatului emis de Asociația Salvați Steaua, Tribunalul București a constatat că „pârâtul este o autoritate publică în sensul art. 2 lit. a) din Legea nr. 544/2001, întrucât este o structură a Ministerului Apărării Naționale, care este o autoritate publică centrală, iar informațiile solicitate de reclamantă prin cererea nr. RP-476/17.07.2020 sunt informații de interes public deoarece privesc activitatea pârâtului”.

Omul care revendică emblema Stelei: „CSA folosește o siglă însuşită cu forța! E munca mea și a lui MM Stoica”
FCSB vs CSA STEAUA
Omul care revendică emblema Stelei: „CSA folosește o siglă însuşită cu forța! E munca mea și a lui MM Stoica”

Asociația Salvați Steaua anunță triumfător: „Am primit motivarea de la Tribunal. CSA este obligat să ne comunice informațiile”

Cum Clubul Sportiv al Armatei „nu a justificat încadrarea informațiilor solicitate de reclamantă în categoria informațiilor exceptate de la comunicare (...)” și „nu a explicat cum ar putea fi afectat dreptul său la apărare în litigiile aflate pe rolul instanțelor de comunicarea către reclamantă a informațiilor solicitate de aceasta”, Asociația Salvați Steaua susține că CSA este acum obligat să comunice următoarele informații:

  • Decizia/ordinul/actul juridic prin care, în aprilie 1998, secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei, precum și continuitatea sportivă și tradițiile glorioase ale acestei secții au fost transferate către Asociația Fotbal Club Steaua București;
  • Regulamentele de organizare a Clubului Sportiv al Armatei din aprilie 1998 până în prezent;
  • Decizia de „înființare a unei echipe de fotbal” edictată/emisă de Clubul Sportiv al Armatei, potrivit Monitorului Oficial nr. 533 din 21 aprilie 2017, precum și actele juridice care au fundamentat și au creat condițiile specifice propice ale acestui demers de înființare a unei echipe de fotbal.

1 an, 3 luni și 27 de zile - perioada necesară pentru motivarea hotărârii judecătorești prin care CSA a fost obligat să ne comunice informațiile de interes public. Am îndrăzni să cităm finalul primului volum din Moromeții: „Timpul nu mai avea răbdare”!

- comunicat Asociația Salvați Steaua

Dosarul citat de Asociația Salvați Steaua a fost înregistrat pe portalul Ministerului Justiției pe 27 august 2020. Asociația Salvați Steaua figurează ca reclamant, Clubul Sportiv al Armatei Steaua ca pârât.

Revenim cu aspecte desprinse din hotărârea motivată”, mai precizează Asociația Salvați Steaua, care s-a prezentat în dosar drept o entitate fondată cu scopul de a „ocroti interesele suporterilor steliști de pretutindeni, având ca obiect clarificarea problemelor identitare ale secției de fotbal de performanță a clubului Steaua București”. 

VIDEO » Florin Bratu, despre derby-ul dintre Dinamo și Steaua din Liga 2 

Mai multe știri de actualitate: 

Decizie de neînțeles în Liga 1 » L-au readus în club, pe ascuns, pe omul care își umilea subalternii: „Citești ziaru', băi fraiere, că-ti dau cu el în cap?! Te și bat!”

Statele Unite, urma de speranță spre o viață normală pentru Florin Hidișan: „Sunt obosit, mai am doar 43 de kilograme, însă nu renunț! Mă voi ruga pentru fiecare om care mă ajută”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (58)
Savi39
Savi39  •  26 August 2022, 19:39

Mai trebuie menționat ca autorul, Florin Marian, face o confuzie. Acest document NU este Actul de constituire al SC FC Steaua Bucuresti SA. Este o ințelegere între părti(actionari) autentificată la notar, legată de aportul de capital. Actul de constituire este un document judiciar aprobat numai în instanță de un judecător. Nu există societate comecială fără Act de constituire, Statut și Certificat de inregistrare. La acel Statut se referea Becali în declarația citată de autor la începutul articolului, nu la tranzacția extrajudiciară. Am prezentat acest articol pentru că are un document prin care se arată cu câți bani s-au cumparat acțiuniile la SC FC Steaua București SA. Acest subiect fiind mult dezbatut de suporteri și vehiculate folcloric sume de la "nimic" la zeci de milioane. De aceea am dorit să arătăm și cititorilor nostri cum au stat lucrurile în realitate din documente.

Savi39
Savi39  •  26 August 2022, 19:38

În anii ce au urmat, societatea comercială care deţine şi astăzi echipa de fotbal Steaua-FCSB a suferit modificări importante. Încolţit de Bodu, pe atunci şef la ANAF, Gigi Becali a ieşit din acţionariatul societatii. Dar a continuat să controleze clubul indirect, chiar dacă nu apare în documentele oficiale. El îşi împrumuta rudele cu sume mari de bani, pentru a împiedica astfel ca acestea să-i înstrăineze acţiunile. În 2012, structura acţionariatului la SC FC Steaua Bucureşti arăta astfel: cumnatul Constantin Geambazi (56%), nepotul Vasile Geambazi (37%), nepoata Tomaida Bădescu (4%) şi actualul team manager, Marius Ianuli (3%). Atunci, clubul avea trei administratori: Valeriu Argăseală, Iulian Ghiorghişor şi Iustin Ştefan, actualul secretar general de la LPF.

Savi39
Savi39  •  26 August 2022, 19:37

Asociaţia lui Teia Sponte(N.R.- AFC Steaua Bucuresti) dobândea 36% din capitalul social total al societăţii comerciale pe acţiuni, George Becali 51%, Viorel Păunescu 6%, Victor Piţurcă 4% şi Lucian Becali 3%. Toate acestea în condiţiile următoare: - Gigi Becali renunţa la creanţa pe care o avea faţă de asociaţie, respectiv 5,2 milioane de dolari, şi cesiona noii societăţi înfiinţate toate drepturile, de orice fel, pe care le avea asupra jucătorilor de fotbal din lista anexă, cu titlu gratuit. - Viorel Păunescu a renunţat la o creanţă de 200.000 de dolari. - Victor Piţurcă a renunţat şi el la o creanţă de 400.000 de dolari. Dar - atenţie - antrenorul primea acţiuni mai puţine decât Păunescu, deşi renunţa la o datorie mai mare decât acesta! - Lucian Becali a renunţat la o creanţă de 300.000 de dolari pe care o avea la asociaţie. Şi el primea mai puţin decât Păunescu, doar 3%, deşi datoriile asociaţiei erau mai mari decât ale cunoscutului om de afaceri. - Asociaţia se angaja să transfere jucătorii de fotbal (seniori şi tineret) şi antrenorii noii societăţi comerciale. - Societatea Comercială Fotbal Club “Steaua” Bucureşti prelua, conform acestei tranzacţii extrajudiciare, “locul din Divizia A, subrogându-se în toate drepturile asociaţiei (obţinerea de certificate sportive, înscrierea la Ministerul Tineretului şi Sportului, înlocuirea certificatului sportiv la Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal, conform Legii nr. 69/2000)”.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează