FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA - DINAMO

EXCLUSIV A jucat la Dinamo, dar acum apără CSA Steaua: „Florin Talpan se luptă glorios. Vrem să-l răsplătim”

Laurențiu Corbu, fost jucător la Dinamo și actual fotbalist la CSA Steaua,  foto: Instagram
Laurențiu Corbu, fost jucător la Dinamo și actual fotbalist la CSA Steaua, foto: Instagram

Articol de - Publicat luni, 10 aprilie 2023 14:09 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 14:36

Laurențiu Corbu, fost jucător la Dinamo și actual fotbalist la CSA Steaua, prefațează derby-ul din play-off-ul Ligii 2, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

  • CSA Steaua - Dinamo se joacă marți, 18 aprilie, de la ora 19:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe PrimaSport, DigiSport și OrangeSport

Vreme de cinci ani, fundașul dreapta Laurențiu Corbu a fost jucătorul „câinilor". Mircea Rednic l-a adus de la Titu în iulie 2015, apoi apărătorul a jucat la alb-roșii sau a fost împrumutat vreme de jumătate de sezon la St. Mirren, în Scoția. După doi ani petrecuți la Chindia, Corbu a semnat cu CSA Steaua, vara trecută. 

Într-un interviu acordat GSP.ro, Laurențiu a prefațat meciurile tari ale trupei lui Daniel Oprița cu Poli Iași, mâine seară, și cu Dinamo, marțea viitoare, explicând și ce motivație au el și colegii săi să încheie pe locuri de promovare directă, chiar dacă echipa nu are drept, regulamentar, de a accede în Liga 1.

Steaua - Dinamo a început deja! Golgeterul „militarilor” face declarații tari: „E ca pe vremuri! Nu m-am bucurat că au prins play-off-ul”
STEAUA - DINAMO
Steaua - Dinamo a început deja! Golgeterul „militarilor” face declarații tari: „E ca pe vremuri! Nu m-am bucurat că au prins play-off-ul”

Laurențiu, aveți o dublă cât un sezon, Poli Iași, apoi Dinamo, într-o săptămână, pe stadionul Ghencea. Ce așteptări aveți? 
- Nu sunt cuvinte mari, nu sunt cuvinte mici, ne dorim să facem un joc bun și cu Iașiul, și cu Dinamo, să luăm câte 3 puncte deoarece avem un obiectiv și va trebui să ni-l atingem până la finalul sezonului. În același lucru, vrem să le facem o bucurie oamenilor care ne susțin, mai ales că vor veni mulți la meciuri. 

- Cu „câinii" simți că este un duel special? 
- Este un meci important. Dar tot 3 puncte sunt în joc. Dacă vom câștiga și cu Iași, și cu Dinamo, vom fi mai aproape de îndeplinirea obiectivului. 

- Dar voi, fotbaliștii, ce motivație aveți știindu-se faptul că nu aveți drept de promovare? 
- Este important pentru CV-ul fiecăruia, fiecare vrea ca obiectivul să fie îndeplinit cu succes. 

- Tot promovarea a rămas obiectivul de care vorbești? 
- Desigur. Da! Nu avem alt obiectiv.

„Domnii din conducerea CSA Steaua lucrează cu siguranță"

- Și ce se va întâmpla dacă terminați pe unul din locurile 1-2 și nu veți promova, conform regulamentelor în vigoare? 
- Nu știu ce se va întâmpla, dar știm că noi trebuie să terminăm sus, pe 1 sau 2. Cu siguranță domnii din conducere lucrează pentru rezolvarea promovării. 

- Voi, cei din echipă, cum îl percepeți pe Florin Talpan? Omul a dus un război de aproape un deceniu pentru marca Steaua.
- Domnul Talpan se luptă de atâția ani pentru club și, din fericire, se luptă glorios. M-aș bucura foarte mult să-l răsplătim cu o promovare în Liga 1

- Cu cine ai vrea să joci într-un meci în Liga 1 cu CSA Steaua? Asta dacă vreodată echipa va avea drept de promovare.
 - Cu FCSB. 

- Cum crezi că ar fi lumea împărțită, suporterii, într-un duel FCSB - CSA ori pe Ghencea, ori pe Național Arena?
 - Dacă oamenii zic că susțin Steaua, înseamnă că vor fi de partea noastră.

