FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - CSA STEAUA 1-2

VIDE + FOTO Galerii de Liga 1, fotbal de B! Steaua câștigă derby-ul cu Dinamo, după un meci în care jucătorii s-au întrecut în gafe » Clasamentul ACUM

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +25   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de , - Publicat vineri, 09 septembrie 2022 23:33 / Actualizat sambata, 10 septembrie 2022 00:29

CSA Steaua a câștigat derby-ul cu Dinamo de pe Arena Națională, scor 2-1, într-o atmosferă incendiară, cu peste 18.000 de spectatori.

Csikszereda, victorie clară în ultimul meci al etapei 6 din Liga 2! Clasamentul actualizat
etapa #6
Csikszereda, victorie clară în ultimul meci al etapei 6 din Liga 2! Clasamentul actualizat

Meciul orgoliilor a fost sublim, dar a lipsit cu desăvârșire jumătate de oră. În căutarea istoriei pierdute, Dinamo a căpătat curaj și a atacat poarta noilor rivali, doar că Alexandru Pop (29), reluare cu capul, și Iglesias (40), șut sănătos de la marginea careului, doar au încălzit atmosfera în tabăra, destul de apatică în prima repriză, a „câinilor”.

Imagini șocante de la bătaia dintre ultrașii Stelei și jandarmi » Forțele de ordine înghesuite și lovite cu scaune, garduri și extinctoare
Dinamo - CSA Steaua
Imagini șocante de la bătaia dintre ultrașii Stelei și jandarmi » Forțele de ordine înghesuite și lovite cu scaune, garduri și extinctoare

CSA Steaua, victorie în derby-ul cu Dinamo

Mult zbucium, puțin fotbal. Cam așa se poate traduce prima parte de pe Național Arena. Noroc cu atmosfera, cu adevărat de derby, oferită din tribune. Finalul reprizei, destul de caraghios, a salvat primul act al piesei. Ce cadou a putut primi Ghezali (41), după o pasă a lui Bordușanu, Drăghici împiedicându-se penibil, Dincă alunecând și el, iar dinamovistul chiar nu avea ce face altceva decât să marcheze un gol atât de simplu.

Cum au dat, au și luat! „Câinii” s-au întrecut în erori tactice la lovitura liberă executată de Adi Popa. Nimeni n-a ținut pe nimeni în careul roș-albilor, iar Ștefan Pacionel (44) a mulțumit de cadou.

+21 FOTO

Apărarea dinamovistă este la limita penibilului de prea multă vreme, drept dovadă modul în care a fost făcută șah-mat din două atingeri, Drăghici răscumpărându-și o parte din eroarea de la gol cu centrarea pentru reluarea de matematică a lui Chipirliu (50). Măcar s-a animat și fotbalul, nu s-a mai trăit din atmosfera creată în tribune. Iglesias (58) și-a bătut joc de o fază prin care putea egala. Sau Dincă a fost exemplar.

Finalul de meci a fost liniștit pe teren și dominat de corul stelist în tribune, unul care sărbătorea victoria și locul 1 în clasament. 

VIDEO Sărbătoare roș-albastră pe Arena Națională după Dinamo - CSA Steaua 1-2

Clasamentul din Liga 2 după Dinamo - CSA Steaua 1-2

FINAL » Dinamo - Steaua 1-2

S-a terminat partida! CSA Steaua s-a impus cu 2-1.
min. 83: Enceanu intră în locul lui Chipirliu.
min. 75: Ahmed Bani îl angajează ideal pe Buhăescu, dar vârful dinamovist încearcă un lob și trimite pe plasa porții lui Dincă.
min. 67: Buhăescu reia spectaculos cu capul, de la 11 metri, puțin pe lângă poartă. Bărbulescu intră în locul lui Balgiu.
min. 65: Adrian Ilie vede cartonașul galben pentru o simulare în careul dinamovist.
min. 62: Ghezali e înlocuit cu Lazăr, Pop cu Buhăescu.
min. 58: Pop șutează din unghi, dar Dincă respinge în corner. 
min. 53: Patriche ratează din 3 metri. Încearcă să reia prin alunecare, dar e încurcat de Chipirliu.
min. 51, GOL CSA STEAUA: Chipirliu reia din prima, de la 14 metri,  o centrare venită de la Drăghici.
Oprița schimbă la pauză. Chunchukov și Oroian intră în locul lui Dragoș Gheorghe și Bodișteanu.

Incidente la pauză. Jandarmii folosesc gazele lacrimogene pentru a potoli spiritele din peluza stelistă.

