FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

UPDATE „Șerdean blochează tot” » Culisele dinaintea zilei decisive de la Dinamo: noul plan îl scoate total din schemă! Reacția acționarului majoritar și răspunsul lui Zăvăleanu

Dorin Șerdean
Dorin Șerdean

Articol de - Publicat joi, 13 octombrie 2022 16:45 / Actualizat joi, 13 octombrie 2022 16:49

Se anunță un weekend extrem de important pentru Dinamo. Vineri, 14 octombrie, are loc ședința Adunării Creditorilor, menită să aprobe sau nu planul de reorganizare modificat, cu prelungirea perioadei de implementare.

Potrivit noului plan, miza este diminuarea semnificativă a datoriilor înscrise la masa credală, de la 8 milioane de euro la mai puțin de 2 milioane de euro, precum și modificarea acționariatului.

Din informațiile GSP.ro, se urmărește ca Dorin Șerdean, acționarul majoritar, să fie scos din joc, iar acționar majoritar să devină APCH. Conform planului, reprezentanta programului socios DDB ar urma să primească 99% din acțiunile clubului în schimbul sumei de circa 3 milioane de euro virată în ultimii ani în conturile SC Dinamo 1948 SA.

Pe Steliano Filip l-au refuzat, pe Nicolae Badea nu » Dinamo are de plătit peste 10.000 de euro
DINAMO
Pe Steliano Filip l-au refuzat, pe Nicolae Badea nu » Dinamo are de plătit peste 10.000 de euro

UPDATE ora 16:45 » Zăvăleanu îi răspunde lui Șerdean

După ce Șerdean a susținut că este blocat de Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo a oferit un răspuns pentru Gazeta Sporturilor.

„Nu am blocat pe nimeni. La Dinamo orice investitor este binevenit, atâta vreme cât are bună credință și, firește, bani. Așa încât chiar îi provocam pe cei care vor atât de tare binele lui Dinamo să vină și să ne surprindă plăcut, cu un extras de cont dolofan”, a transmis Răzvan Zăvăleanu pentru GSP.ro.

UPDATE ora 15:30 » Reacția lui Dorin Șerdean: „Planul este nefezabil”

Dorin Șerdean, acționarul majoritar de la Dinamo, consideră că planul suporterilor este nerealist și susține că are în continuare un posibil investitor interesat.

„Situaţia pe care o am acum este din luna martie (n.r. - de când a devenit acţionar majoritar). Eu din luna martie am încercat să mă implic cât de mult am putut, din luna martie am încercat să merg şi să vorbesc cu domnii de la RTZ. Ei, pur şi simplu m-au blocat.

Au dat ordonanţă preşedenţială, m-au blocat în procesul cu Dinamo, au încercat absolut toate pârghiile de amânare a unei chestiuni evidente. Adică faptul că în privinţa mea s-a comis un abuz. Instanţa mi-a dat dreptate. Acesta a fost modul de dialog pe care l-a avut RTZ şi Zăvăleanu, în speţă, cu mine.

Soluţia există şi acum. De asta l-am căutat pe Zăvăleanu la telefon să discutăm. Că avem soluţii. Asta este situaţia. O să discutăm în viitorul apropiat şi aştept termenul din 24 octombrie.

Avem această soluţie, un investitor, şi în momentul de faţă. Acum depinde de data de 24 octombrie. Nu am tras eu glonţul ăla. Cineva a pus mâna pe puşcă şi a tras un glonţ. Nu pot să stau în faţa glonţului şi să îl prind, că nu sunt ninja. O să vedem ce se va întâmpla pe 24 octombrie”, a declarat Dorin Șerdean, potrivtit Fanatik.

Unu, eu am o soluţie viabilă. Şi doi, legat de modul acesta de procedură pe care o adoptă el (n.r. - Răzvan Zăvăleanu). Repet, totul este să repare un plan nefezabil, din toate punctele de vedere

Nu a putut genera venituri nici pentru susţinerea activităţii curente şi acest plan este acoperit cu o modificare, o propunere de modificare de plan, prin care decapitalizează acţionarii existenţi.

Să vedem dacă această decizie este legală şi cât de legală va fi motivarea pe care o propune el acestei decizii, care este numai a lui, nu şi a instanţei

- Dorin Șerdean

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Tensiune înainte de o zi crucială la Dinamo

„Sunt șanse foarte mari ca planul de reorganizare modificat să fie votat, vineri, de Adunarea Creditorilor. Majoritatea este de acord cu planul lui Răzvan Zăvăleanu. Să nu mai fie Șerdean acționar majoritar, pentru că vrea banii pe acțiuni degeaba și blochează tot. 

El nu a băgat nici un euro în club. E clar, fără bani nu se poate, dar cu Șerdean, care blochează tot, iar nu se poate”, a explicat pentru GSP o persoană înscrisă la masa credală, care este curentul în rândul celor înscriși la masa credală.

GSP a încercat să ia legătura cu Dorin Șerdean, dar omul de afaceri care deține 72% din club, prin firma Lotus, nu a răspuns solicitării ziarului. Din informațiile Gazetei Sporturilor, actualul acționar majoritar inteționează să conteste în instanță noul Plan.

În cazul în care planul de reorganizare modificat, cu prelungirea perioadei de implementare, va fi aprobat vineri de Adunarea Creditorilor, urmează să fie analizat și de judecătorul sindic, pe 24 octombrie. Abia atunci se va știi dacă noul plan intră în vigoare sau nu.

Cu noul plan, Șerdean iese din joc, iar Asociația Peluza Cătălin Hîldan devine acționar majoritar la Dinamo

Astfel, dacă va trece de vot, APCH devine acționar majoritar, cu 99,17%, în acest moment fiind doar acționar minoritar, cu 20,06%. Dorin Șerdean/Lotus, acționarul majoritar de acum, se va prăbuși de la 72,87% la doar 0,75%, Nicolae Badea/ACSFC Dinamo de la 7,03% la 0,07%, iar Cornel Dinu de la 0,03 la 0,003%.

Se poate ajunge la apariția APCH ca acționar majoritar și îndepărtarea influenței lui Dorin Șerdean și Nicolae Badea la clubul roș-alb prin „actualizarea” actului constitutiv al SC Dinamo 1948 SA în temeiul articolului 133 alin. 6 din Legea insolvenței nr. 85/2014.

După această modificare propusă instanței de către administratorul judiciar urmează reducerea capitalului social subscris vărsat, în prezent în valoare de 41.000.000 lei, al SC Dinamo 1948 SA, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune.

Valoarea capitalului social subscris va fi de 90.200 lei, valoarea minimă prevăzută de lege fiind de 90.000. Apoi, se dorește creșterea capitalului social prin infuzia de capital și conversia creanțelor în acțiuni.

Sub rezerva aprobării planului de reorganizare de către justiție, am deveni primul club deținut într-o formă incipientă de către suporteri. Prin noul plan de reorganizare, reușim să scăpăm pe acționarii-balast de la Dinamo (Lotus Perfect Products, societatea administrată de Dorin Șerdean) și ACSFC Dinamo ("Dinamo – Badea") 
- Comunicat DDB, 26 septembrie 2022

Mai multe știri despre Dinamo:

Dan Șucu îi pune la colț pe „băieții bogați” de la Dinamo: „Mulți s-au comportat ca și cum ar fi văzut în fața lor o jucărie! Nu e acceptabil”

Gazeta l-a găsit în Danemarca pe jucătorul cu un trofeu și peste 40 de meciuri la Dinamo: „Când au venit spaniolii, am sperat ca situația să se rezolve”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
Custof
Custof  •  15 Octombrie 2022, 06:00
Postat de luciann pe 13 Octombrie 2022, 17:31

Astia nu mai vor sa plateasca nimic!:) Reorganizare la reorganizare!:) Sunt curios daca o sa aprobe judecatorul! Intrebare retoricà...

luci ,draga de ce nu te tratezi ?????

dinamo100
dinamo100  •  14 Octombrie 2022, 09:42

Interesanta miscare, intrebarea e: cine e in spatele APCH?! Ca doar nu o sa fie "suporterii"?! Sunt convins ca grosul celor 3 mil de Euro a venit de la anumiti "suporteri"!

xv478Gv
xv478Gv  •  14 Octombrie 2022, 09:14

*** ASTA DE SERDEAN VREA BANI DAR NU A BĂGAT NIMIC

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează