FOTBAL  »  LIGA 2  »  SITUAȚIE

EXCLUSIV Ei tot nu plătesc, oricât ar fi de ieftin » Noua ARMĂ: ce mai inventează cluburile din România ca să scape de datorii

Sursă foto: Facebook @ CS Mioveni
Sursă foto: Facebook @ CS Mioveni

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2023 15:47 / Actualizat joi, 09 noiembrie 2023 15:50

Ce mai inventează cluburile de fotbal ca să scape de datorii: concordatul preventiv. Este un plan la care au apelat cei de la CS Mioveni ca să evite falimentul. Echipa din Argeș nu mai are dreptul să intre în insolvență, așa că a scotocit prin legi pentru un alt „dribling”. 

Insolvența a arătat ca o strategie ciudată atunci când George Copos a apelat la așa ceva pentru a tăia datoriile de peste 20 de milioane de euro pe care le acumulase Rapidul. Procedura aceasta a devenit, între timp, una împământenită în fotbal.

Greu să scape » Ce riscă Becali, acuzat oficial de antisemitism: „S-a constituit un dosar”
FCSB
Greu să scape » Ce riscă Becali, acuzat oficial de antisemitism: „S-a constituit un dosar”

Dar ce face un club care nu mai poate să intre în insolvență? Nu plătește datoriile, „inventează” ceva nou, legal, pentru tăierea din pix a debitelor. 

Într-o competiție oricum ciudată, cu opt formații care nu au dreptul să promoveze, CS Mioveni e bine plasată în zona de play-off, deci ar putea avea planuri pentru revenirea în „A”.

Noua armă, concordatul preventiv

Preocupările argeșenilor sunt însă altele. Ei au datorii foarte mari și nu au trecut cinci ani de când au avut o insolvență. Așa că s-au gândit la un alt plan: concordatul preventiv. E un contract încheiat între o societate și creditorii săi. 

Societatea întocmește un plan de redresare și de eșalonare a datoriilor. Ca să fie validat planul acesta, e nevoie ca el să fie semnat de către majoritatea creditorilor, iar apoi să-l aprobe un judecător.

CS Mioveni s-a blocat, planul nu i-a fost acceptat, ceea ce înseamnă că echipa e mai aproape să dispară decât să promoveze. Ar fi a noua formație din liga a doua care ar dispărea dintre cele cu dreptul de a urca în „A”. 

Aproape o jumătate dintre cluburile din competiția aceasta participă doar ca să nu retrogradeze, să progreseze nu au voie.

„Patronul” lui CS Mioveni, primarul Ion Georgescu, e în pușcărie

Ca toate cluburile care au apelat la insolvență, Miovenii sunt presați mai ales de faptul că nu au plătit datoriile către stat. Un club mic, unul care nu a avut bugete mari în anii trecuți, „a reușit” să ajungă la o datorie de patru milioane de lei către bugetul statului, aproximativ 800.000 de euro! 

Pe lista creditorilor mai există fotbaliști cu câte 20.000 de euro de recuperat de la Mioveni: Liviu Antal, Ionuț Balaur, Scarlatache, Blerim Krasniqi. Plus alți furnizori de servicii: restaurante, hoteluri. Clubul nu a plătit nici măcar psihologul și analizele medicale ale fotbaliștilor! 

Un cabinet de psihologie are de recuperat 4.000 de lei, o clinică medicală nu a primit 14.000 de lei. Sursele care cunosc situația estimează că societatea se îndreaptă către faliment, deci către dispariția echipei. 

Formația a fost susținută în anii aceștia de către primarul Ion Georgescu, un sprijin pe care ea nu îl mai are, deoarece edilul este în pușcărie. El a fost arestat după ce a fost prins când îi restituia 10.000 de euro dintr-o șpagă de 30.000 de euro șefului Poliției Locale Pitești. 

Luase banii ca să rezolve angajarea fiicei acestuia în spitalul din Mioveni.

VIDEO. Golul marcat de George Cîmpanu în CS Mioveni - CS Universitatea Craiova

Citește și: 

Se pregătește încă o schimbare majoră la Chindia

CSA Steaua riscă să-l piardă pe Daniel Oprița! O rivală e gata să-l aducă încă din iarnă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Catalynn_12
Catalynn_12  •  09 Noiembrie 2023, 16:47

CS Mioveni este un club de drept public de fapt, ca și FC Argeș. De ce nu au rămas de drept public și au trebuit “camuflate”ca fiind private!? Acum poate înțeleg și ultimii prosti care aveau nevoie de desen: pt a putea da țepe!!! Asta e “fotbalul sustenabil” al lui Burleanu! Dacă clubul rămânea de drept public nu putea da țepe, era ca și Steaua, cu un buget transparent, predefinit, unde toate cheltuielile importante trebuie musai să se încadreze în buget. Dacă o sumă nu este bugetată, nu se poate încheia un contact, iar asta protejează si pe viitorul …. chirografar! :-)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează