FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV // UPDATE Negocierile pentru vânzarea lui Dinamo, puse pe hold » Șerdean și posibilii investitori vor relua discuțiile miercuri

Dorin Șerdean. Sursa foto: dinamo1948.club
Dorin Șerdean. Sursa foto: dinamo1948.club

Articol de - Publicat marti, 30 august 2022 17:41 / Actualizat marti, 30 august 2022 17:46

Acționarul majoritar al lui Dinamo, Dorin Șerdean, a ajuns în Capitală și a discutat cu reprezentanții clubului și ai potențialilor investitori vizavi de cedarea pachetului de acțiuni (72,8 la sută). Tratativele sunt deschise, chiar dacă ardeleanul a transmis, inițial, că ar fi de acord cu propunerea celeilalte părți.

UPDATE 17:30 / Negocierile pentru vânzarea lui Dinamo se reiau miercuri

Din informațiile GSP.ro, părțile nu au ajuns la niciun consens până acum și vor relua mâine dimineață discuțiile. Șerdean a rămas fidel ideilor sale de a tergiversa tratativele. 

Reprezentanții potențialilor investitori au transmis că au răbdare, însă nu sunt satisfăcuți de modul în care decurg discuțiile, ceea ce ar putea periclita prelua pachetului de acțiuni. Oricum, indiferent de situația „pachetului”, unii dintre oamenii de afaceri cooptați de Dorin Iacob vor veni ca sponsori.

UPDATE 14:00 / Șerdean tergiversează închiderea afacerii

Oficialii dinamoviști au semnale din partea lui Dorin Șerdean că ar agrea cedarea acțiunilor, doar că acționarul majoritar încă tergiversează închiderea afacerii, în speranța de a obține un preț cât mai bun pe ceea ce „deține”. 

Reprezentanții investitorilor speră ca până mâine să se ajungă la un rezultat! La nivel financiar, Dorin Șerdean mai are o cerere foarte interesantă, pe lângă suma de 550.000 de euro ce s-ar împărți între el, Pablo Cortacero, Cornel Țălnar și Toma Săpașu. 

Astfel, conform Playsport, Șerdean dorește ca orice investitor care preia Dinamo să vireze o sumă de minim două milioane de euro în conturile clubului, o garanție pentru a evita episodul „Cortacero”.

Știrea inițială

Astăzi este o zi extrem de importantă pentru Dinamo, ar putea fi decisivă, întrucât oficialii grupării au transmis că au reușit să atragă un grup de investitori deciși să finanțeze „haita” cu diverse sume. 

„Un lucru e cert, orice ar fi, investitorii au rabdare si vor sa mearga mai departe cu Dinamo. Sunt hotărâți!", afirmă sursele apropiate clubului, care încearcă să mențină optimismul suporterilor alb-roșii. Este ziua în care clubul poate intra într-o altă eră, a investitorilor găsiți de Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special al grupării. Printre investitorii dispuși să vină să finanțeze Dinamo se numără grupul imobiliar „One Tower”, dar și Mohammad Murad.

Culisele vânzării lui Dinamo » Două mari tabere interesate: cu cine vrea Șerdean să bată palma
Dinamo
Culisele vânzării lui Dinamo » Două mari tabere interesate: cu cine vrea Șerdean să bată palma

Șerdean a tot mutat „piesele de șah”

Așa cum a transmis în corespondența purtată între părți în ultima perioadă, Dorin Șerdean ar trebui să semneze draft-ul de contract înaintat de către reprezentanții celor ce doresc să preia Dinamo. În tot acest timp, acționarul majoritar a căutat să facă licitație, conform informațiilor GSP, să supraliciteze acțiunile. 

Șerdean vrea 550.000 de euro - acolo este media, a tot schimbat cifrele „afacerii”! -, pe considerentul că în vara 2020 managementul spaniol a plătit această sumă integral. Din jumătatea de milion de euro, câte o cotă de 50.000 de euro ar urma să intre în conturile lui Cornel Țălnar și Toma Săpașu, care au fost implicați în preluare clubului de la Ionuț Negoiță.

Ce i se oferă lui Serdean

Investitorii nu au plusat în privința banilor, discuțiile în ceea ce-i privește au rămas în jurul sumei de 300.000 de euro, dar așteaptă să-l vadă pe Șerdean la București, cu tot cu acte, cu documentele care să releve clar proprietatea asupra acțiunilor. 

„Oamenii de afaceri interesați de Dinamo își măsoară pașii și comportamentul vizavi de cumpărarea unor titluri litigioase sau a unei societăți aflate în insolvență. Important e că au deschidere și răbdare”, au transmis apropiații grupării.

VIDEO Ion Țiriac l-a abordat pe prim-ministrul Ciucă: „Domnu' general, vedeți cum faceți și cu Dinamo”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Ovidiu Burcă, monolog de 15 minute în direct la TV: „Eu sunt problema? Dacă e așa, mâine spun pas!” + „Atmosfera e bună, am readus bucătarii”

Poate fi ziua decisivă pentru Dinamo » Șerdean e așteptat marți să vândă acțiunile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
ceaiuri
ceaiuri  •  31 August 2022, 20:54
Postat de Ussb pe 30 August 2022, 20:31

Ce le mai stiti voi pe toate!!! Va jucati asa cu, cuvintele... de ce e infractor?? De ce la "mititica"??

vezi ce obligatii are un patron si apoi iti faci si tu o...firma

Vasi86
Vasi86  •  31 August 2022, 07:03

Pe asta nu are cine-l scutura bine, daca tot se bate cu pumnul in piept ca el vrea sa ajute Dinamo, pai vinde dracului odata actiunile alea si lasa smecheriile..

creeperno807
creeperno807  •  30 August 2022, 22:33

Iese pe minus daca da actiunile pe mai putin de 550 mii de euro, cu oferta de 300 mii se va vinde clubul la pastele cailor.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează