FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Culisele vânzării lui Dinamo » Două mari tabere interesate: cu cine vrea Șerdean să bată palma

Andrei Nicolescu, avocatul lui Sebastian Ghiță, fostul manager de la Realitatea Media, și partener în off-shore
Andrei Nicolescu, avocatul lui Sebastian Ghiță, fostul manager de la Realitatea Media, și partener în off-shore

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 august 2022 17:21 / Actualizat duminica, 28 august 2022 18:39

DINAMO. Dorin Șerdean cere 550.000 de euro pentru 66% din cele 72% acțiuni pe care le deține și ar bate palma cu Diya William Shoucair, afacerist libanez cu investiții în domeniul utilajelor de agricultură și construcții. Vlad Iacob, prin tatăl său, trage sforile pentru grupul imobilar One Tower.

Dinamoviștii speră ca telenovela vânzării clubului să se încheie în zilele următoare. Administratorul special, Vlad Iacob, ar vrea să anunțe marți tranzacția. Totul depinde de Dorin Șerdean, afaceristul care deține pachetul majoritar de acțiuni al lui Dinamo. Vineri, când Șerdean trebuia să le ofere un răspuns "câinilor" și când fanii așteptau ca acțiunile să fie vândute, omul de afaceri din Alba Iulia a transmis că are alte probleme de rezolvat și că va reveni cu un răspuns săptămâna viitoare, luni sau marți.

Negoiță, gata să bată palma cu libanezul interesat de Dinamo: „În principiu ne-am înțeles, mai rămâne să stabilim soluția juridică”
DINAMO
Negoiță, gata să bată palma cu libanezul interesat de Dinamo: „În principiu ne-am înțeles, mai rămâne să stabilim soluția juridică”

Culisele vânzării lui Dinamo și eschivele lui Șerdean

Șerdean cere 550.000 de euro în schimbul a 66% din cele 72% din acțiuni, bani pe care Cortacero susține că i-a investit în Ștefan cel Mare în vara lui 2020 și pe care vrea să-i recupereze acum prin intermediul partenerului său. Suma ar urma să fie împărțită astfel: 200.000 euro Șerdean, 50.000 Cornel Țălnar, 50.000 Toma Săpașu, restul până la 550.000 urmând să ajungă la alți apropiați ai lui Șerdean care au contribuit la investițiile din vara lui 2020.

Săpașu este un personaj care pretinde că a intermediat vânzarea clubului alb-roșu către fondul de investiții reprezentat de Pablo Cortacero și că Dorin Șerdean a fost numit președinte executiv la comanda sa.

Oficialii roș-albilor i-au cerut lui Șerdean să dovedească prin acte că deține într-adevăr pachetul majoritar de acțiuni și că Pablo Cortacero a investit această sumă de bani la Dinamo în urmă cu doi ani. Până vinerea trecută, Șerdean nu prezentase acte doveditoare în acest sens.

"Miercuri a fost în București domnul Serdean, avea deja oferta scrisă primită, a renegociat anumiți termeni. A spus că revine vineri, de pe drum când a plecat, a mai cerut ceva precizări și o anumită poziție. Una din chestiunile care au fost până la urmă acceptate, ca domnia sa să mai rămână cu o parte din acțiuni în firmă, să nu vândă 72% din acțiuni, să rămână cu 5-10% acțiuni", a anunțat Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, conform dinamo1948.club.

Contractul e pregătit

Dorin Iacob a adăugat: "A spus că vine cu toate actele, era așteptat de noi, de avocații investitorului, pentru a se face tranzacția conform corespondenței dintre avocati. Nu l-am găsit pe telefoane, nici mesaje, a dat până la urmă niște mesaje, a spus că are probleme personale. Dorin Șerdean a repetat că prețul ar fi trebuit să fie de 550.000, cât a dat Cortacero, față de care s-a obligat el, dar că lasă lucrurile altfel și că dă 66% din acțiunile lui Dinamo, din cele 72%. Să i se pregătească un draft de contract și marți revine să semneze, luni să fie pregătit acel draft. Astea sunt contactul, discuția pe scurt și traseul epopeii cu Șerdean până în acest moment".

Bănuit că vrea să umfle prețul

Totodată, Șerdean a transmis că mai negociază pe cont propriu cu un alt investitor, dar este bănuit că astfel el ar vrea să crească prețul acțiunilor.

Negocierile se poartă pe două fronturi. Pe o parte, Șerdean cu Diya William Shoucair. Omul de afaceri libanez s-a înțeles cu Ionuț Negoiță în privința condiției pe care o avea pentru a investi la Dinamo, terenul de la Săftica deținut de fostul acționar al "câinilor". "În principiu ne-am înțeles, mai rămâne să stabilim soluția juridică", a declarat Ionuț Negoiță pentru GSP.ro.

Culisele vânzării lui Dinamo » Două mari tabere interesate: cu cine vrea Șerdean să bată palma
Diya William Shoucair

Ce vrea Iacob

De cealaltă parte, Dorin Iacob trage sforile pentru un grup de investitori, printre care și Red Lion, vehiculul de investiții al partenerilor grupului de imobiliare "One Tower", potrivit ProSport. Negocierile ar fi avansate pe filiera Iacob - Andrei Nicolescu. Acesta din urmă este cunoscut ca avocatul lui Sebastian Ghiță, fostul manager de la Realitatea Media, și partener în off-shore. Despre Nicolescu, Gazeta a scris în 2017 că trăgea sforile la Rapid, în Liga 4, împreună cu primarul sectorului 1, Dan Tudorache. Pe atunci, Ovidiu Burcă era manager de proiect la gruparea din Giulești.

Pe lista oamenilor de afaceri interesați de Dinamo se află și Mohammad Murad, care are afaceri în domeniul hotelier și deține și un lanț de fast-food-uri.

Dacă domnul Șerdean este un om de cuvânt, cel târziu marți ar trebui să se încheie tranzacția, iar marți seară sau miercuri dimineața să putem da vestea pe care o așteaptă întreaga suflare dinamovistă
Vlad Iacob, administrator special Dinamo

Este extrem de important să rezolvăm acest lucru la data promisă, pentru că avem nevoie urgent de transferuri, și mai sunt doar câteva zile în care putem face asta și să readucem urgent Dinamo acolo unde îi e locul. Orice zi de întârziere cauzată de domnul Șerdean reduce șansele noastre în lupta pentru promovare și încetinește procesul de reconstrucție a clubului
Vlad Iacob, administrator special Dinamo

VIDEO. Fanii lui Dinamo s-au războit între ei la meciul cu Unirea Dej: „Ne batem între noi, așa am ajuns!”

Mai multe știri despre Dinamo:

Dănciulescu a ieșit la atac, după startul dezastruos al lui Dinamo în Liga 2: „Ei sunt responsabili pentru tot”
DINAMO
Dănciulescu a ieșit la atac, după startul dezastruos al lui Dinamo în Liga 2: „Ei sunt responsabili pentru tot”
Dinamo pleacă și de la Clinceni! „Câinii”, fără casă înaintea derby-ului cu Steaua: „Sunt sătul! Sunați-l pe ministrul Novak!” + ce echipă joacă acum în „Ștefan cel Mare”
DINAMO
Dinamo pleacă și de la Clinceni! „Câinii”, fără casă înaintea derby-ului cu Steaua: „Sunt sătul! Sunați-l pe ministrul Novak!” + ce echipă joacă acum în „Ștefan cel Mare”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (31)
andreidanielb
andreidanielb  •  29 August 2022, 16:33
Postat de flick2020 pe 28 August 2022, 19:48

Pe bune...? Ce alte activitati la stadion ? Inca nu ai inteles ca stadionul va fi a lui CS Dinamo ? Ca echipa asta "ddb" va fi doar chiriasa acolo ?

Da, pe bune! Am inteles foarte bine, ca va fi chiriasa, la fel cum este Rapid, care are stadionul inchiriat de la CS. Alte activitati la stadion: fan shop-ul, apa, suc, bere, haleala la stadion etc

istet10
istet10  •  29 August 2022, 12:09
Postat de boierasul pe 29 August 2022, 02:02

Serdean nu cred că deține acte care să arate că este proprietar pe acțiunile pe care pretinde că le are. El doar trage de timp. Vom vedea marți cu ce scuze va veni)

Deci se va rămâne în aceeași situație gravă.

istet10
istet10  •  29 August 2022, 12:07
Postat de rocky5 pe 29 August 2022, 00:02

Nu-i o problemă ca fc Dinamo să fie chiriași pe stadionul lui cs Dinamo! Cum a fost și până acuma! Negoiță nu plătea chirie CS-ului?

Dar asta nu înseamnă că au stadion. Pt chirie trebuie bani.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează