FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - CSA STEAUA

UPDATE // VIDEO+FOTO Imagini șocante de la bătaia dintre ultrașii Stelei și jandarmi » Forțele de ordine înghesuite și lovite cu scaune, garduri și extinctoare

Scandalul la derby-ul dintre Dinamo și CSA Steaua a început cu mai bine de 40 de minute înaintea startului programat la ora 21:45. +20   FOTO
Scandalul la derby-ul dintre Dinamo și CSA Steaua a început cu mai bine de 40 de minute înaintea startului programat la ora 21:45.

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 septembrie 2022 00:47 / Actualizat sambata, 10 septembrie 2022 01:13

Scandalul la derby-ul dintre Dinamo și CSA Steaua, scor 1-2, a început cu mai bine de 40 de minute înaintea startului programat la ora 21:30. A continuat la pauză, cu scene de-a dreptul șocante. 

UPDATE 00:15 / VIDEO Imagini șocante de la pauza meciului Dinamo - CSA Steaua 

Imagini de la pauza meciului, din sectorul destinat steliștilor, au apărut acum și sunt de-a dreptul șocante. Jandarmii bat în retragere, în timp ce ce ultrașii Stelei aruncă în direcția lor cu scaune, garduri și extinctoare. Scenele par desprinse de pe un câmp de luptă, nu din interiorul unui stadion de fotbal.

Sancțiunile aplicate de Jandarmerie după incidentele de la Dinamo - Steaua 

Jandarmeria Română a emis un comunicat în care amintește toate sancțiunile aplicate în urma incidentelor de la meciul Dinamo - Steaua. 

„În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 86.750 lei, după cum urmează: - 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; - 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare; 

  • 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; 
  • 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare; 
  • Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru șase fapte de natură penală, cinci dintre acestea prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare și una prevăzută de Codul Penal - Ultraj. 

În același context, în pauza meciului, jandarmii au intervenit pentru dispersarea grupurilor rivale de suporteri care au creat stări conflictuale, au provocat acte de dezordine și au încercat să migreze în sectoare de stadion destinate galeriei adverse, cu scopul de a iniția confruntări violente. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

UPDATE 23:10 / Bătaie generală la Tribuna I

Reporterul GSP prezent la Arena Națională a fost martorul unor scene de-o violență extremă. Ultrașii celor două grupări au ajuns față în față într-un sector de la Tribuna I și își împart lovituri. 

UPDATE 22:30 / Incidente și la pauză în Dinamo - CSA Steaua

Imediat după finalul primei reprize, ultrașii Stelei au sărit la bătaie. Au atacat forțele de ordine folosindu-se inclusiv de extinctoarele de la Arena Națională. Jandarmii au intervenit din nou și au apelat la gazele lacrimogene pentru a potoli spiritele din peluza stelistă. Mai mulți suporteri au fost reținuți.

Știrea inițială / Scandal mare înainte de Dinamo - CSA Steaua

Conflictul dintre ultrași a pornit de la modul în care facțiunile dure ale galeriilor au fost amplasate pe Arena Națională. Ultrașii din Peluza Sud a celor de la Dinamo și-au cumpărat bilete la Tribuna II, în cel mai apropiat sector de cel al peluzei unde se află susținătorii Stelei. 

Cu 40 de minute înaintea startului, mai mult suporteri au coborât din tribune și au încercat să ajungă în „câmp liber”, unde s-au putea duela nestingheriți. Forțele de ordine au intervenit în forță. Pe imaginile din interiorul arenei se observă cum jandarmii împart lovituri de bastoane în toate direcțiile, în tentativa de a liniști spiritele. 

Incidente între ultrași înainte de Dinamo - Steaua. Foto: Captură DigiSport
Incidente între ultrași înainte de Dinamo - Steaua. Foto: Captură DigiSport
Incidente între ultrași înainte de Dinamo - Steaua. Foto: Captură DigiSport
Incidente între ultrași înainte de Dinamo - Steaua. Foto: Captură DigiSport
Incidente între ultrași înainte de Dinamo - Steaua. Foto: Captură DigiSport
+16 FOTO

Pe imaginile surprinse în interiorul arenei se observă cum o persoană din tabăra stelistă este reținută de Jandarmerie. S-au folosit și gaze lacrimogene în sectoarele cu probleme. 

În tot acest timp, între cele două facțiuni au zburat constant zeci de torțe și de scaune. 

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Clujenii și-au pierdut răbdarea cu Dan Petrescu: „Penibil! Demisia! Ne-am săturat!”

VIDEO + FOTO UPSSS! Dorinel Munteanu, pus la pământ în Progresul Spartac - Oțelul » Moment amuzant în deschiderea etapei de Liga 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (109)
paolo12
paolo12  •  11 Septembrie 2022, 09:19

30 de etape de meciuri fără spectatori și o sa se liniștească!

Nelu22
Nelu22  •  11 Septembrie 2022, 08:06

Bună ziua tuturor, Am fost pe Arena Națională o singură dată, în 2017 la meciul România-Polonia. Am rămas consternat de "războiul " din tribune si de atunci ma întreb continuu cum naiba se introduce pe stadion toată "munitia" aceea când controlul la intrare este atât de strict.. Îmi poate raspunde cineva ?

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  11 Septembrie 2022, 07:33
Postat de Doruu pe 10 Septembrie 2022, 12:06

Ca de obicei,adevarul este undeva la mijloc si situatia folosita pentru manipulare(care deja a ajuns la nivel de arta) si justificarea unor actiuni viitoare.Pai de ce sa dai cu batul prin stupul de albine?Nu mai bine sa le lasi sa faca miere?Asa si cu suporterii,de ce sa nu-i lasi sa faca ceea ce stiu mai bine?sa cante,sa faca atmosfera,sa coloreze stadioanele, sa creeze apartenenta,sa raspandeasca valori(si aici vor fi unii care nu vor intelege nimic).Dar asta se doreste-creearea de situatii care sa duca la disparitia fenomenului,pt ca devenise prea puternic si incontrolabil....si le reuseste. Cat despre jandarmerie... "foarte logica" dispunerea lor printre suporteri si apararea cu inversunarea a intregului spatiu din National Arena...dar nu sunt ei vinovati(vina lor este ca unii au devenit frustrati si refuleaza inzecit fata de cum o face un suporter,ca doar are si dotarea necesara). Concluzie-Haideti fiecare sa facem un filtru si nu-i lasati pe altii sa faca pt noi!!

Adevărul este unul singur: nu aveau voie cu torțe, petarde și fumigene pe stadion. Nu aveau voie sa se bata cu jandarmii. Trebuiau să cânte și să își încurajeze echipa. Doar in tari *** de pe lângă noi se mai întâmplă "spectacol" cu petarde și fumigene. Așa a suferit arsuri și fata aia de la rapid acum câțiva ani. Vreți lumina? Aduceți lumina nu foc. In trecut lumina se făcea aprinzând focul un ***. Acum folosind led sau bec. Voi, suporterii ați rămas la nivel de ***. Atât puteți.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (109)
Comentează