FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Azi începe calvarul pentru Dinamo în Liga 2. Ultimele informații: fără idee de joc, fără resurse, doar cu iluzii

Dinamo demarează astăzi, de la ora 17:00, în noul sezon din Liga 2, foto: GSP
Dinamo demarează astăzi, de la ora 17:00, în noul sezon din Liga 2, foto: GSP

Articol de - Publicat joi, 04 august 2022 00:43 / Actualizat joi, 04 august 2022 10:32

Dinamo demarează astăzi, de la ora 17:00, în noul sezon din Liga 2, contra Progresului Spartac. Burcă este la primul meci oficial, echipa nu are o idee precisă de joc, clubul nu are încă resurse să promoveze, ci doar iluzii și promisiuni.

Dinamo București deschide astăzi balul în Liga 2! Una dintre marile echipe ale României, cu 34 de trofee interne, va porni la drum în eșalonul secund, după cel mai rușinos sezon din istorie.

Primul meci al noii ediții din eșalonul secund, primul meci oficial ca antrenor al „câinilor" al lui Ovidiu Burcă. Adversară, la Clinceni, de la ora 17:00, Progresul Spartac.

Dinamo și-a găsit sponsor cu o zi înaintea debutului în Liga 2 » Câți bani vor încasa „câinii”
DINAMO
Dinamo și-a găsit sponsor cu o zi înaintea debutului în Liga 2 » Câți bani vor încasa „câinii”

Mercato gri pentru Dinamo. Nicio șansă de play-off în Liga 2

Roș-albii și-au propus mai mult din vorbe promovarea, după ce toată vara au stat cu teama falimentului. Suporterii pesimiști interacționează în mediul online și spun că, primordial, Dinamo trebuie să scape de faliment și de retrogradare, cei optimiști, printre care și actualii oficiali, se gândesc că vor face rost de finanțele necesare spre a se înscrie în lupta pentru Liga 1.

Mercato estival nu le-a oferit deloc încredere nici fanilor, nici lui Ovidiu Burcă, până acum! Tehnicianul de 42 de ani lucrează, momentan, cu ceea ce are la dispoziție, însă, cu actualul lot, este conștient că nu are vreo șansă să prindă Top 6 la finalul sezonului regulat, indiferent că vor fi bani sau nu.

9 jucătoriau transferat „câinii": Neluț Roșu, Cătălin Țîră, Vali Lazăr, Dani Iglesias, Iulian Roșu, Alin Șerban, Remus Bobea, Alexandru Pop și Vasile Buhăescu

Ce spune antrenorul lui Dinamo: „«Zmei» la antrenamente, când îi critică tribuna îi cunoști"

"N-am emoții la debut. Nu am timp de așa ceva. În primul rând, trebuie să stabilizez lotul. Ca să avem o echipă, în adevăratul sens al cuvântului, e nevoie de coeziune și stare de spirit. Atât timp cât e vânzoleală, legată de plecări, de veniri, de finanțe, e greu să interpretăm o singură partitură. E nevoie de timp, încă descopăr capacitatea jucătorilor de a se adapta. 

Cel mai bine îi voi cunoaște când va fi presiune maximă, probabil, foarte curând. Așa, poți întâlni la antrenamente jucători care sunt «zmei», dar când îi critică tribuna, atunci îi cunoști cel mai bine! Trebuie să avem plusuri de la meci la meci. Din punctul de vedere al conducerii, simt că am dialog. Nici eu nu vreau să dau totul peste cap, o iau încet și cu încredere", a declarat Ovidiu Burcă pentru Gazeta Sporturilor.  

2,5 milioane de euroeste bugetul visat/declarat de către conducerea dinamovistă, prin atragerea de fonduri, dar, momentan, nu există această sumă disponibilă

40 de mii de euroau fost alocați deunăzi de DDB pentru diverse cheltuieli, jumătate din sumă ducându-se pe noul echipament

Cantonament prelungit

Dinamo a intrat în cantonament de duminica trecută, la Săftica, la o zi după ultimul amical, cu CS Tunari (2-0). Burcă, trei victorii în tot atâtea meciuri în amicale, a dorit un regim spartan, atât pentru a recupera fizic, cât și pentru a-i cunoaște mai bine pe noii elevi. 

„Am decis acest stagiu centralizat pentru că trebuie să găsesc cum să îmbin toate elementele pentru a încropi o echipă. Să ne cunoaștem, să avem cât mai multe discuții, să le urmăresc tot traseul, odihnă, refacere, antrenamente, vitaminizare. Dacă nu controlez pe termen scurt, nu va fi bine pe termen lung", a mai comentat Burcă.  

Cum se poate promova

Cele 20 de echipe vor juca un sezon regulat în care fiecare dispută 19 partide. După această fază, Top 6 formații intră în play-off, celelalte 14, în play-out. Se intră în aceste faze cu toate punctele strânse în sezonul regulat! Spre deosebire de Liga 1, unde se înjumătățesc punctele. 

Promovează direct în Liga 1 primele două poziții din play-off, iar locurile 3 și 4 dispută baraj cu locurile 13 și 14 din primul eșalon. Retrogradează în Liga 3 ultimele două locuri din cele două serii de play-out plus pierzătoarea barajului dintre antepenultimele clasate. 

2 milioane de euroeste bugetul alocat pentru Poli Iași, antrenată de Claudiu Niculescu, o candidată declarată la promovare

Ultimele detalii, gâfâind

Clubul a rezolvat pe ultima sută de metri probleme esențiale pentru Dinamo. Așa cum a anunțat GSP.ro, se va continua cu emblema cu cei doi „câini" pe piept, ajungându-se la un acord comercial cu Nicolae Badea. 

Au sosit și noile tricouri, care vor fi purtate de astăzi de către elevii lui Ovidiu Burcă. Roș-albii au prezentat ieri după-amiază și contractul cu noul sponsor principal, compania de betting 888.com, care va pompa 350.000 de euro pe sezon în contul grupării.

1,2 milioane de euroa fost bugetul celor de la CSA Steaua în sezonul precedent, în actuala ediție este cel puțin la fel

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Portretul milionarului care vrea să ia Dinamo: „Nu mi-e rușine că am făcut bișniță”

Se întoarce Dănciulescu la Dinamo? „Au fost discuții, dar există o problemă”

EXCLUSIV Nicolae Badea l-a convins! Fostul atacant al lui CFR Cluj a semnat cu roș-albii: „Putem face treabă aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
RaduDor
RaduDor  •  04 August 2022, 16:07

*** Iași nu va prinde nici locul 11. 3-0 de da Galații.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

satyricon
satyricon  •  04 August 2022, 15:56

Oricum comentacilor dinam0viști de pe net nu le pasă! Ei stau tot timpul pe articolele despre FCSB, comentează de alții nu au treabă cu ce se întâmplă pe la căței.

ucv1948
ucv1948  •  04 August 2022, 14:49

1x , 1.82

Vezi toate comentariile (15)
Comentează