S-a terminat prima repriză!
min. 44, GOL CSA STEAUA, 1-1: Ștefan Pacionel egalează cu un șut din 10 metri, după o pasă ideală a lui Săbău. 
min. 41, GOL DINAMO, 1-0: Lamine Ghezali deschide scorul după o gafă imensă a lui Drăghici. Fundașul dreapta s-a împiedicat în momentul în care încerca să repingă. Portarul Dincă era ieșit, așa că Ghezali a îndeplinit o formalitate.
min. 40: Iglesias șutează de la 20 de metri, dar Dincă respinge în lateral.
min. 39: Alexandru Pop, atacantul lui Dinamo, reia îngrozitor cu capul dintr-o poziție perfectă, la 6 metri de poartă.
min. 32: Gabriel De Moura lovește mingea cu mâna în careul dinamovist, dar „centralul” Iulian Călin nu dictează nimic. 
min. 23: O luptă crâncenă la mijlocul terenului, fără vreo ocazie de gol.
min. 11: Gabriel de Moura ajunge într-o poziție bună, la marginea careului advers, dar lovește defectuos mingea. 
min. 6: Primul corner al meciului aparține steliștilor. Patriche a degajat mingea în colegul Amzăr.
A început partida!

Dinamo - CSA Steaua, echipe de start

Dinamo: Dujmovic - G. Moura, Giafer, Patriche, Amzăr - D. Iglesias, Dudea, N. Roșu - Bordușanu, Al. Pop, Ghezali 
Rezerve: Oncescu - Bena, V. Lazăr, Buhăescu, A. Șerban, A. Bani, Buleică, Larrucea, Delciu 
Antrenor: Ovidiu Burcă 

CSA Steaua: Dincă - Al. Ilie, Wallace, Al. Săbău, St. Drăghici - Dr. Gheorghe, Balgiu, Șt. Pacionel, Adi Popa - Bodișteanu, Chipirliu 
Rezerve: H. Iancu - Bărbulescu, E. Pacionel, Enceanu, Al. Sima, Oroian, Chunchukov, A. Trică, C. Gugu 
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Arena Națională, București 
Arbitru: Iulian Călin / Asistenți: Gheorghiță Bălan și Marin Nicușor

UPDATE 21:10 / Scandal între ultrași

Ultrașii celor două formații au provocat scandal cu 40 de minute înaintea meciului. 

UPDATE 20:20 / Galeria Stelei, în drum spre Arena Națională 

Citește și alte știri despre Dinamo:

Burcă dezvăluie cum i-a pregătit pe dinamoviști pentru meciul cu CSA Steaua: „Rămâne un derby!”

EXCLUSIV Datoriile lui Dinamo au explodat! » GSP a intrat în posesia tabelului actualizat al creditorilor

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (223)
balotelli
balotelli  •  11 Septembrie 2022, 22:47
Postat de boierasul pe 11 Septembrie 2022, 20:22

Eu nu bârfesc și nu duc vorbele mai departe))) Ce am de spus spun omului în fața iar cu tine am vorbit despre el pentru că am fost întrebat despre acest subiect. Sincer la momentul acela nu știam ca acest user hristo33 este dinamovist pentru că nu am urmărit comentariile lui. Eu am avut un "dialog" cu el pe alte teme)) Oricum rămân la părerea ca falimentul este cea mai proasta și costisitoare soluție pentru Dinamo. Ps - păcat că nu ai reușit sa te "distrezi" așa cum ai sperat. Indiferent de situații suporterii dinamovisti sunt unici)

Nici nu te-am acuzat că "ai purta vorbe"... d'aia am și pus ghilimele la 'bârfe'. Dacă recitești comment-ul, vei vedea că am spus că voiam să vezi și tu cum e ca cineva să 'bârfească' pe site. Prin asta mi-am asumat faptul că am vorbit despre un alt user în lipsa acestuia, exprimându-mi părerea despre acțiunile lui într-un dialog la care nu participa în momentul respectiv. Și am recunoscut că nu e ok cum am procedat. Totuși, am dat acele citate, unul dintre ele chiar la solicitarea ta... citate din care reiese clar faptul că l-ai denigrat. Acesta e termenul pe care l-am folosit în ceea ce te privește. Ai impresia că ai demonstrat unicitatea și unitatea fanilor dinamoviști, dar e doar o iluzie. Faptul că ei nu ripostează la jignirile tale nu înseamnă că toți dinamoviștii iubesc DDB-ul. Știi și tu asta. De distrat, poate că nu m-am distrat cum spui tu că o faci când ieși la pescuit, pentru că eu mă distrez altfel, nu jignindu-i pe cei care își expun anumite păreri pe site. Repet: cu mine ai fost mereu corect, dar pe alții i-ai etichetat uneori gratuit. Și încă ceva: nu știu de ce crezi că am sperat ceva în dialogurile de pe acest articol, dar îți spun că eu nu sper. Doar aștept. Speranțele sunt vise... iar eu nu mai visez. Nici măcar la salvarea lui Dinamo.

boierasul
boierasul  •  11 Septembrie 2022, 20:29
Postat de Catalynn___ pe 11 Septembrie 2022, 18:09

Noi am jucat extrem de prost! Singurul lucru pozitiv a fost rezultatul, in rest am fost praf! Nu ca am fi noi vreo Barcelona sau ceva in general, dar Vineri am fost penibil de slabi! Oprița a pregătit tactic bine meciul, am jucat ce trebuia, însă am greșit individual atât de mult ca asta nici nu mai conta. Nu știu care e motivul, sa fi fost emoția, sa fi fost altceva, dar efectiv nu puteam controla balonul. Repet, nu suntem de tikitaka nici in cea mai buna zi, dar totuși atât de slab ca Vineri nu am jucat nici măcar in meciul cu ciucanii pierdut acasă cu 4-0! Eu de asta spun ca ati avut mai degrabă noroc prinzând Steaua in așa zi slaba , puteați sa ne dați de la 5 in sus lejer, dar sa ratezi situațiile lu’ Pop și Buhaescu nu cred ca mai e chestie de ghinion, nu mai e nici măcar treaba antrenorului … Noi am câștigat pt ca avem in lot doi fotbaliști, Popa și Chipirliu mereu ies la rampa când avem nevoie de ei. Nici centrarea lu’ Adi și nici voleul lu’ Remus nu au fost doar noroc, oamenii chiar știu ce fac. Nu pot spune ca am urmărit meciurile voastre (am văzut cam 20 de minute pe final din cel cu Concordia), ca sa îmi fac o părere, dar Vineri Dinamo a arătat foarte bine. Oamenii nu au făcut deloc economie de efort, au jucat foarte închegat pt o echipa formată in câteva saptamâni. Burca are sigur cu ce, rămâne sa vedem … Sper sa reeditam meciul in play off, sa va vedem și in Ghencea :-))), și apoi din sezonul viitor in L1, sa moara toți dușmanii din Berceni de ciuda! Succes!

Posibil să ai dreptate, nu am urmărit meciurile CSA din acest sezon ca să pot să-mi fac o idee daca ați prins o zi mai proastă. Și eu sper să se rezolve problema cu acea lege românească care să permită unei echipe departamentale să promoveze, pentru ca așa este corect. Dacă poți retrograda, trebuie să ai și dreptul de a promova. Este o șansă pentru fotbalul romanesc de a avea echipe puternice financiar în campionat. Marile performante în fotbal au fost făcute atunci când Steaua și Dinamo erau echipe departamentale.

boierasul
boierasul  •  11 Septembrie 2022, 20:22
Postat de balotelli pe 11 Septembrie 2022, 16:33

Având în vedere ce spuneai despre dinamoviști, că nu sunt disensiuni între ei, ți-am dat acel exemplu pentru a evidenția faptul că nu sunt nici ei atât de uniți. Pe de altă parte, am vrut să vadă și cel a cărui părere nu te interesează... cum e ca cineva să 'bârfească' pe site, denigrându-și colegii în dialoguri cu alți useri. Dacă am procedat corect? E clar că nu. Dar am considerat că e bine să știi ce spunea despre tine, neștiind în acel moment că te doare-n bască de opinia lui. Cum am și explicat mai devreme și cum m-ai sfătuit și tu, uneori ar fi mai bine să mă abțin de la a comenta pe anumite subiecte. Acesta era unul dintre cazuri.

Eu nu bârfesc și nu duc vorbele mai departe))) Ce am de spus spun omului în fața iar cu tine am vorbit despre el pentru că am fost întrebat despre acest subiect. Sincer la momentul acela nu știam ca acest user hristo33 este dinamovist pentru că nu am urmărit comentariile lui. Eu am avut un "dialog" cu el pe alte teme)) Oricum rămân la părerea ca falimentul este cea mai proasta și costisitoare soluție pentru Dinamo. Ps - păcat că nu ai reușit sa te "distrezi" așa cum ai sperat. Indiferent de situații suporterii dinamovisti sunt unici)

Vezi toate comentariile (223)
Comentează