FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Își fac lotul pe WhatsApp » Metodă originală găsită la Dinamo pentru crearea unei echipe de Liga 2

Nimeni nu vrea să rămână la Dinamo / Sursă foto: Imago Images +30   FOTO
Nimeni nu vrea să rămână la Dinamo / Sursă foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat duminica, 12 iunie 2022 18:48 / Actualizat duminica, 12 iunie 2022 19:24

Dinamo nu are bani, nu are președinte și nu îi e clar care va fi antrenorul din sezonul următor. Administratorul judiciar Zăvăleanu a găsit o metodă originală pentru crearea unei echipe pentru liga a doua: a invitat câteva glorii ale echipei într-un grup de WhatsApp și le cere opinii despre jucători care-i sunt propuși.

Dinamo i-a pierdut pe cei mai mulți dintre jucătorii care au retrogradat echipa în liga a doua și acum trebuie să-și alcătuiască un lot pentru sezonul următor. Fotbaliștii folosiți în stagiunea trecută erau, oricum, prea scumpi pentru „B”, deci și clubul avea nevoie ca ei să plece. 

Scouting original la Dinamo

Recrutarea pentru eșalonul secund e diferită, sunt mai greu de atras jucători cu nume, mai ales în incertitudinea de la Dinamo. Răzvan Zăvăleanu a avut o idee originală pentru alegerea oamenilor care ar trebui să-i readucă pe „câini” în prima ligă. 

Administratorul judiciar a creat un grup de WhatsApp în care a invitat câteva glorii ale clubului. El primește propuneri din partea impresarilor și le transmite mai departe foștilor fotbaliști, care comentează despre cât de bine ar fi să-i angajeze pe jucătorii respectivi.

Fac parte din grup Ionel Augustin, Ion Marin, Cornel Țălnar, Marius Niculae, Iulian Mihăescu și Gheorghe Mihali. Dinamo nu are vreun departament de scouting, așa că foștii mari fotbaliști trebuie să evalueze numele propuse doar pe baza cunoștințelor pe care le au deja, nu există vreun raport clar cu privire la vreunul dintre jucătorii propuși.

Cu ei începe reconstrucția » Prima mutare rezolvată de Dinamo după retrogradarea în Liga 2: „Nu ajung la reunire, am Bacalaureatul”
DINAMO
Cu ei începe reconstrucția » Prima mutare rezolvată de Dinamo după retrogradarea în Liga 2: „Nu ajung la reunire, am Bacalaureatul”

Nimeni nu vrea să rămână la Dinamo

Zăvăleanu a prezentat grupul acesta ca pe o „comisie tehnică”. În realitate, e vorba despre o improvizație la care el a apelat fiindcă nu există președinte, nu există director sportiv, nu e clar nici care va fi antrenorul din sezonul următor.

Mihali, fost stoper al roș-albilor în anii '90 și membru al „Generației de Aur”, a antrenat echipa de juniori sub 19 ani înainte ca seniorii să retrogradeze. El a povestit recent că Zăvăleanu l-a sunat și i-a cerut să stabilească un program pentru echipă în perioada următoare, în condițiile în care echipa încă nu există!

Mihali a programat reunirea pe 20 iunie, dar nu e clar care vor fi fotbaliștii prezenți. Dinamo îi mai are sub contract pe jucătorii tineri pe care i-a avut în campionatul trecut și mai e prins în club Steliano Filip, pe care conducerea încă nu-l lasă să plece liber. 

Și Filip, și tinerii crescuți în club își doresc să scape cât mai curând de contractele pe care le au cu „câinii”.

Bugetul lui Dinamo e tot teoretic

Dinamo a retrogradat și ar trebui să evolueze în liga a doua, doar că nu se știe dacă societatea va mai putea să-și continue activitatea, dacă nu va ajunge în faliment. Nu mai există o conducere, în afara administratorului judiciar Zăvăleanu, nu mai sunt jucători suficienți. Nici bani nu sunt, dar Zăvăleanu a prognozat un buget care nu e bazat pe nicio sursă clară.

El speră că va avea 200.000 de euro lunar de-a lungul sezonului următor. Bugetul ar fi printre cele mai mari din „B”, însă nu e confirmat de nimic. 

Suporterii au anunțat de curând că ei vor prezenta un plan pentru strângerea unui milion de euro. Dinamo are nevoie de bani urgent, altfel oricare fotbalist care are de recuperat mai mult de 50.000 de lei poate cere falimentarea societății.

VIDEO La matineu în Colentina. Dinamo sondează piața pentru a avea un stadion unde să joace "acasă" în Liga 2

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Cu ei începe reconstrucția » Prima mutare rezolvată de Dinamo după retrogradarea în Liga 2: „Nu ajung la reunire, am Bacalaureatul”

Antrenorul dispus să o ajute pe Dinamo: „M-aș duce pe jos și fără bani, chiar și în Liga 4”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
paolo17
paolo17  •  13 Iunie 2022, 05:57
Postat de creeperno807 pe 12 Iunie 2022, 22:31

Cu cat e mai ieftin, cu atat e mai bine!

Ati ajuns cerșetori...

dragdim
dragdim  •  13 Iunie 2022, 05:09

Planul de reorganizare merge struna! In curând o sa o intrebam și pe Netty Sandu daca un jucător sau altul corespunde sau nu.

mikeshine
mikeshine  •  12 Iunie 2022, 23:10
Postat de custov pe 12 Iunie 2022, 22:18

din pacate pentru jijigesepeeeebeeeee ,tu cel m,ai prost postac fecesebist karagandi sahtior ar trebui sa taci !!!!!cred ca nu ai 4 clase si ai 20 ani ,nici la profesionala lui *** nu faci fata ,prostavane !!!!

raspunde la intrebare. sau iti este rusine. cu care echipa o sa tii ?cu a lui badea,cs-ul sau fantoma din liga a2-a? ha ha ha. umilinta ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează