FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO - STEAUA 1-2

Sancțiunile aplicate de Jandarmerie în urma violențelor de la Dinamo - Steaua: „Au fost identificați 19 autori”

Actele de huliganism de vineri seara au adus amenzi consistente în rândul suporterilor recalcitranți +25   FOTO
Actele de huliganism de vineri seara au adus amenzi consistente în rândul suporterilor recalcitranți

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2022 14:54 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 15:03

Jandarmeria București a aplicat amenzi în valoare de 125.000 de lei (aproximativ 25.000 de euro), în urma incidentelor de la derby-ul Dinamo - CSA Steaua de vinerea trecută, meci încheiat cu victoria oaspeților, 2-1.

Momentele violente de la derby-ul dintre Dinamo și CSA Steaua, în care ultrașii s-au bătut cu forțele de ordine, au abuzat de materiale pirotehnice și au distrus sau incendiat zeci de scaune de pe Arena Națională nu au rămas nepedepsite. 

Actele de huliganism de vineri seara au adus amenzi consistente în rândul suporterilor recalcitranți. 

Amenzi de 25.000 de euro pentru incidentele de la Dinamo - CSA Steaua: comunicatul Jandarmeriei

„Au fost întocmite 10 acte de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală privind săvârșirea unor infracțiuni și au fost identificați 19 autori.

Opt acte de constatare conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare; - un act de constatare conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; - un act de constatare pentru faptele de "ultraj", "distrugere" și "tulburarea ordinii și liniștii publice", acesta fiind înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. 

În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, până în acest moment, au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 125.050 lei, după cum urmează: - 62 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare; - 13 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, se arată în comunicatul Jandarmeriei București. 

De asemenea, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale complementare, constând în măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive similare. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare.

- Comunicat Jandarmeria București

+21 FOTO

Scandal mare înainte de Dinamo - CSA Steaua

Conflictul dintre ultrași a pornit de la modul în care facțiunile dure ale galeriilor au fost amplasate pe Arena Națională.

Ultrașii din Peluza Sud a celor de la Dinamo și-au cumpărat bilete la Tribuna II, în cel mai apropiat sector de cel al peluzei unde se află susținătorii Stelei.

u 40 de minute înaintea startului, mai mult suporteri au coborât din tribune și au încercat să ajungă în „câmp liber”, unde s-au putea duela nestingheriți. Forțele de ordine au intervenit în forță. Pe imaginile din interiorul arenei se observă cum jandarmii împart lovituri de bastoane în toate direcțiile, în tentativa de a liniști spiritele.

VIDEO Scene dramatice la pauza meciului Dinamo - CSA Steaua: jandarmi, gaze lacrimogene și bătaie pe Arena Națională

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV GSP a aflat cât mai valorează Dinamo în acest moment » Suma dezvăluită de Raportul de Evaluare a activelor clubului

CSA Steaua, calificare dramatică la loviturile de departajare. Dinamo s-a distrat cu Tunari. Toate rezultatele din Turul 3 al Cupei României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
creeperno807
creeperno807  •  15 Septembrie 2022, 22:45

Fiecare fapta are si o consecinta

adriann_
adriann_  •  15 Septembrie 2022, 17:03
Postat de 19sevilla86 pe 15 Septembrie 2022, 15:35

Repetatele acte de vandalism comise de galeria UM02301, confirma necesitatea stringenta ca Romania sa faca la fel cum au facut toate tarile UE si sa elimine armata si militia din sportul de performanta, acolo unde au fost introduse brutal, ilegal, abuziv, de catre armata rosie in 1947 si 1948. In nicio tara din lumea libera nu mai exista cazarmi sportive sovietoide, echipe militare in sportul de performanta, stadioane si meciuri in cazarma, galerie de unitate militara. Este timpul ca Romania sa intre in normalitatea europeana si sa renunte la anomaliile de extractie bolsevica CSA si CS Dinamo!

Fascinant e ca demasti mostenirea stalinista dar in acelasi timp ai vrea ca puscariasul din Pipera sa continue sa foloseasca abuziv palmaresul echipei staliniste. PAI HOTARASTE-TE MA :)) Nu-i mai bine sa recunosti ca echipa ta de suflet se cheama Faci Ce Spune Becali si e infiintata in 2003? ADEVARUL TE VA FACE LIBER POSTACEL :)) ACCEPTA-L :))

ragnar.din.berceni
ragnar.din.berceni  •  15 Septembrie 2022, 16:39
Postat de Rosalbastrii43ver pe 15 Septembrie 2022, 15:26

Stimata Jandarmeria. Pe aceasta cale va rugam politicos sa nu dati pedepse aspre in aceasta situatie. Mentionam ca in cazul in care 25 de oameni nu vor mai avea dreptul de a participa la meciuri, echipa noastra curajoasa CSA va fi nevoita sa joace meciurile fara suporteri, asadar fiti amabili si nu ne condamnati la meciuri cu portile inchise, DA pentru noi fara cei 25 de suporteri este practic un meci cu portile inchise. Va multumesc anticipat. P.S: precizez ca tocmai am luat masa la cazarma si NU, nu am consumat bauturi alcoolice Semnat: Adoratorul lui Talpanica, zis si pusca goala.

Exemplu de prostalau fcsbist.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează