FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Un agent grec care susține că are un investitor olandez interesat să preia Dinamo dezvăluie discuțiile purtate cu Zăvăleanu: „A cerut 2,5 milioane de euro. Pe loc”

Articol de - Publicat vineri, 22 iulie 2022 16:34 / Actualizat vineri, 22 iulie 2022 17:37

Dinamo a intrat pe radarul unor oameni de afaceri și de fotbal din Grecia și Olanda. Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a fost contactat recent de agentul FIFA Spyridon Marathonitis, proprietarul companiei de management Soccerpromo, pentru a-i propune un investitor.

„Au fost unii care au întrebat, de la o agenție de marketing din Grecia, care ziceau că pot căuta investitori, dar n-au mai revenit”, au explicat zilele trecute cei de la Dinamo, pentru Gazeta Sporturilor.

LPF a comunicat că un meci din etapa a doua nu va avea VAR: „E posibil să se mai întâmple”
SEPSI - FC ARGEȘ
LPF a comunicat că un meci din etapa a doua nu va avea VAR: „E posibil să se mai întâmple”

GSP a luat legătura cu Spyridon Marathonitis (52 de ani), prin avocatul român care îl ajută să deslușească ițele juridice și financiare de la Dinamo. 

Elenul a precizat că reprezintă, de fapt, interesele unui investitor olandez și că Răzvan Zăvăleanu i-a transmis că pentru a prelua Dinamo, omul de afaceri respectiv trebuie să vireze în conturile clubului suma de 2,5 milioane de euro. Pe loc! Exact bugetul pe care dorește Dinamo să-l asigure pentru Liga 2.

„Datorii de 12 milioane de euro”

„Noi nu căutăm un investitor pentru Dinamo, noi avem investitori interesați de echipă și îi reprezentăm. Este un om de afaceri olandez. 

Managerul lui Dinamo ne-a spus că investitorul ar trebui să aducă 2,5 milioane de euro în prima zi. De asemenea, ne-a informat că datoriile clubului sunt în jur de 12 milioane de euro. 

Am încercat de multe ori să aflăm informații despre situația echipei, în special în partea financiară, pentru că ne dorim ca totul să fie făcut foarte serios. Dar domnul Zăvăleanu nu ne-a mai răspuns deloc la solicitări. Investitorul este în continuare interesat de Dinamo", susține Spyridon Marathonitis, care are strânse legături cu fotbalul olandez. "Nu e adevărat, minte", a reacționat administratorul judiciar.

Privit cu neîncredere

„Dacă l-ar avea, cred că l-ar aduce”, spun oficialii dinamoviști, care pun astfel la îndoială existența investitorului olandez invocat de agentul grec. 

Răzvan Zăvăleanu anunța luna trecută că datoriile de dinaintea deschiderii procedurii de insolvenţă se cifrează la 8 milioane de euro. Oficialii iau în calcul modificarea planului de reorganizare, astfel încât prin tăieri masive sumele ar putea să ajungă la 1,8 milioane de euro.

„Dinamo, proiect uriaș”

Spyridon Marathonitis spune că n-a renunțat la proiect: „Avem un plan bine pus la punct, prin care echipa să fie susținută de o rețea foarte mare de parteneri pentru a aduce jucători buni care să ajute Dinamo să-și găsească din nou drumul. Dinamo pentru noi reprezintă un proiect uriaș, iar dragostea fanilor echipei este ceva care ne entuziasmează”. 

În Grecia, Spyridon Marathonitis este considerat o persoană de încredere, dar nu foarte cunoscută.

Negoiță s-a retras

Gazeta Sporturilor a dezvăluit marți, 19 iulie, că posibilii investitori au făcut un pas înapoi după ce au aflat că fostul finanțator Ionuț Negoiță pretindea 7,6 milioane de euro, dacă Dorin Șerdean ar fi vândut firma Lotus, ce deține 72% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA. 

„Era o creditare care s-a transformat în datorie. Dar în momentul vânzării, noi am renunțat la datorie”, a declarat Ionuț Negoiță pentru GSP.ro. 

Omul de afaceri a avut înregistrat la Registrul Național de Publicitate Mobiliară un contract de ipotecă în valoare de 38 de milioane de lei, adică 7,6 milioane de euro, pe care l-a stins în luna mai 2022. La două luni după ce Șerdean a preluat Lotus de la Cortacero. 

În acest moment există un investitor interesat, dar care dorește să susțină 50 la sută din buget și așteaptă alături de el un coinvestitor, care să susțină la rândul său 50%.

- Vlad Iacob, administrator special Dinamo

Citește și alte articole:

Cătălin Hîldan Jr. a plecat de la Dinamo și va evolua la o echipă de play-off în Liga 1
MERCATO
Cătălin Hîldan Jr. a plecat de la Dinamo și va evolua la o echipă de play-off în Liga 1
Antrenorul lui Dinamo din amicale, deranjat de numirea lui Burcă: „E incredibil! Asta este România”
DINAMO
Antrenorul lui Dinamo din amicale, deranjat de numirea lui Burcă: „E incredibil! Asta este România”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
tataika
tataika  •  23 Iulie 2022, 09:36

Dacă a cerut zavaleanu 2,5 pe loc, înseamnă ca e mai țepar decât Cortacero.

trink
trink  •  23 Iulie 2022, 02:43
Postat de Custof pe 22 Iulie 2022, 17:22

La meciul fecesebeeee-U Cluj ,am văzut acea grămadă de 15000 !!!!!!!

au bagat neste prosti bani in buzunarele lui becali! acolo asta sa vazut!

hristo33
hristo33  •  23 Iulie 2022, 01:39
Postat de campionii27 pe 22 Iulie 2022, 19:12

prostule,noi acum 4 ani bateam in primavara europeana,***. poate le-am purtat ghinion celor de la vitan barzesti de au retrogradat si sunt in pragul desfiintarii. p.s.:vezi ca kfr a jucat cu pescari,georgienii nu sunt pescari,dar ne-au *** ca la pescarie arbitru ala,dar ii batem in retur lejer. ***.

lui Dudelange cum ii ziceai brostu'siteului?nu pescarii? ce treaba are Luxenburg cu percari.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează