FOTBAL  »  LIGA 2  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Răzvan Raț a fost la un pas de Rapid, dar a picat totul: „Nu mai vorbesc de alte lucruri din culise!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 ianuarie 2021 17:48 / Actualizat duminica, 10 ianuarie 2021 19:11

Răzvan Raț, fostul jucător și căpitan al echipei naționale de fotbal a României, dublu campion cu Rapid, 17 trofee în Ucraina cu Șahtior Donețk, fotbalist cu meciuri în Anglia, Spania și Grecia, a participat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu".

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Răzvan Raț invitat a fost difuzată prima oară în decembrie 2020

Raț a dezvăluit în emisiune ce avere a strâns din fotbal și de ce nu a ajuns la Rapid, deși au fost discuții. 

- Legăturile tale cu fotbalul care mai sunt acum?
- Am tangență cu fotbalul prin intermediul academiei mele. Am o academie deschisă de foarte mult timp la Slatina. Am jucători trecuți pe la mine, cinci sau șase deja au debutat în Liga 1, unul dintre ei e Florin Ștefan de la Sepsi, la fel și Marian Căpățână de la Craiova. Din păcate, eu nu pot să-i țin mai mult de vârsta de 14 ani. Eu atunci mă opresc cu ei, după ajung la alte academii care au posibilitatea să-i țină într-un climat normal.

- De ce nu poți să-i ții mai mult?
- N-am găsit înțelegerea necesară la momentul respectiv cu autoritățile sau cu altcineva ca să pot să închiriez o clădire, un spațiu unde să-i țin pe acești copii după 14 ani. Am încercat pe plan local și n-am reușit. Îmi doream să fac ceva ca la Academia Hagi. N-am găsit înțelegerea necesară și m-am lăsat păgubaș. La mine este cu limită de vârstă, la Hagi este extins așa cum trebuie să fie.

- Hagi și-a riscat banii și a făcut o treabă excelentă la Ovidiu.
- Pentru România e ieșit din comun ce face el. Exact ca afară. Cluburile asta fac, au o infrastructură și lucrează după un anumit concept, o anumită strategie să crească copiii. Hagi nu a inventat nici apa caldă, nici mersul pe jos, el face lucrurile corecte care se fac în creșterea de copii.

- Pe tine cât de costă academia?
- Nu sunt costurile foarte mari, câteva mii de euro, hai să zicem zece mii pe lună.

- Ai strâns și tu vreo 25 de milioane din fotbal. Ai bani!
- Nu știu dacă am 25 de milioane de euro. N-am ieșit cu atâția bani din fotbal. N-am stat niciodată să calculez, n-am evaluat proprietățile pe care le am. Pot să spun că am ieșit din fotbal cu banii pe care la un moment dat mi-am propus să-i câștig.

- Alte afaceri mai ai?
- Am un hotel la Slatina, dar și două pensiuni la Predeal.

- Hotelul parcă se numește Zytto?!
- După o poreclă pe care am primit-o la Doneţk. Sună ciudat, n-are legătură cu nimic altceva. Cum era să scriu pe hotel Răzvan Raț sau mai știu eu ce? Atunci am decis să se numească Zytto.

- Dar la Rapid de ce n-ai mai ajuns. Ce s-a întâmplat?
- Nu s-a concretizat nimic în urma discuțiilor noastre. Eu am zis lucrurilor pe nume și-am spus ce credeam eu că trebuie să se întâmple la Rapid. N-au reacționat la semnalele de alarmă și nu ne-am înțeles.

- Ce le-ai spus?
- La Rapid sunt multe lucruri de pus la punct, cu tot respectul pentru jucătorii din lot, dar ca să se bată la promovare mai au nevoie de jucători. Și-apoi din punct de vedere organizatoric sunt multe lucruri care șchioapătă. N-au stadion, baza de antrenament nu este corespunzătoare, ca să nu mai vorbesc de alte lucruri din culise.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Suma colosală investită de Gică Hagi în Viitorul și în Academie: „Atât am băgat în zece ani! Niciodată nu e prea mult”

EXCLUSIV. Laurențiu Reghecampf, la 7 ani după cel mai dubios meci al său din Liga 1: „Am învățat multe, iar în seara aia Gigi a avut probleme mari”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
xxrapi
xxrapi  •  10 Ianuarie 2021, 23:32

Ii multumesc si ma multumesc ca ,inca,"tine" Rapidul. Este vorba de Victor Nicolescu. Dar ce spune Razvan Rat despre jocurile de culise din club se vad usor. Cand un avocat vorbeste despre fotbal si viitoarele tinte ale performantei mult mai mult decat presedintele clubului, cand V.Nicolescu balmajeste motive despre nevenirea fratilor Herea ,cand aduci jucatori liberi de contract (cam toti)... Ce sa mai spui despre plecarea a unuia dintre actionari... Probabil pentru curatenia clubului. Sau "curatarea" unora care .. care zic lucrurilor pe nume! Inca odata: ma multumesc cu el. Dar incepem sa devenim ,ca si conducere, un fel de dinamo. Multe lucruri ascunse : de neinteles ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează