FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Pleacă jucătorii străini de la Dinamo? Gazeta a chestionat 3 dintre aceștia: „Mesajul în care cred cu adevărat”

În fotografie, de la stânga la dreapta, Antonio Bordușanu, Quentin Bena și Dani Iglesias // foto: Imago Images
În fotografie, de la stânga la dreapta, Antonio Bordușanu, Quentin Bena și Dani Iglesias // foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 07:14 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 09:25

Filip Dujmovic și-a manifestat atașamentul, ieșit din comun, pentru Dinamo, Dani Iglesias și Quentin Bena au transmis că vor continua și ei cu „haita”.

Dinamo se reunește luni, 9 ianuarie, când va face vizita medicală, apoi antrenamente la Săftica, dar echipa și clubul trăiesc periculos. Chiar dacă trupa lui Ovidiu Burcă a ajuns la două puncte de play-off, când mai sunt de disputat trei etape din sezonul regulat, situația este critică în privința formației roș-albe. 

Dinamo are interdicție la transferuri și, din cauza problemelor financiare, interminabile, echipa ar putea rămâne fără jucătorii străini!

„E un vis urât prin ce trec de câțiva ani” » În 2013, intra în locul lui Sânmărtean, acum joacă la Liga 3: „Fotbalul de la noi e mai mult pe pile și relații, mulți mi-au făcut rău”
INTERVIU
„E un vis urât prin ce trec de câțiva ani” » În 2013, intra în locul lui Sânmărtean, acum joacă la Liga 3: „Fotbalul de la noi e mai mult pe pile și relații, mulți mi-au făcut rău”

Vlad Iacob: „Sunt jucători la Dinamo cu nemulțumiri absolut naturale”

Clubul ar putea ajunge la 2 luni de întârziere la plata salariilor, oficialii temându-se că străinii și-ar putea depune memorii și să devină liberi. 

Anunțul a fost făcut de către administratorul special Vlad Iacob, care a aruncat, ulterior, săgeți către RTZ (administratorul judiciar) și APCH (reprezentantul acționarului minoritar), provocând mișcări tectonice la club!

„Sunt jucători care au nemulțumiri absolut naturale. Sunt îngrijorați de situația clubului, de întârzierile salariale. Există jucătorii care au luat în calcul și au întrebat în ce condiții ar putea pleca. Noi ne menținem fermi pe poziție. Avem nevoie de ei, de lot. 

Trebuie să menținem condiții decente. În contextul în care avem interdicție la transferuri, nu vom renunța la jucători decât dacă nu avem nevoie de ei”, a spus Vlad Iacob pentru Radio Dinamo 1948, sâmbătă.

Totul pentru Dinamo

Gazeta Sporturilor i-a chestionat pe jucătorii străini dacă au luat în calcul să nu mai sosească luni la reunire ori au planuri de a părăsi Dinamo. O primă veste îmbucurătoare pentru suporterii echipei: cei care și-au transmis gândurile lor înaintea revenirii la antrenamente nu au gânduri negative! Cel puțin, momentan.

Cel mai tranșant a fost portarul Filip Dujmovic. Cu toate că a ajuns rezerva lui Denis Oncescu, pe final de sezon, din cauza unor probleme medicale, apoi fiindcă tânărul e eligibil cu regula U19 de la Liga 2, bosniacul a fost ferm.

„Voi juca pentru Dinamo și gratis dacă este nevoie! Sunt pus la curent cu situația clubului și nu vreau să fac dificultăți lui Dinamo, în nicio situație. Bineînțeles, toți jucătorii se simt bine atunci când au un venit regulat, când salariile sunt achitate la timp, dar, în această situație, trebuie să facem sacrificii pentru Dinamo! 

Acesta este mesajul meu în care cred cu adevărat. Visul meu, al nostru, e unul: să revenim în Liga 1. Eu sper ca toți jucătorii să continue cu echipa, e nevoie de toți. Eu sunt în Serbia fiindcă iubita mea a sărbătorit Crăciunul, iar duminică mă întorc la București pentru a fi de luni la Dinamo”, a comentat Filip Dujmovic pentru Gazeta Sporturilor.

Dani Iglesias și Quentin Bena, optimiști

Decarul spaniol al „câinilor”, Dani Iglesias, este și el pe aceeași lungime de undă cu colegii săi: „Nu, n-am de gând să apelez la vreun memoriu. De luni, sunt la echipă. Sper, din tot sufletul, ca situația să fie bună cât mai curând, iar Dinamo să se lupte pentru promovare. Hai «câinii»!”

Quentin Bena urmează să revină din Franța: „Continui la Dinamo, fără probleme. Eu cred în club, cred în Dinamo. Totul va fi bine curând, cel puțin asta cred eu, probabil, și ceilalți colegi. 

Noi, jucătorii, ne concentrăm pe antrenamente, sunt focusați ca să încercăm să ajungem în play-off, apoi să atacăm promovarea. Normal, cred că putem reveni în Liga 1”.

Roș-albii îi așteaptă la pregătiri și pe brazilianul Moura, spaniolul Gorka Larrucea și francezul Lamine Ghezali.

Mai multe știri despre Dinamo: 

Anunț îngrijorător pentru Dinamo! Vlad Iacob spune că echipa are nevoie de 1,5 milioane de euro în 4 luni: „Riscăm să nu luăm licența”

Iulian Roșu, despre situația de la Dinamo: „Nu ne ajută plânsul de milă. Trăim de la meci la meci”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
istet10
istet10  •  08 Ianuarie 2023, 16:02

Este un mod al lui Iacob de a obtine bani de la naivi. Bate saua , sa priceapa iapa.

parpalache
parpalache  •  08 Ianuarie 2023, 14:06

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează