FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - GLORIA BUZĂU

EXCLUSIV Coșmarul „câinilor” vrea să o scufunde din nou pe Dinamo: „Îmi place să le dau gol”

Alexandru Boiciuc și U Cluj au retrogradat-o pe Dinamo // foto: Imago Images
Alexandru Boiciuc și U Cluj au retrogradat-o pe Dinamo // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 15:21 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 17:05

Gloria Buzău vine s-o învingă, iar, pe Dinamo. Alexandru Boiciuc (25 de ani), fostul vârf al lui U Cluj, o mai veche cunoștință a roș-albilor, are gânduri mari, la fel și Trebotic, care a eliminat „haita” din Europa League pe vremea când evolua la Hajduk Split.

  • Dinamo va debuta duminică, de la ora 12:00, în play-off-ul Ligii 2, contra Buzăului, iar duelul se va desfășura pe stadionul „Arcul de Triumf”. 
  • Partida a fost devansată întrucât, inițial, urma să se joace luni, de la ora 18:00. Va fi live pe GSP.ro și televizată de DigiSport, PrimaSport și OrangeSport. 

„Câinii” au celebrat accederea în Top 6, cu toate că au pierdut două puncte importante, 1-1 cu Poli Timișoara, în perspectiva duelurilor pentru promovare. Spre deosebire de Liga 1, în eșalonul secund s-a intrat cu punctajul acumulat în sezonul regulat. Cu acele două puncte, Dinamo ar fi fost acum pe loc de baraj.

Elevii lui Burcă vor da din nou peste Alexandru Boiciuc, atacantul moldovean care a înscris un gol important în manșa tur a barajului cu U Cluj din mai 2022, 2-0 pe malul Someșului, la retur fiind doar 1-1. Boiciuc speră să readucă și Buzăul în prima divizie, pentru început vrea să dea gol în week-end.

Mititelu prevede nașterea unei FORȚE în Liga 1: „Am informații din interior. Se anunță puternici de la anul!”
ASCENSIUNE
Mititelu prevede nașterea unei FORȚE în Liga 1: „Am informații din interior. Se anunță puternici de la anul!”

Boiciuc i-a pus gând rău lui Dinamo înainte de meciul direct

„Nu-mi plac pronosticurile, dar anticipez un meci frumos. Cu siguranță, stadionul va fi plin, iar atmosfera de nivelul Ligii 1. Dinamo are o echipă foarte bună care încearcă să paseze și să domine prin posesie. Îmi place să marchez contra «câinilor», sper să o fac și duminică. 

Simțim o plăcere deosebită când jucăm fotbal pe terenuri foarte bune și într-o atmosferă demnă de lăudat. Avem potențialul necesar pentru o promovare directă. 

«Echipa» este cuvântul esențial, echipa mă poate duce pe mine în prima ligă, iar eu, la rândul meu, voi face tot posibilul să promovăm”, a declarat Boiciuc pentru Gazeta Sporturilor, autorul golului de la Baia Mare cu care Gloria s-a calificat în play-off. 

Buzoienii au două remize și o victorie în 2023, „câinii” două succese și un egal.

Trebotic, înainte de Dinamo - Gloria Buzău: „Cred că putem învinge!”

Dinko Trebotic, 32 de ani, mijlocașul croat al Buzăului, a răpus Dinamo în 2010, într-o „dublă” de coșmar pentru roș-albi, când Hajduk Split a eliminat „haita” după 1-3 în Capitală și 3-0 pe coasta dalmată. 

„Am amintiri frumoase, sper să se repete istoria! Eu cred că putem învinge și duminică. Bineînțeles, sperăm la promovare, fie directă, fie la baraj. Orice este posibil”, a comentat croatul.

ZEROeste cifra punctelor obținute de Dinamo în sezonul regulat contra rivalelor pe care le va reîntâlni în play-off

6 goluriîn 14 meciuri a adunat Boiciuc pentru buzoieni, după despărțirea de U Cluj

Am fost discreditați, drumul a fost dificil. Nu este încheiat încă, priviți unde suntem! Vrem mai mult, «câinilor»!

- Gabriel Moura, fundaș Dinamo 

Nimeni nu avea încredere în Burcă atunci când a preluat echipa. Uitați ce parcurs a avut, în presiunea imensă de la Dinamo, cu toate problemele avute! Va fi un play-off echilibrat, nu văd o favorită certă. Un mic avantaj îl are Poli Iași. Celelalte patru echipe se vor bate pentru baraj și al doilea loc de promovare directă.

- Adrian Mihalcea, antrenor Gloria Buzău

Mai multe știri din Liga 2: 

Costel Pantilimon a vorbit despre proiectul de la Poli Timișoara: „Sper să aduc stabilitate și sportiv și financiar” + Ce spune despre Marian Iancu și cel mai mare regret al carierei

S-au mișcat repede, după ce antrenorul și-a dat demisia » Cine i-a luat locul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
creeperno807
creeperno807  •  15 Martie 2023, 22:38

Oare sa ia goluri ii place?

Orangegoblin
Orangegoblin  •  15 Martie 2023, 19:13

Succes si cat mai multe, asa cum le place lor *** ????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

yellowstone_vs
yellowstone_vs  •  15 Martie 2023, 17:29

Cine mai este si *** asta ???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează