FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSM SLATINA - FARUL

Eroare incredibilă de arbitraj în Liga 2! Ianis Zicu a cedat nervos: „După 32 de ani de fotbal, am un gust amar”

Ianis Zicu // foto: Facebook @ FC Farul Constanta
Ianis Zicu // foto: Facebook @ FC Farul Constanta

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 martie 2021 19:30 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 20:25

Farul a remizat cu CSM Slatina, scor 1-1, în etapa 18 din Liga 2. Constănțenii au avut un gol anulat, motiv pentru care au criticat dur arbitrajul. Antrenorul Ianis Zicu (37 de ani) a acuzat o conspirație împotriva echipei sale. 

În minutul 40 al meciului, la scorul de 0-0, Farul a avut un gol anulat. Liviu Mihai a reluat cu latul centrarea lui Iulian Carabela, reușind să îl învingă pe portarul gazdelor, dar golul a fost anulat de „centralul” Mircea Ardelean, la sugestia asistentului. Cel mai probabil pentru un fault în atac, dar reluările nu au demonstrat că s-ar fi comis vreo infracțiune înainte ca mingea să fie trimisă în poartă.

Ianis Zicu, comentarii dure: „Arbitrajul mi-a lăsat un gust amar”

Staff-ul constănțenilor, în frunte cu antrenorul Ianis Zicu, a răbufnit după ce golul marcat de Liviu Mihai a fost anulat. Zicu a sărit de pe bancă, iar la finalul partidei l-a criticat dur pe „centralul” Mircea Ardelean:

„Din păcate, în 2021, trăiesc, după 32 de ani de când m-am apucat de fotbal, un arbitraj care-mi lasă un gust amar. După meci, am aflat că același arbitru, la meciul cu Ripensia Timișoara, nu a dat un gol valabil, când intrase mingea în poartă o jumătate de metru, iar în aceeași fază fusese și henț, deci penalty pentru noi. Pun doar un punct în plus în clasament, nu trei, deși ar fi fost gol de 1-0 în prima repriză. Astăzi, a fost foarte inteligent pentru că la golul anulat a fluierat înainte de a intra mingea în poartă, pentru că a simțit pericolul

Nu a fost nimic, avem reluările, toată lumea a văzut acest lucru. Dar nu poți vorbești cu ei, nu poți să le spui nimic. Mi-a dat galben, după care nu am mai vorbit deloc în a doua repriză, tocmai pentru a nu fi eliminat. Am spus că vreau să am un comportament cât se poate de decent, dar, de multe ori, ajungi să cedezi. 

Te întrebi dacă eu, Tibi Curt, Marica încurcăm pe cineva, pentru că am jucat fotbal, dar nu suntem genul de oameni care să stăm prin birouri, să sunăm și să ne împrietenim doar de dragul de a avea un arbitraj bun sau a sta la un pahar de vin și să ne apropiem de oamenii care conduc fotbalul românesc. Cred că fiecare trebuie să-și facă treaba, iar cei care conduc să fie echidistanți. Astăzi, din păcate, mi-au arătat că nu este așa. 

Fotbalul românesc nu este pe un drum bun. Este rușinos ce se întâmplă și ar trebui să le dea de gândit, pentru că acești jucători, care muncesc, au familii și suferă. Pentru ei este un job și vreau să cred că acești arbitri, când ajung acasă, se gândesc un pic la cât rău pot să facă acestor oameni prin deciziile pe care le iau. Se vede foarte clar că nu ofsaid, că nu e nimic. M-a întrebat cineva dacă se implementează VAR-ul. 

Din punctul meu de vedere, la cum suntem noi, românii, cred că o să găsim soluții să nu poată să fie decisiv VAR-ul. O să fie maniera de arbitraj, astfel încât să nu existe faze pentru VAR. O să oprească jocul acolo unde trebuie și tot va fluiera așa cum, câteodată, trebuie, din păcate.

Mi-e greu să spun lucrul acesta, pentru că antrenez de doi ani și m-am abținut până acum, dar încep să le dau dreptate antrenorilor cu experiență, pe care îi văd frustrați și nervoși, pentru că trăiesc astfel de momente și o echipă poate să-și rateze obiectivul dintr-o decizie a unui arbitru. Există nervi, există frustrare”, a spus antrenorul lui Farul, potrivit fcfarulconstanta.ro

Mircea Ardelean, arbitru cu ghinion pentru Farul

După meci, Farul a prezentat pe pagina oficială de Facebook un videoclip cu un alt moment controversat care l-a avut în prim-plan pe „centralul” Ardelean. La meciul cu Ripensia de pe 14 decembrie, câștigat de bănățeni cu 1-0, Farul ar fi trebuit să primească penalty la scorul la 0-0 după un henț comis pe linia porții de un jucător al Ripensiei, dar Ardelean a lăsat jocul să curgă.

Farul este a 10-a în Liga 1, cu 25 de puncte. Rapid, echipa de pe primul loc de play-off, are 27 de puncte.

Ianis Hagi, analizat de Zicu: „Cred că e în primii zece fotbaliști ai lumii! Are calități la un nivel foarte înalt”

Citește mai multe știri din Liga 2:

Acuzaţii incredibile în fotbalul românesc! Un jucător s-a luat de propriul antrenor: „A făcut echipa strâmb, ca să pierdem!”

Rapid - Csikszereda 1-3. Fanii au explodat după înfrângerea de azi: „Mai avem ani buni de stat în «B»!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  09 Martie 2021, 10:06

Ti se trage de la meciul cu U Cluj cand nu ai vrut sa faci deplasarea si ai speculat clasamentul cu regulamentul ! Dumnezeu nu bate cu bota ...iti da cu meciurile , jucatorii si terenul in cap daca esti antrenor !

113071617503785
Constantin Morarescu  •  07 Martie 2021, 10:25

In ambele ligi din Romania clasamentele sunt stabilite decisiv de arbitraje .Au mai fost 'erori'in arbitraje dar ca anul acesta nu s-au mai intamplat .In spatele tuturor 'erorilor"sunt probabil interese de tot felul de la multe persoane in frunte cu 'Pasaris'de romanica .

171875491077582
Costel Chelaru  •  07 Martie 2021, 09:21

La Calarasi ai primit 11 m gratuit, de asta nu zici nimic?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează