FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Daniel Pancu despre dezastrul ASCUNS de la Rapid: „Mircea Lucescu mă felicita, șeful galeriei era nemulțumit de joc” + Situație incredibilă la club: „La Chiajna, era ca-n Vest”

Daniel Pancu +11   FOTO
Daniel Pancu

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2020 22:23

Daniel Pancu, 42 de ani, face dezvăluiri despre Rapid, clubul a cărui imagine e mai bună decât este realitatea: Mircea Lucescu îl felicita pentru rezultate care apoi îi deveneau fatale. 

  • Daniel Pancu a fost demis după o înfrângere cu Reșita, 0-1, iar la Rapid a fost numit Dan Alexa;
  • GSP publică miercuri un interviu de 3 pagini cu Daniel Pancu, în care acesta abordează toate subiectele grele din fotbal.

- Ai mai revăzut meciul cu Reșița
- L-am urmărit de multe ori, da. Bine, dacă vorbești cu cineva care nu se pricepe și îi spui „a fost demis Pancu”, va întreba „Păi, de ce?”. „Din cauza rezultatelor: 0-0, 0-0 și 0-1 la rând”. „Aaa, e normal să fie dat afară, da!”. Așa ar răspunde persoana care nu ar cunoaște situația. 

- Și cine știe situația ce trebuie să aibă în vedere? 
- În partida cu Reșița am făcut cea mai bună repriză a noastră din tot sezonul, mă refer la prima parte a jocului. În repriza a doua nu a mai fost la fel, asta și fiindcă suporterii începuseră să-l conteste pe un jucător, pe Lazăr. 

- Dar nu e ceva obișnuit la Rapid să fie contestați jucătorii? 
- Ba da, dar aici vorbim despre fotbaliști fără experiență, care clachează în astfel de momente, nu sunt obișnuiți! Partea a doua nu a mai fost la fel de bună. Culmea, am avut și un penalty! Culmea fiindcă arbitrajul constituie o explicație pentru faptul că Rapid nu e pe un loc mai bun. 

- Cu Reșița a fost inventat penalty-ul! 
- Da, arbitrul l-a dat după o simulare grosolană a lui Hlistei! Și l-a bătut Vali Alexandru, golgeterul ligii a doua, direct în portar! Chiar i-am spus după meci: „Dacă ai fi avut penalty-ul ăsta la Călărași sau la alte echipe la care ai mai jucat înainte, l-ai fi culcat pe portar și ai fi dat perfect, în vinclu!”. 

- La Rapid s-a speriat și el, nu? 
- Da, i s-a înmuiat piciorușul. 

+7 FOTO

„Mircea Lucescu zicea că echipa era bună!" 

- Dincolo de înfrângerea cu Reșița, au mai fost și alte probleme? Tu încă nu ai reziliat contractul cu Rapidul. 
- Eu mai am bani de recuperat de la club încă de când era echipa în liga a treia! Ca să-ți fie clar! Dar nu vreau să vorbesc despre banii mei, că nu asta contează. Am avut un meci la Chiajna, am avut un sfert de oră de inimă rea. Știi ce înseamnă inimă rea?

 - Supărare. 
- Exact! Nu-mi venea să cred! Ce condiții! Teren, condiții de refacere, sală de conferințe... La Chiajna mă simțeam ca în Vest! Iar noi, la Rapid, nu am fost în stare să oferim un teren de antrenament! În doi ani n-am putut să facem asta! Erau și restanțe salariale către jucători... 

- Conducerea, suporterii cum s-au comportat? 
- Așa cum ți-am zis, rapidismul nu se consumă dintr-o demitere! Eram antrenor, îmi asumam rezultatele, e normal. Ce m-a deranjat mai tare decât eșecul cu Reșița au fost discuțiile de după victoria cu Petrolul. 

- Care au fost discuțiile? 
- Cineva din conducere a apărut după meci în presă și a spus: „Am câștigat, dar nu am jucat bine!". Am avut și o discuție cu suporterii, în care Liviu «Bocciu'», liderul lor, a spus la fel, că echipa nu juca frumos. Rapid - Petrolul e ca un derby cu Steaua! Adică noi o bătuserăm pe „Steaua" și lumea ne critica fiindcă nu jucaserăm frumos! Atunci am suferit cel mai mult. 

EXCLUSIV Adio CSM București, Steaua sau Rapid? Cluburile susținute de stat ar putea rămâne fără finanțări după pandemie. Analiză GSP

- Îți imaginezi ce s-ar fi întâmplat dacă nu ai fi fost demis? 
- Eu stabilisem cu conducerea să mergem împreună până la capăt, însă am fost dat afară când încă mai erau șanse de promovare. Rămăseseră 13 etape, deci 39 de puncte. După eșecul cu Reșița chiar am dormit bine, crede-mă! 

- Cum așa? 
- Echipa jucase bine. Avusese înainte o partidă la Timișoara în care evoluase cu un om în minus aproape tot meciul. După partida aia m-a sunat Mircea Lucescu: „Daniel, echipa a jucat excelent!”. Mai mare compliment de atât care să fi fost decât un apel de la Mircea Lucescu? OK, nu câștigaserăm punctele, dar rezultatul trebuie pus într-un context, nu e normal să judeci doar după scoruri! 

- Mai suferi din cauza demiterii? 
- Am suferit două, trei zile, pe urmă am mai vorbit cu mulți antrenori despre primele demiteri din carierele lor. N-ar fi corect să publici numele, că oamenii nu știu că eu îți povestesc ție. Și nu asta contează. Important e că am leșinat de râs auzindu-i cum fuseseră demiși! Experiențele lor m-au ajutat să trec peste plecarea de la Rapid. Aștept următorul contract ca antrenor! 

6e locul pe care se afla Rapid înainte să fie întrerupt campionatul, cu două puncte sub Mioveni, a doua clasată, al cărei loc asigură promovarea directă. Giuleștenii aveau 37 de puncte, argeșenii aveau 39

Citește și alte știri despre Rapid:

Președintele Rapidului, Ovidiu Burcă, reacție în urma analizei GSP: „Rapid nu cheltuiește bani de la stat”

Izgonit de la Rapid, Daniel Pancu primește oferte pe bandă rulantă » Unde ar putea ajunge antrenorul

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (27)
krnevic
krnevic  •  08 Aprilie 2020, 15:45
Postat de amicu pe 08 Aprilie 2020, 08:16

Rapidul are un lot varza. Oricine vine nu o sa faca mai mult. Pancu a facut din ***, bici. Ce-i drept nu juca echipa spectaculos, dar a adunat foarte multe puncte, ba chiar a batut toate contracandidatele in meciurile directe (si fara drept de apel). Problema este la coducere, transferurile au fost varza

Te contrazic aici, dar echipe slabe cu loturi la fel de slabe, uite un exemplu ,Voluntari din liga 1 da, cand era Bergodi antrenor acolo, cum mama naibii aveau rezultate asa bune si un joc frumos ?? iti mai dau doua exemple tot din liga 1. Gaz Metan si Botosani, ia vezi unde sunt in liga 1 ?? Iti zic eu, fac parte din playoff anu asta, cu sanse la o cupa europeana, si nu au mari loturi, asa ca placa asta nu tine, daca ai un antrenor adevarat, faci treaba si cu ciurucuri.

847153178690789
Ticu Troya  •  08 Aprilie 2020, 14:10
Postat de emil1986 pe 08 Aprilie 2020, 09:38

Rapid a falimentat/decedat de ani buni. Actuala clona nu are niciun fel de legatura cu echipa infiinatata la sugestia COMINTERNULUI in acelasi an, 1923, cu surioara de la Moskova, Lokomotiv. Nu mai aberati aiurea pe aici ca o faceti degeaba. Rapid nu mai exista!

Mai prostovane , Rapid sa infiintat in 1923 , iar lokomotiv moscova in 1936 , dar daca esti prost , esti prost !!!

amicu
amicu  •  08 Aprilie 2020, 11:49
Postat de emil1986 pe 08 Aprilie 2020, 09:38

Rapid a falimentat/decedat de ani buni. Actuala clona nu are niciun fel de legatura cu echipa infiinatata la sugestia COMINTERNULUI in acelasi an, 1923, cu surioara de la Moskova, Lokomotiv. Nu mai aberati aiurea pe aici ca o faceti degeaba. Rapid nu mai exista!

tu din ce clona faci parte fcsb sau csa?

Vezi toate comentariile (27)
Comentează