A jucat la Dinamo, dar acum apără CSA Steaua: „Florin Talpan se luptă glorios. Vrem să-l răsplătim”

Ce-l stimulează pe Laurențiu Corbu înainte de CSA Steaua - Dinamo

- Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a spus public că CSA Steaua nu ar fi avut voie să fie în play-off, dacă nu are drept de promovare, întrucât poate influența anumite meciuri. Ce părere ai? 
- Ne-am câștigat locul de play-off pe teren, nu văd de ce nu am fi avut voie în această fază a competiției atât timp cât am acumulat punctele necesare. Cât despre meci, cu siguranță ne așteaptă unul greu. Dinamo joacă bine, dar și noi am arătat de atâtea ori că putem arăta un fotbal foarte bun. 

- Te stimulează mult să joci contra „câinilor"?
 - Mă stimulează cele 3 puncte, acelea mă bucură cel mai mult să le obțin. 

- Mai ai de încasat bani din „Ștefan cel Mare”? 
- Totul s-a rezolvat de mult timp, nu mai am nimic de primit.

12meciuri a adunat Corbu în tricoul roș-albaștrilor

Suporterii Stelei sunt senzaționali, simțim asta la fiecare meci, indiferent că jucăm acasă sau în deplasare. Mereu sunt cu noi, lângă noi. Vrem să le oferim neapărat victoria cu Dinamo.

- Laurențiu Corbu, fundaș CSA Steaua

55de partide a strâns fundașul lateral la Dinamo, marcând un gol și având un assist

Laurențiu Corbu, aproape de o dramă: „A fost groaznic”

Laurențiu a reînceput antrenamentele, după ce a parcurs o perioadă extrem de delicată în viață. La finalul anului trecut, a avut probleme de sănătate.

„Am fost aproape să mă duc... Da, da! Totul a pornit de la o lovitură la picior, s-a infectat, apoi a ajuns la rinichi și aceștia au ajuns să nu mai funcționeze. Nu urinam deloc, am luat mult în greutate, a fost groaznic. Eu sunt dependent de pregătire fizică, așa că încet, încet îmi revin. Fac antrenamente normale și de-abia aștept să revin pe gazon", a comentat Corbu.

Citește și: 

Florin Talpan îl distruge pe Eduard Novak: „Este revoltător ca un ministru din Guvernul României să apere public şi să promoveze furtul de identitate ” + „Citiți Constituția”

Detaliul remarcat după ultimul meci al lui Dinamo: „Lumea credea că în fotbalul românesc nu mai există așa ceva”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
Catalynn_.._
Catalynn_.._  •  12 Aprilie 2023, 01:08
Postat de creeperno807 pe 10 Aprilie 2023, 22:43

2-4 ca in vremurile bune

Doar ca atunci ati jucat cu FC fcsb … :-)))

creeperno807
creeperno807  •  10 Aprilie 2023, 22:43

2-4 ca in vremurile bune

istet10
istet10  •  10 Aprilie 2023, 19:28
Postat de steauaefcsb pe 10 Aprilie 2023, 15:10

Talpan este *** care l-a indepartat pe Popovici de la Steaua si l-au trimis la Dinamo! Bravo Talpan,bravo Csa,sunteti o ***! Csa,a fost,este si va fi o ***,iar generalii,niste *** nesimtiti.

Nu neaparat Talpan. In armata este mare agitatie cu banii cheltuiti de CSA. Cand au auzit aia operativi ce salariu i s-ar pregati au facut scandal. Popovici a spus ca are oferte din strainatate si atunci rapid au gasit solutia la Dinamo, unde clubul este , teoretic, civil. Talpan a incurajat demersul pt ca in mintea lui ravasita asa raman bani pt o echipa de fotbal in A. Dar conducerea armatei nu agreaza asta, caci ei doresc sa reduca cheltuielile , nu sa le creasca. In conditiile de acum, taraboiul cu pensiile militarilo si nevoia scaderilor bugetare cu 20 miliarde lei, nici gand sa se faca vreun demers pt promovare. Stadionul va fi inchiriat cat de curand. De nevoie, nu din placere.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează