FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Șefii lui Dinamo nu iau în calcul falimentul și un nou proiect din Liga a 4-a! Explicațiile conducerii: „Ar însemna datorii de 5-7 milioane de euro”

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 08:07 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 08:27

După ce a dezvăluit că Dinamo are nevoie de 1,5 milioane de euro până la 30 aprilie, pentru a obține licența, Vlad Iacob, administratorul special al „câinilor”, a vorbit despre posibilitatea ca echipa să intre în faliment.

Oficialul formației roș-albe și antrenorul Ovidiu Burcă au explicat că dacă Dinamo ar intra în faliment, o nouă echipă, care ar prelua numele, ar urma să fie obligată să achite datoriile vechii entități.

Pleacă jucătorii străini de la Dinamo? Gazeta a chestionat 3 dintre aceștia: „Mesajul în care cred cu adevărat”
DINAMO
Pleacă jucătorii străini de la Dinamo? Gazeta a chestionat 3 dintre aceștia: „Mesajul în care cred cu adevărat”

Vlad Iacob: „Un club continuator al lui Dinamo va fi încărcat cu datoriile clubului”

„Hai să nu mai vorbim cu atâta ușurință fără să avem habar de drept sportiv. Scenariul unui faliment este unul dezastruos. 

Orice club care ar deveni continuator în plan sportiv va fi încărcat cu datoriile acestui Dinamo. Va primi din partea TAS și FIFA datoriile din plan sportiv. Am făcut un calcul, iar un nou Dinamo, care să pornească din Liga a 3-a sau Liga a 4-a, va avea nevoie de cel puțin 5 milioane de euro. 

Iar asta dacă reușește promovări succesive. Un sezon de Liga 2, cu șanse de promovare, necesită un buget de 2 milioane. Probabil vorbim de 7 milioane de euro. Sau chiar mai mult. Și nu mai spun de efectele asupra imaginii, de ce se va întâmpla cu baza de suporteri, de fotbaliști, de angajați.

Acest Dinamo, din acest moment, poate fi salvat cu 3 milioane de euro. Ar putea ajunge în Liga 1 cu zero datorii. În timp ce orice club nou ar trebui să aibă 5-7 milioane de euro. Costă mult mai mult să o iei de la zero. Și va dura cel puțin 5 ani”, a spus Vlad Iacob pentru Radio Dinamo 1948.

Ovidiu Burcă: „Sunt costuri duble”

Și Ovidiu Burcă, fost oficial la Rapid, a vorbit despre ce presupune înființarea unei noi echipe și explică ce probleme ar exista.

„Eu cunosc cel mai bine acest subiect. Am fost la Rapid când s-a înființat o nouă societate în Liga a 4-a. Știu ce înseamnă costurile pentru a reveni în elită. E aproape imposibil să promovezi an de an. 

Istoria ultimilor ani ne-a demonstrat că nu se poate. Sunt niște costuri extraordinare. Sunt costuri enorme. De exemplu, Rapid a început să plătească după litigiile pierdute. 

De la zero nu se poate începe. Nu este o soluție! Se pierd mulți ani, se pierd bani, se erodează relația cu fanii. Asta nu e o soluție! Când văd că apar oameni de fotbal care nu cunosc aspectele juridice și spun cu nonșalanță că mai bine o luăm de la zero... Nu se poate! Sunt costuri duble! Nu e o variantă”, a adăugat și Ovidiu Burcă, tehnicianul lui Dinamo.

VIDEO Florin Costea: „«Foarfeca» împotriva lui Dinamo, cel mai frumos gol”

Citește și:

„E un vis urât prin ce trec de câțiva ani” » În 2013, intra în locul lui Sânmărtean, acum joacă la Liga 3: „Fotbalul de la noi e mai mult pe pile și relații, mulți mi-au făcut rău”

„Stelică, nu face antrenamentul fizic, că e dur!” - „Lasă-mă, bă, în pace!”. Întâmplare haioasă dintr-un cantonament al Stelei la Forban în 1995

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
tictictic
tictictic  •  09 Ianuarie 2023, 19:20
Postat de demolarii pe 08 Ianuarie 2023, 11:37

Taclale. Dinamo are acționari. Adică proprietari. Si ca orice alt proprietar,ei au obligații privind participarea la circuitul civil din România,unde garant e statul. Astfel se justifica intrarea în insolventa. De exemplu, clubul lui Badea e de 10 ani în insolventa,ca sa nu plateasca datoriile. E o speță pe care Dinamo o poate ridica ca și precedent juridic în baza legislației UE la care România a aderat, și pentru ca N BADEA e acționar cu 7% și apare și ca creditor. De asemenea JUDECATORUL SINDIC pentru a nu prejudicia alți participanți la circuitul economic prin neimplicarea unor acționari la planul de salvare, poate dispune dublarea numarului de acțiuni. Acțiunile rezultate sa fie utilizate pentru a fi garanția creditorilor. Adică ele vor avea valoarea datoriei și vor fi împărțite creditorilor în locul sumelor datorate, iar în momentul în care societatea redevine viabilă prin implicarea corecta a acționarilor,creditorii sa poata vinde acțiunile înapoi clubului sau altor persoane interesate. Astfel domni ca Sendrean sau Badea vor avea ocazia să își arate nivelul și capacitatea managerială reale. Nu doar capacitatea de a apărea în ziare ce nu se mai pot nici întreține prin publicitate. Oricum ,în acest moment, fotbalul românesc e la un nivel ce nu justifica nici macar un bilet de 5 lei. Ca atare, bradul fotbalistic Dinamo are un pret foarte mic. Cu 5% peste Fcsb care are 19 ani de existență. Principalii vinovați?Frf,LPF, Mts și ceilalți care crează circuitul ec și sportiv.

Constat aceeasi ineptie repetata la nesfarsit de catre habarnisti, ca sa nu le zic prosti de bubuie. Un actionar de firma N-ARE NICIO OBLIGATIE privind finantarea societatii pe care o detine. Dimpotriva, este OBLIGATIA administratorului angajat al firmei sa produca PROFIT in contul actionarilor proprietari!!! Daca proprietarul unei societati (actionarii in majoritatea lor) constata ca afacerea le produce paguba in loc de profit, o inchid (o lichideaza) si cu asta basta! E simplu! Spre exemplu, daca eu cumpar maine de pe bursa 100 de actiuni la Tesla, se cheama ca am devenit coactionar la Tesla (adica am investit in afacerea Tesla). In aceasta calitate, n-am NICIO obligatie sa bag alti bani personali in firma asta. Astept doar ca ADMINISTRATORUL societatii (CEO ii zice) sa faca profit si valoarea actiunilor mele sa creasca, apoi sa incasez oarece dividende la sfarsitul anului fiscal. Daca NU, arunc actiunile la gunoi si zic ca am pierdut niste bani investiti intr-o afacere nerentabila! Priceput acum???

doarinliga1
doarinliga1  •  09 Ianuarie 2023, 15:31
Postat de moshu_shukaru pe 08 Ianuarie 2023, 12:15

Mă întreb, ce prost ar scrie „ar fii”?!

eu ma intreb ce prost tine cu vitan barzesti? se pare ca doar tu.

valentindragobete
valentindragobete  •  08 Ianuarie 2023, 18:05
Postat de istet10 pe 08 Ianuarie 2023, 15:20

Echipa lui Paunescu avea datorii la stat si la furnizori de servicii si produse. Nu prea avea la jucatori si antrenori. Asta e diferenta.

Degeaba îi explici prostului că tot nu înțelege, doar nu-i prost degeaba !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează