FOTBAL  »  LIGA 2  »  CS MIOVENI

O echipă din Liga 2 cu ambiții la promovare e aproape de colaps total: Curtea de Apel Argeș a respins planul de restructurare!

CS Mioveni este în pragul dezintegrării FOTO: facebook.com/csmioveni.ro
CS Mioveni este în pragul dezintegrării FOTO: facebook.com/csmioveni.ro

Articol de - Publicat luni, 22 ianuarie 2024 12:55 / Actualizat luni, 22 ianuarie 2024 14:24

CS Mioveni este în pragul dezintegrării, după ce, pe 19 ianuarie, Curtea de Apel Argeș a respins și ea planul de restructurare, așa cum se întâmplase și în primă instanță.

 Astfel, gruparea condusă de președintele Claudiu Cojocaru nu mai poate opri valul de depunctări pe care reușise să-l "înghețe" invocând acest apel.

Pierd cel puțin 10 puncte

Încă din decembrie, FC Mioveni ar fi trebuit depunctată cu 10 puncte în primă fază, pentru datorii din sezonul trecut către 5 jucători: Liviu Antal, Alexandru Buziuc, Guilherme Garutti, Alexandru Greab și Bogdan Rusu. Mioveniul a obținut însă o amânare, președintele Claudiu Cojocaru promițând în fața Comisiei de Disciplină că va începe să plătească. Nu s-a întâmplat asta, iar gruparea argeșeană a reușit, printr-o manevră considerată de mulți ilegală, să suspende depunctările, pe motiv că a atacat cu apel decizia Tribunalului Argeș de a-i refuza planul de restructurare.

O "baricadă" care acum a căzut și ea. Iar acum, avocații jucătorilor pregătesc documentele prin care vor solicita Comisiei de Disciplină repunerea pe rol a cazurilor clienților lor. Cel mai probabil vineri, în prima reunire a comisiei, depunctările își vor urma cursul.

Ar fi vorba despre 10 puncte în primă fază, câte două pentru fiecare jucător.

Se desființează echipa?!

Surse din lumea fotbalului susțin că ar putea fi însă mult mai multe, dacă cei din comisie vor lua în calcul și timpul de la începerea suspendării deciziei de depunctare. Fiindcă regulamentul prevede ca, după prima fază de pierdere a câte două puncte în fiecare caz, la fiecare 15 zile procedura să se repete, până la stingerea litigiilor.

Iar dacă la un dosar individual se ajunge la o depunctare de 12 puncte, echipa respectivă este exclusă din competiție. În plus, comisia a acordat deja mai multe amânări, oferind șansa celor de la Mioveni să rezolve situația.

Aceleași surse susțin că cei din Mioveni nu au resursele financiare necesare stingerii litigiului cu cei 5 jucători. Și că, în incapacitate de plată fără sprijinul primăriei, clubul argeșean ar putea dispărea de pe harta fotbalului românesc! Mai ales că urmează să intre pe rol și alte dosare, cel mai recent fiind al lui Ionuț Balaur, ajuns acum la FC Argeș.

CS Mioveni spera la promovare, aflându-se acum pe locul 4, cu 26 de puncte. În prima fază a depunctării ar pierde cel puțin 10, astfel că ar coborî pe locul 16. Iar dacă nu poate plăti, va continua să piardă din "zestre", la fiecare două săptămâni la fel.

Ce sume datorează CS Mioveni celor 5 jucători care au depus memorii încă de anul trecut

Liviu Antal - 165.000 lei
Alexandru Buziuc - 115.000 lei
Guilherme Garutti - 112.000 lei
Alexandru Greab - 60.000 lei
Bogdan Rusu - 113.750 lei

Noi am depus la Consiliul Local proiectul de buget pentru 2024 și acesta a trecut de niște comisii. Dar acum totul depinde și de momentul când va fi aprobat bugetul la nivel național. În ultimul timp am mai achitat restanțe pe două luni la jucători, la angajați. Mișcăm lucrurile, nu vrem să păcălim pe nimeni, o să achităm tot, dar nu putem tot deodată! Sperăm să găsim înțelegere la cei afectați, fiindcă dacă dispare clubul, chiar nu mai avem cum să-i plătim. Noi sperăm să nu ajungem la depunctări, fiindcă asta ar afecta pe toată lumea
Cătălin Cojocaru, președinte CS Mioveni

2.209.622lei era suma totală a datoriilor celor de la CS Mioveni către jucători, conform ultimei actualizări făcute de club, în documentația pentru concordatul preventiv, un alt tertip prin care s-a încercat amânarea plăților

VIDEO Tibi Bălan vrea revoluționarea sistemului din Liga 3: „Jumătate din echipe n-au ce căuta”

Încă o remiză pentru Dorinel Munteanu » Final palpitant în Voluntari - Oțelul! Clasamentul Superligii ACUM
Voluntari - Oțelul Galați 1-1
Încă o remiză pentru Dorinel Munteanu » Final palpitant în Voluntari - Oțelul! Clasamentul Superligii ACUM
S-au remarcat puștii Stelei » CSA a făcut spectacol la amicalul cu Agricola Borcea
Steaua
S-au remarcat puștii Stelei » CSA a făcut spectacol la amicalul cu Agricola Borcea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
DMA87
DMA87  •  22 Ianuarie 2024, 15:30

Așa președinte, așa echipă! Bad joke!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close