FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV Trecut pe la FCSB și Rapid, Iulian Roșu e categoric: „La Dinamo e cel mai frumos grup de când sunt în fotbal. Parcă joc în străinătate” » Ce spune despre play-off și promovare

- 




Iulian Roșu // FOTO: Cristi Preda +26   FOTO
- Iulian Roșu // FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 05 martie 2023 10:40 / Actualizat duminica, 05 martie 2023 16:38

Venit în vară la Dinamo, mijlocașul Iulian Roșu (28 de ani) a devenit unul dintre jucătorii de bază ai trupei lui Ovidiu Burcă.

Marcator al unui gol în victoria cu CSC Șelimbăr, 2-1, mijlocașul trecut pe la echipe precum FCSB, Rapid sau FC Brașov a vorbit la finalul partidei despre șansele la promovare și despre atmosfera creată în vestiar de antrenorul Ovidiu Burcă.

8 detalii de la Șelimbăr - Dinamo 1-2: euforia din vestiar, „turul de onoare” al lui Iulian Roșu și Clau-gol în atenția galeriei
șelimbăr - dinamo 1-2
8 detalii de la Șelimbăr - Dinamo 1-2: euforia din vestiar, „turul de onoare” al lui Iulian Roșu și Clau-gol în atenția galeriei

VIDEO Iulian Roșu, dezvăluiri din vestiarul lui Dinamo: „E cel mai frumos grup din care fac parte de când sunt în fotbal”

- Ce înseamnă acest gol pentru tine? 
- Nu trebuie să fie toată atenția asupra mea. Nu voi putea marca în toate meciurile. E foarte important că am luat cele 3 puncte. Nu voi fi ipocrit să spun că nu mă bucur pentru reușită. E normal să te bucuri. M-am și descătușat după gol, când mi-am dat tricoul jos. Cel mai important e că am luat cele 3 puncte. Mai avem un meci. De luni o luăm de la capăt.

- Te gândești la o reconversie, să devii atacant? 
- Eu joc ce mă pune antrenorul. După minutul 60, m-a trimis în atac. Așa a simțit el și a făcut-o bine. Eu sper să fiu în teren. Poziția e mai puțin importantă.

- Ce șanse aveți acum la play-off? 
- Nu vreau să fac estimări. Știu că avem șanse să batem Poli Timișoara. Nu va fi un meci ușor. Să nu se gândească lumea la locul din clasament. Sunt convins că Poli va veni să-și dea viața. Vom avea un meci dificil. Știm ce avem de făcut pe teren și sper să batem.

- Ai jucat la toți granzii României. 
- Sincer, la Dinamo simt cea mai mare apropiere față de fani. Nu am declarat niciodată că iubesc vreo echipă. Nu am fost deloc un jucător important la Steaua. La Rapid am jucat toate meciurile în Liga 1, dar au fost alte chestii... Acum am început drum bun alături de echipa mea. Mă simt mândru că fac parte din acest colectiv. Cred că e cel mai frumos grup din care fac parte de când sunt în fotbal. Îi mulțumesc lui Mister că mi-a dat șanse în continuare, după eliminarea din meciul cu Unirea Slobozia. A fost un moment în care mi-am schimbat atitudinea.

- Ce înseamnă să porți tricoul lui Dinamo și să joci pentru fani? 
- Se vede pe teren ce înseamnă. Nu doar pentru mine, ci și pentru colegi. Luptăm pentru fiecare minge, dăm tot ce avem mai bun. Vrem să facem tot ce ține de noi. Sunt încrezător când văd cât de motivați sunt colegii mei.

- Te gândești cum ar fi să promovezi cu Dinamo? 
- Nu mă gândesc atât de departe. Să nu uităm cum am început campionatul. Eram pe locul 18 după 7 etape. Ce s-a întâmplat acum e maximum. În 11 etape am pierdut doar un meci. O luăm pas cu pas. Cel mai important e să batem Timișoara. La promovare nu vreau să mă gândesc încă.

- După meciul cu Poli Iași (0-1), spuneai Dinamo trebuie să creadă în continuare.
- Eu sunt dovada faptului că nu trebuie să renunți niciodată. Am semnat aici ca un jucător aflat în plan secund. Nu făcusem performanțe mari și dacă mă complăceam, nu mai ajungeam să fac nimic. E foarte important că am schimbat această mentalitate. De când a venit Mister parcă joc în străinătate, din punct de vedere al mentalității. Simt că suntem mai uniți. Uitați ce e în tribune.

Calcule pentru play-off: Dinamo e la mâna ei! Cum pot „câinii” să termine sezonul regulat în primele 6
DINAMO
Calcule pentru play-off: Dinamo e la mâna ei! Cum pot „câinii” să termine sezonul regulat în primele 6

- E și liniște financiară? Simți că va fi bine? 
- Nu m-am gândit niciodată la asta. Au venit noi acționari. Le mulțumim că sunt alături de noi. Acum știm că avem pe cineva care să facă treabă acolo. În ultimii ani, doar DDB a ținut echipa.

- Ați și discutat cu noii acționari? 
- Am avut o ședință mică. Ni s-a transmis că lucrurile nu se vor face peste noapte. 

- Vi s-au promis prime sau bonusuri? 
 - Nu, nu. Nu e vorba de asta. Doar au achitat un salariu. Nu vă gândiți că la Dinamo sunt probleme de multe luni. Pentru mine, astea sunt în plan secund. Știu că dacă vom fi buni pe teren, vor veni și recompensele.

- Ce spui despre poza făcută de fotoreporterul Gazetei după gol (n.r. foto jos)? 
- E o descătușare. Golul de 2-0 îți aduce mai multă liniște. Pe final, m-am dus la vestiare și am așteptat să îmi spună jandarmii scorul. E mai greu pe margine, decât pe teren. Vreau ca astfel de poze să aibă și colegii mei. Nu muncesc singur. Să nu vă gândiți că sunt Cristiano Ronaldo și că voi marca meci de meci. Vreau să-mi ajut echipa, chiar dacă nu marchez. Un gol e un bonus. E o perioadă frumoasă și vreau să mă bucur de ea. Dar sunt echilibrat și vreau să cred că toți colegii sunt la același nivel.

Trecut pe la FCSB și Rapid, Iulian Roșu e categoric: „La Dinamo e cel mai frumos grup de când sunt în fotbal. Parcă joc în străinătate” » Ce spune despre play-off și promovare
Iulian Roșu // FOTO: Cristi Preda (GSP)

Citește și: 

Zăvăleanu a mers la vestiare după victoria lui Dinamo + cum a fost prima săptămână cu noii șefi

Noul conducător al lui Dinamo, în tribune la victoria cu CSC Șelimbăr: „Vrem să luptăm la promovare”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
creeperno807
creeperno807  •  05 Martie 2023, 22:38

Stai linistit ca se face hair-cut

retribution
retribution  •  05 Martie 2023, 19:58
Postat de magic4ever pe 05 Martie 2023, 17:55

Bravo Iulian Roșu!

faliment placut lui vitan barzesti. oficial nu aveti cum sa platiti cele 3-4 milioane de euro pentru a scapa de faliment pana in 26 aprilie 2023.

steaua.libera
steaua.libera  •  05 Martie 2023, 19:11

Succes, Iuliane!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează