FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

EXCLUSIV Tudorache controla tot la Rapid! Ce au descoperit procurorii DNA, în dosarul în care fostul primar e acuzat de spălare de bani și trafic de influență

Daniel Tudorache (sus, dreapta)
Daniel Tudorache (sus, dreapta)

Articol de - Publicat duminica, 22 noiembrie 2020 21:36 / Actualizat duminica, 22 noiembrie 2020 22:14

Surse autorizate susțin că fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache decidea la Rapid prin intermediul avocatului Nicolescu și al sponsorului Goncea.

Recent, DNA a anunțat că fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, este acuzat penal și pus sub control judiciar în două dosare de trafic de influență, dar și de spălare de bani, prin intermediul fostei sale soții, Adina Tudorache, și a menajerei familiei. Printre alte fapte reținute de procurori se prevede că fostul edil ar deține și acțiuni la un club de fotbal. Și este de notorietate că Tudorache a fost în ultimii ani unul dintre marii susținători ai Rapidului.

RAPID. Sponsor, fostul consilier

Surse apropiate clubului din Giulești susțin că Tudorache ar fi fost chiar și în spatele achiziționării palmaresului clubului, care s-a vândut în iunie 2018, pentru 406.800 euro plus TVA. Dar nu la vedere, ci prin interpuși precum fosta lui soție. Deși, oficial, se știe că palmaresul a fost luat de acționarul principal, Victor Angelescu.

În plus, Tudorache ar fi fost reprezentat la Rapid de avocatul clubului, Andrei Nicolescu, vicepreședinte al Consiliului de Administrație, care avea numeroase contracte cu Primăria. Acesta a și recunoscut în trecut că a investit și el în acest proiect. Aceleași surse susțin că printre investitori, încă din Liga a 4-a, s-ar fi numărat, de fapt, și Tudorache. Ulterior, tot fostul primar l-a adus pe noul sponsor de la Rapid, Liviu Goncea, cel supranumit „milionarul Kia".

RAPID. „Au vrut să vândă partea lor cu două milioane de euro"

În acest moment, acționariatul de la Rapid arată astfel: Victor Angelescu - 49%, Liviu Goncea - 48%, Academia Rapid - 3%. În spatele ultimei entități s-ar afla însă tot Angelescu, Nicolescu și Burcă. Iar alte surse susțin că „recent, Liviu Goncea a vrut să-și vândă acțiunile pentru două milioane de euro. Era un cumpărător, dar nu a oferit decât 900.000 de euro, iar afacerea a căzut. Nu e deloc exclus ca Tudorache să fie asociat cu Goncea în acest pachet de acțiuni. Sunt prieteni, iar Goncea i-a fost consilier la Primărie, din 2016".

RAPID. Doar salariile în declarațiile de avere

Procurorii mai susțin că în toate declarațiile sale de avere din perioada 2008-2018, Daniel Tudorache a completat doar rubrica de salarii ca primar, 605.782 lei în total. Adică 1.000 de euro pe lună. Nu a declarat alți bani, proprietăți sau alt gen de bunuri. Procurorii îl acuză că deschidea conturi pe numele soției sau al menajerei și vărsa sute de mii de euro din banii obținuți ilicit.

Ce au găsit procurorii

  • depunerea de sume de bani în numerar, prin intermediul fostei soții și al menajerei, în conturi bancare deschise pe numele acestora: 2.990.000 de lei și 235.000 de euro
  • achiziționarea de bunuri imobile pe numele fostei soții: 305.000 euro și 470.000 de lei
  • acordarea unui împrumut unei persoane, tot în numerar: 920.000 de euro, prin intermediul fostei soții
  • achiziționarea de bijuterii: inel - 58.500 de euro, set de bijuterii - 64.225 USD, inel cu diamant - 80.000 euro, un diamant de 190.000 de euro, inel - 65.000 euro, set de bijuterii - 11.200 de euro etc. 
  • acțiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei soții 
  • asocierea în participațiune cu o societate privată cu 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei soții

VIDEO. Relația primarului Daniel Tudorache cu Mircea Lucescu

Citește mai multe știri despre Rapid:

Mihai Iosif, o nouă declarație în stilu-i caracteristic: „«Trăiește clipa!», cum spunea Horațiu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (137)
10215087601007567
Alex Alexein  •  01 Decembrie 2020, 14:22
Postat de emil1986 pe 23 Noiembrie 2020, 08:04

Pai nu-i vezi cum urla pe aici ca nu-i adevarat? Oameni de nimic, care nu pot nici acum cand presa n-a mai putut sa puna batista pe tambal sa recunosca evidenta.

Da-ti un rand de palme si mai citeste o data. 'Ar fi facut, ar fi fost', care sunt probele dle hashtagist? Iesi din nou in piata si protesteaza, sa cada guvernul! :))

10215087601007567
Alex Alexein  •  01 Decembrie 2020, 14:16
Postat de dinamo_forever_77 pe 23 Noiembrie 2020, 13:24

Pai din ce bani detine nevasta-sa actiuni la Rapid ? Produsi cum ? Poate sa dovedeasca provenienta banilor ? Ce spun eu cu ce spui tu ? Ce legatura are insolventa echipei DINAMO cu furtul banilor ai lui Tudorache ? DINAMO a beneficiat de pe urma legii insolventeti ca multe alte societati. Acea lege era deja in vigoare si nu a fost facuta special pentru DINAMO !!! Cine a beneficiat fraudulos de stergeri de datorii este clubul steaua, in care i-au fost sterse datorii din pix fara a intra in insolventa.....asta cu mult inaintea lui DINAMO. Cat priveste aberatia cu retrogradarea....sportiv DINAMO avea 5 meciuri mai putin disputate. Sa sustii altceva este de domeniul aberatiei. Daca DINAMO avea toate meciurile jucate si era pe loc retrogradabil si ramanea in prima liga, atunci iti dadeam dreptate. Altfel este un non sens ceea ce spui. Vorbim de karma cand discutam despre hoti ? Serios ? Atat se poate din partea ta ? Dupa ce-l invocam pe DUMNEZEU acum invocam karma ? Offf....trist ca exista asemenea oameni in Romania. P.S> Nu am nimic cu Rapid. Nu va vreau raul, nu v-am vrut raul (asta ca sa inchidem si subiectul legat de karma). Dar am o mare problema cu hotii. Intelegi ? Eu nu vreau sa platesc taxe ca sa-i cumpere nesimtitul de Tudorache inel cu diamante sotiei !!! Intelegi ?

Unde scrie ca nevasta-sa detine actiuni la Rapid? Mai, nu mai inventati, inventeaza DNA destul. Vedem ce se si confirma din toate 'acuzatiile' astea. Ca de spus, spun si eu, spui si tu, de demonstrat ne este mai greu.

10215087601007567
Alex Alexein  •  01 Decembrie 2020, 14:13

'Surse autorizate susțin că fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache decidea la Rapid prin intermediul avocatului Nicolescu și al sponsorului Goncea.' Un fel de gigi bhekali :))) 'Și este de notorietate că Tudorache a fost în ultimii ani unul dintre marii susținători ai Rapidului.' Vai ce infractiune! =)) DNA poate sa spuna ce vrea, ei vad ca tot cauta nod in papura, ca ar fi fost, ca ar fi facut, dar din comunicat se observa ca ii cauta nod in papura, practic nu au nimic concret. Dar in fine, asta e lupta politica dusa de DNA inca de la infiintare (PNA).

Vezi toate comentariile (137)
Comentează
Close