FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

Noi dezvăluiri despre blaturile incredibile din Liga 2: „Mi se pusese o pecete că am participat direct la trucarea meciurilor. Să răspundă cine-a făcut nenorociri!”

Antrenorul Alin Pânzaru, 44 de ani, a denunțat încă din 2017 manevrele făcute de propriii jucători la Brăila pentru a câștiga bani din pariuri la meciuri vândute.
Antrenorul Alin Pânzaru, 44 de ani, a denunțat încă din 2017 manevrele făcute de propriii jucători la Brăila pentru a câștiga bani din pariuri la meciuri vândute.

Articol de - Publicat vineri, 13 noiembrie 2020 17:12 / Actualizat vineri, 13 noiembrie 2020 17:29

Antrenorul Alin Pânzaru, 44 de ani, a denunțat încă din 2017 manevrele făcute de propriii jucători la Brăila pentru a câștiga bani din pariuri la meciuri vândute. E satisfăcut că lucrurile ies acum la iveală prin ancheta procurorilor de la malul Dunării și rememorează momentele când a aflat că Roșu și Iosofache se ocupau să atragă colegi pentru a trânti jocuri în L2

  • Gazeta Sporturilor a publicat astăzi discuțiile incredibile dintre fotbaliști și oamenii care îi forțau să trucheze meciurile. Detalii AICI!

Alin Pânzaru e acum antrenor secund la UTA, dar în sezonul 2017-2018 conducea Dacia Unirea Brăila în calitate de principal. E campionatul în care a reclamat public faptul că o parte dintre elevii săi au trântit niște partide, adică dosarul pe care s-au demarat azi percheziții și audieri masive privind trucarea de meciuri în L2.

- Domnule Pânzaru, după trei ani, evenimentele pe care le denunțați la capătul câtorva meciuri suspecte ale Brăilei ajung într-o fază avansată a unei anchete penale. Vă mai așteptați să se miște ceva?
- La vremea respectivă, am dat declarații la Poliție, la Comisia de Integritate FRF, dar știți cum e în România, lucrurile se urnesc mai greu. Toată lumea ne înjura atunci și noi nu știam exact ce se întâmplă, deși, la nivel de bănuială, existau niște lucruri dubioase. Bine ar fi să se tragă linie și să-i scuture bine pe vinovați!

„I-aș fi călcat în picioare"

- Dar ați avut o ieșire punctuală după o partidă cu Miroslava, la fel cu Satu Mare, când ați și pronunțat numele lui Roșu și Iosofache.
- Am izbuncit după înfrângerea de la Satu Mare, când mi s-a confirmat din rândul jucătorilor că suspiciunile noastre se adeveresc. Am condus cu 2-1 la pauză, am pierdut cu 3-2, iar câțiva jucători corecți ne-au spus că i-a abordat Roșu să trântească partida. Am aflat abia când am ajuns acasă că altfel îi trimiteam pe jos la Brăila, îi călcam în picioare. Ușor, ușor, s-au făcut și alte legături, au dat și ei declarații, cred că s-a ajuns și la informații noi.

- E adevărat că, în pauza meciului cu Metaloglobus, ați intrat tare în câțiva jucători, văzând că în prima repriză au evoluat pe dos și erați conduși cu 1-0?
- Am întors după pauză acel meci, am câștigat cu 2-1, dar în pauză a existat într-adevăr un episod mai dur. I-am strâns pe toți și le-am zis la plesneală că e în derulare o anchetă mare și, dacă nu batem, unii vor pleca de la stadion cu duba. Paradoxul e că golul victoriei l-a marcat chiar Roșu din penalty. Își luaseră însă bani de la cămătari, ăia și pariaseră sute de milioane pe rezultatul dorit, aveau datorii la ei și unul era și prin tribună, probabil liniștit. Știu eu ce s-o fi întâmplat de a marcat atunci? Poate a înscris de frică, a luat bani de la cămătari și ăia îl presau să piardă, dar o fi pariat separat pe victoria Brăilei, Dumnezeu știe!

- Dar știați dinaintea jocului că există un pericol?
- M-a avertizat cineva că s-a pariat masiv pe 2 solist. Și i-am zis: "Eu ce să fac, frate? Sunt Poliție, sunt SRI să-i arestez, să văd despre ce e vorba?". Dar când am văzut că lucrurile merg exact în direcția intuită, am avut acea reacție de la pauză, care probabil i-a speriat pe cei implicați din echipă.

„Am primit reproșuri că am făcut cazurile publice"

- E cumva o eliberare și pentru dumneavoastră că lucrurile ies acum la lumină dinspre autorități?
- Eu am încercat să mă eliberez din momentul în care am aflat și am făcut publice toate lucrurile. Am avut atunci destule reproșuri vizavi de modul în care am procedat. Dar ce ar fi trebuit să fac? Să bag mizeria sub preș și să spun că e curat? Că așa se cam obișnuiește în țara asta, din păcate! De ce să răspund eu? Să răspundă cine-a greșit și cine s-a pretat la nenorociri! Și-așa mi s-a pus o pecete atunci că eu, ca antrenor, aș fi fost direct implicat. Am picat nasol tot staff-ul, eram arătați cu degetul. Dar uite că lucrurile se limpezesc. z

Cu siguranță au mai fost și alte meciuri cu probleme, în afara celor pe care le-am reclamat public după ce am avut niște confirmări. Fiecare trebuie însă să-și ducă crucea, fiindcă viața e o luptă pentru supraviețuire, numai că unii aleg să câștige bani prin muncă cinstită, alții apelează la meciuri trucate

Pe Roșu l-am mai întâlnit o singură dată după ce l-am dat afară de la echipă. Ne-am intersectat accidental și l-am salutat așa, cu greață. Știu că are și o școală de fotbal la Brăila. Vă dați seama ce exemplu dă el acolo!
- Alin Pânzaru

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2:

EXCLUSIV Plecat de la Turris, stelistul Erik Lincar își declară dragostea față de Rapid: „Iubesc acest club, mi-aș dori să-l antrenez!” + cum a încercat Copos să-l transfere

OFICIAL Dan Alexa revine în iarbă! „Chirurgul”, anunțat oficial ca antrenor al unei echipe cu pretenții

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
bazinga
bazinga  •  13 Noiembrie 2020, 20:34

Asta crede ca a descoperit gaura la covrig! Toata lumea stie de mizeriile din fotbalul romanesc, nu e nimic nou sub soare, ce naiba!Faptul ca le face publice este totusi un lucru notabil, doar sa aiba dovezi la ce afirma, ca tot el da de necaz daca are numai vorbe si nu fapte !

inssane
inssane  •  13 Noiembrie 2020, 19:24

Complicilor,stiti blaturi de liga 1 dar cand e vb de bani stati muti toti

Vezi toate comentariile (2)
Comentează