FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

"Atunci am spus STOP! L-am sunat imediat pe Moraru și i-am zis că plec!” » Adi Iencsi face dezvăluiri incediare despre situația de la Rapid. Un interviu cu cărțile pe față!

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2015 19:09

Adrian Iencsi, 40 de ani, explică de ce a renunţat să preia frîiele în Giulești Fostul internaţional spune că nu i s-a acceptat solicitarea de a-l păstra în lot pe Drăghia, l-a deranjat îndepărtarea lui Perjă şi a spus "stop" cînd i s-a refuzat şi aducerea unui preparator fizic: "Mă retrag discret în lipsa condiţiilor minime dorite"

- Adrian, cum s-au derulat evenimentele, în ultimele zile, între tine şi Rapid?
- Am avut cele dintîi contacte la sfîrşitul lui mai. Cred că am fost primul tehnician căruia i s-a propus în această vară să preia Rapidul. Apoi au venit tratativele cu Miriuţă, cu Grigoraş, iar eu am vorbit din nou cu domnul Moraru la mijlocul săptămînii trecute, cînd mi-a spus că i-ar plăcea să colaborăm pentru readucerea echipei în Liga întîi.

- Şi?
- I-am zis că îmi doresc să antrenez Rapidul, unde am trăit atîtea momente frumoase şi fanii mă îndrăgesc. Eram dispus să încep, chiar dacă s-a pierdut o lună din pregătirea pentru noul sezon! M-am dus la discuţii conştient la ce mă înham. În primul rînd, nu ştiam jucătorii, în afară de Cerlincă, Martin, Niculae şi Drăghia. De altfel, în urmă cu o lună, i-am şi sugerat patronului că indiferent de ce antrenor şi preşedinte va alege ori indiferent ce trialuri se organizează, ar fi bine pentru club să se grăbească pentru a le oferi oamenilor timp suficient să se organizeze pe partea sportivă.

"Începusem să intru în pîine"

- În week-end, părea însă totul în regulă în legătură cu numirea ta!
- Vineri şi sîmbătă am încercat să mă apropii de problemele echipei, să intru în pîine, cum se spune. Deja contactasem multă lume pentru jucători, intrasem în nişte detalii de transfer. Am întrebat şi despre situaţia lui Drăghia, pe care aş fi vrut să-l păstrez, fiindcă-i ştiu potenţialul, dar mi s-a răspuns că nu poate rămîne, din motive necunoscute mie. Am aflat apoi că Perjă nu va mai fi în organigrama administrativă. Asta m-a deranjat foarte tare!

- De ce?
- Nu era plăcut să vin antrenor, iar Dănuţ, de al cărui sprijin aş fi avut nevoie, să plece. El a rămas la Rapid în momente foarte grele, cunoaşte clubul şi meseria. În plus, m-aş fi simţit inconfortabil să trec printr-o asemenea situaţie cu un fost coleg, alături de care am cunoscut clipe extraordinare pe gazon. Dar punctul culminant s-a atins cînd mi s-a refuzat cooptarea unui preparator fizic. Aş fi vrut să-l aduc pe Dan Didiţă, care a mai lucrat la Rapid, cu Sabău.

"E o problemă dacă n-ai un staff minim!"

- Ţi s-a refuzat omul sau postul?
- Ar fi trebuit să lucrez pentru promovare fără preparator fizic! Or, cînd te numeşti Rapid şi vrei să atingi un obiectiv important în lipsa unui staff minim necesar e o problemă! L-am sunat pe patron, i-am spus că renunţ în acel moment, pentru că nu pot să mă joc cu soarta unui club şi cu aşteptările suporterilor. Pînă la urmă, responsabilitatea cădea pe umerii mei. Am nişte principii, vreau doar să lucrez profesionist şi aşa cum consider pentru a face performanţă. Pur şi simplu, m-am retras fără scandal, nu doresc să creez presiune, ci mă dau la o parte elegant şi discret, dacă apreciez că nu sînt întrunite condiţiile decente pe care mi le doresc.

- Crezi că, de fapt, Moraru vrea să vîndă acum clubul?
- Nu! E de apreciat că a preluat Rapidul într-un moment greu, a schimbat radical faţa bazei de la ProRapid, care arată acum impecabil şi sînt sigur că, după refuzul antrenorilor, va fi şi mai ambiţios să demonstreze că face lucrurile cum trebuie. Nu ştiu cît e de potent financiar, dar am convingerea că e un om de bună-credinţă în privinţa Rapidului.

"Pe Pancu mi-l doream ca jucător în liga a doua, fiindcă e important să ai un om cu experienţă în vestiar şi pe teren. Iar Daniel îmi spusese că asta îşi doreşte şi el, să mai joace un sezon"

7trofee a obţinut Iencsi cu Rapid în perioada '97-'04: două titluri, două Cupe şi trei Supercupe, e cel mai titrat jucător din istoria Giuleştiului

1e numărul promovărilor realizate de Iencsi ca antrenor: în 2014, a urcat cu FC Voluntari din L3 în L2, iar 7-8 jucători din acel grup se regăsesc şi acum în prima ligă (a mai pregătit CS Corbeanca, Popeşti-Leordeni şi Apollon Limassol - secund)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
sibelius
sibelius  •  21 Iulie 2015, 19:57
Postat de gannicus2014 pe 21 Iulie 2015, 19:55

acum , ca sunt eliminati , sa-i cumpere pe Varela si Chipciu :))

:))) sau sa se pregateasca Chiajna si Voluntari sa ia gratis jucatori de acolo. Patania lor e exact motivul pentru care echipele din est nu trebuie sa vanda pielea ursului din padure.

gannicus2014
gannicus2014  •  21 Iulie 2015, 19:55
Postat de sibelius pe 21 Iulie 2015, 19:51

Vreau sa-i vad pe aia care-i laudau pe bulgari pentru investitii :)))

acum , ca sunt eliminati , sa-i cumpere pe Varela si Chipciu :))

sibelius
sibelius  •  21 Iulie 2015, 19:51
Postat de gannicus2014 pe 21 Iulie 2015, 19:48

moldovenii in 10 , Cojocari eliminat , Surdu nu a jucat , Bud schimbat cu Racu , care a marcat golul victoriei .... se striga in lba romana

Vreau sa-i vad pe aia care-i laudau pe bulgari pentru investitii :)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează