FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Captivi într-un club-fantomă » Nu pot pleca liberi de la Dinamo după retrogradare

Articol de , , - Publicat miercuri, 01 iunie 2022 08:10 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 09:48

Nu toți jucătorii pot pleca liberi de la Dinamo. Există fotbaliști crescuți în Ștefan cel Mare rămași sub contracte. Ei nici nu pot depune memorii pentru a se elibera, fiindcă nu s-au împlinit 60 de zile de când nu au mai fost plătiți.

Retrogradarea lui Dinamo nu a fost chiar o afacere proastă pentru mulți dintre fotbaliștii care au pierdut meciurile de baraj cu U Cluj. Ei au ajuns la finalul contractelor sau vor fi eliberați în curând deoarece clubul nu și-ar mai permite să-i plătească nici măcar în scenariul în care roș-albii vor reuși să continue în liga a doua și nu vor intra direct în faliment.

Ei sunt fotbaliștii care au cerut să rămână la Dinamo în Liga 2 » Torje și Eșanu, în fruntea listei
Dinamo
Ei sunt fotbaliștii care au cerut să rămână la Dinamo în Liga 2 » Torje și Eșanu, în fruntea listei

Jucătorii lui Dinamo, prea bine plătiți pentru „B"

Toate numele consacrate din lot sunt în situația aceasta, vor semna cu alte formații. Prestațiile dezastruoase ale dinamoviștilor nu le-au ciobit cotele atât de tare încât ei să nu mai fie interesanți în piață. Pe Cosmin Matei, spre exemplu, se bat cluburile. Mijlocașul a negociat cu UTA și cu Sepsi. 

Hadnagy, directorul sportiv al covăsnenilor, a confirmat în mod oficial tratativele cu Matei. Cosmin e la finalul contractului cu Dinamo. 

Steliano Filip mai e legat de roș-albi pentru încă un sezon, însă îi va fi permis un transfer, fiindcă păstrarea lui ar costa prea mult o societate deja cocoșată de datorii. Filip e plătit cu 7.000 de euro lunar și retrogradarea nu-i afectează remunerația, ar trebui să primească aceiași bani în continuare. 

Administratorul juridic Zăvăleanu a recunoscut după barajul cu U Cluj că există fotbaliști care nu au cum să mai fie ținuți: „Salariile lor nu pot fi susținute în liga a doua, avem și jucători plătiți cu opt mii sau cu nouă mii de euro lunar".

I-ar avantaja să nu găsească Dinamo bani

Mai complicată e situația în care se găsesc tinerii din lot. Crescuți în club și legați cu contracte care conțin niște salarii mici, ei nu pot pleca deocamdată, trebuie să aștepte o clarificare din partea conducerii. Salariile nu sunt plătite la zi, dar nici nu s-au adunat 60 de zile de neplată, pentru ca fotbaliștii să aibă dreptul de a depune memorii prin care să solicite rezilierea contractelor. 

În cazul acesta se află: Ahmed Bani, Ehmann, Bordușanu, Eșanu, Amzăr, Borcea, Giani Crețu, Ricardo Grigore. 

Zăvăleanu a explicat că societatea încearcă să facă rost de bani ca să achite până pe 15 iunie măcar câte un salariu, astfel încât jucătorii să nu poată ajunge la comisii. 

Dacă Dinamo va strânge o sumă suficientă pentru salariile pe o lună, fotbaliștii aceștia vor rămâne captivi în club. Pentru a continua în liga a doua, roș-albii ar avea nevoie de tinerii din lot și ar mai angaja alți jucători cu salarii mici pentru a completa o echipă nouă.

Am speranțe că până pe 15 iunie vom găsi bani pentru salarii. Sursele ar fi aceiași oameni care ne-au ajutat până acum. Pentru că am retrogradat, pornim la drum cu un milion de euro în minus, banii pe care i-am fi luat din drepturi TV. Dar milionul tot n-ar fi fost suficient, ne-ar fi trebuit, oricum, un finanțator
- Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al lui Dinamo

La Dinamo e „prizonier" și favoritul lui Cornel Dinu

Pe lista cu fotbaliștii care nu reușesc deocamdată să evadeze de la Dinamo se află și Antonio Bordușanu, un mijlocaș de numai 17 ani care a strâns 16 meciuri în sezonul acesta, dintre care zece au fost din postura de titular. 

De Bordușanu ar fi interesate multe formații din prima ligă dacă el ar deveni liber. 

Cornel Dinu a criticat des prestațiile lui Dinamo de-a lungul acestui sezon, dar a găsit un compliment pentru mijlocașul-adolescent: „Din ceea ce am văzut eu la echipa aceasta, singurul jucător de la Dinamo care ar mai promite să progreseze ar fi Bordușanu. Oricum, a fost o greșeală că în anii trecuți nu au insistat cu fotbaliștii tineri crescuți în club. Poate că nu ar fi retrogradat. Iar dacă ar fi picat cu o echipă alcătuită din tineri, măcar acum ar fi avut jucători buni de vândut".

E clar că Uhrin nu va continua la Dinamo

Nu doar jucătorii fug de la Dinamo după retrogradare, și-a încheiat mandatul și antrenorul. Lui Dușan Uhrin i-a expirat contractul și a plecat în Cehia. Zăvăleanu a precizat într-o declarație de la DigiSport că o continuare alături de tehnicianul ceh nu ar fi rentabilă din punct de vedere economic:

„Nu cred că Dinamo și-ar permite să aibă în liga doua un antrenor străin". Uhrin nu ar fi rămas nici măcar dacă ar fi obținut salvarea de la retrogradare, pentru că el devenise dezamăgit de condițiile proaste și de absența unei conduceri executive clare care să-l sprijine. 

Iuliu Mureșan, administratorul special din acte, a încetat să-și mai îndeplinească sarcinile cu două luni înaintea barajului cu U Cluj.

Tinerii au fost printre cei mai slabi de la Dinamo

Captivi într-un club-fantomă » Nu pot pleca liberi de la Dinamo după retrogradare

VIDEO DEZBATEREA ZILEI » Cât de repede va reveni Dinamo în prima ligă?

Citește și: 

Detalii uluitoare din vestiarul „câinilor” » Aroganțe și relaxare înainte de Dinamo - U Cluj: „Le dăm 3-0 repede, simplu!” + Fotbaliștii îl ironizau pe Uhrin

Mircea Lucescu arată cu degetul după retrogradarea lui Dinamo: „Ei sunt vinovații!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
emil1986
emil1986  •  02 Iunie 2022, 08:05
Postat de nightought pe 01 Iunie 2022, 23:54

Din fericire s-a demonstrat ca bataia de joc e Fcsb ! Astia si daca ar juca singuri ar termina pe locul 2 !

Da, mai ales dupa 9-0 din campionatul recent incheiat. Mai ai frati? :))

paolo17
paolo17  •  02 Iunie 2022, 05:54
Postat de nightought pe 01 Iunie 2022, 23:54

Din fericire s-a demonstrat ca bataia de joc e Fcsb ! Astia si daca ar juca singuri ar termina pe locul 2 !

Mai ai tupeu sa ieși din *** unde trăiești?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nightought
nightought  •  01 Iunie 2022, 23:54

Din fericire s-a demonstrat ca bataia de joc e Fcsb ! Astia si daca ar juca singuri ar termina pe locul 2 !

Vezi toate comentariile (20)
Comentează