FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

5 detalii despre ultimul transfer al lui Dinamo » Cea mai mare realizare: a fost coleg cu Bellerin

Dani Iglesias / Sursă foto: instagram.com/daniglesias30/
Dani Iglesias / Sursă foto: instagram.com/daniglesias30/

Articol de - Publicat sambata, 30 iulie 2022 12:17 / Actualizat sambata, 30 iulie 2022 12:36

Dinamo își continuă campania de transferuri cu un mijlocaș spaniol cu CV sărac, cifre modeste în ultimii ani și o cotă de piață care n-a făcut niciodată cu ochiul. Dani Iglesias a semnat vineri cu roș-albii și va fi mai mult ca sigur titular în sezonul în care „câinii” privesc mai degrabă spre supraviețuire decât spre reveniea în Liga 1.

Iată cinci detalii despre noua achiziție a dinamoviștilor:

1. A crescut la SuperDepor, dar se laudă doar cu 13 minute în La Liga 2

Iglesias și-a făcut junioratul la Deportivo La Coruna, a înscris 25 de goluri la formația secundă a galițienilor, însă la prima echipă a bifat doar trei meciuri, două în Copa del Rey și unul în La Liga 2. 

În esență, au fost doar 13 minute prinse de mijlocaș în a doua ligă spaniolă, într-o înfrângere a lui Depor cu Cordoba, 0-1, pe 24 august 2013. În Spania, Dani Iglesias a mai prins un meci și la „satelitul” lui Alaves din ligile inferioare.

2. Cotă de piață modestă, a fost constant slab

Pe Transfermarkt, fotbalistul care pe 17 iulie a împlinit 27 de ani valorează 250.000 de euro, o cotă de piață pe care, din actualul lot al lui Dinamo, doar goalkeeper-ul Mihai Eșanu o mai atinge. Totuși, raportat la întreaga sa carieră, statutul său e mai degrabă cel al unui jucător submediocru. Cea mai ridicată cotă a acestuia a fost 350.000 de euro, doar 100.000 mai mult decât azi, în 2019, când evolua în Croația, la Rijeka.

7 echipeși-a trecut Dani Iglesias în palmares: Deportivo La Coruna, Alaves B, CD Guadalajara, Istra 1961, Rijeka, Spartak Trnava și Orion Tip Sereď

5 detalii despre ultimul transfer al lui Dinamo » Cea mai mare realizare: a fost coleg cu Bellerin
Iglesias, în perioada în care evolua la Spartak Trnava

3. Iglesias are o Cupă în palmares

Perioada de la Rijeka i-a adus lui Dani Iglesias și unicul său trofeu din carieră, Cupa Croației. La care mijlocașul central n-a contribuit însă prea mult. În acea campanie, el a prins minute doar în turul II și în șaisprezecimi. În rest, nu a fost inclus în lot sau a rămas rezervă, cum s-a întâmplat în finala cu Lokomotiva Zagreb. 

Tot la Rijeka, a adunat, cumulat, 24 de minute în trei partide din preliminariile Europa League, două cu Aberdeen și unul cu Gent.

4. Coleg cu Hector Bellerin în naționala U17 a Spaniei

Perioada junioratului a fost singura care l-a pus pe Dani Iglesias sub lumina reflectoarelor. 

Produs al celor de la Depor, Iglesias a bifat trei selecții în naționala U16 a Spaniei și două în naționala U17 „Furia Roja”. Pe 26 marte 2012, el a prins singurul său meci în tricoul selecționatei U17. Mai exact, 37 de minute în amicalul cu reprezentativa similară a Georgiei, încheiat 1-1. 

Din echipa de tineret a Spaniei făcea parte atunci Hector Bellerin, fundașul dreapta care evoluează de un deceniu pentru Arsenal. Alt fotbalist cunoscut folosit în acea partidă era Samu Castillejo, fost la Villarreal și AC Milan, în prezent la Valencia. De altfel, Castillejo era înlocuit în minutul 53 chiar de Dani Iglesias.

5. Dani Iglesias devine al 12-lea spaniol din istoria lui Dinamo

Iglesias va deveni cel de-al doisprezecelea fotbalist iberic din istoria lui Dinamo, mulți dintre aceștia fiind aduși în timpul „Cortaceriadei” din urmă cu ani, „țeapa” care a pus pe butuci clubul din Ștefan cel Mare. 

Francisco Molinero a fost primul spaniol trecut pe la Dinamo, urmat de Oscar Rubio, Romera Navarro, Aitor Monroy, Borja Valle, Juan Camara, Isma Lopez, Tomas Mejias, René Román Hinojo, Aleix Garcia și Raul Albentosa.

Sunt foarte fericit că am ajuns la un club mare din România. Hai să muncim ca să readucem echipa acolo unde îi este locul.
Dani Iglesias

VIDEO Dani Iglesias în acțiune

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Doi fani vor șefia DDB. Unul anunță: „Felul în care merg lucrurile acum înseamnă, probabil, moartea DDB-ului și a lui Dinamo”

Burcă, primele nemulțumiri la Dinamo » Conducerea îl liniștește: „Se va întâmpla asta cu certitudine”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  31 Iulie 2022, 07:17

cum naiaba a marcat asta 25 de goliro in 13 min?

creeperno807
creeperno807  •  30 Iulie 2022, 22:36

Mai rapidistule, despre voi nu se faceau articole cand erati in divizia b? Echipe pline de suporteri ca Dinamo si Rapid atrag multe click-uri

Chess
Chess  •  30 Iulie 2022, 19:26

dinamo este in liga secunda, de ce-i mentineti in prim-plan printre echipele din prima liga...RUSINE!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează