FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC ARGEȘ

FC Argeș, anunț la exact 16 ani de la moartea legendarului Nicolae Dobrin: „Am luat această decizie pentru a onora cum se cuvine munca pe care a depus-o în slujba Argeșului”

Nicolae Dobrin +7   FOTO
Nicolae Dobrin

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2023 10:59 / Actualizat joi, 26 octombrie 2023 11:02

FC Argeș, ocupanta locului 12 în clasamentul Ligii 2, a anunțat, joi, retragerea tricoului cu numărul 10, purtat de legendarul jucător al piteștenilor, Nicolae Dobrin, la 16 ani de la decesul „Gâscanului”. 

Nicolae Dobrin, cel mai important jucător din istoria lui FC Argeș, de două ori campion al României cu formația din Pitești, a decedat în urmă cu exact 16 ani. 

Se pune la cale o revenire senzațională! Legenda lui Manchester United ar putea evolua din ianuarie!
MANCHESTER UNITED
Se pune la cale o revenire senzațională! Legenda lui Manchester United ar putea evolua din ianuarie!

Pe 26 octombrie 2007, „Prințul din Trivale” deceda la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, în urma unei îndelungi suferințe din cauza cancerului pulmonar. 

FC Argeș a emis un comunicat pe pagina de Facebook a clubului în care anunță că inițiativa de retragere a tricoului cu numărul 10 îi aparține lui Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești. 

FC Argeș anunță retragerea tricoului cu numărul 10, purtat de legendarul Nicolae Dobrin

„Astăzi, 26 octombrie 2023, ziua în care omagiem cei 16 ani de când ne-a părăsit Nicolae Dobrin, clubul FC Argeș anunță retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10. 

Propunerea a fost inițiată de primarul Cristian Gentea. Împreună am luat această decizie pentru a onora cum se cuvine munca pe care a depus-o Nicolae Dobrin în slujba Argeșului, devenind astfel un simbol al excelenței, al pasiunii și al loialității față de clubul alb-violet.

Acesta a fost o figură emblematică pentru FC Argeș și pentru fotbalul românesc . El nu a fost doar un mare jucător de fotbal, ci și un ambasador al României. Driblingurile sale nu doar că au amuțit stadioane întregi, ci au și făcut ca numele său și al României să fie scris în publicații de pe întreg mapamondul. 

Contribuția sa la succesul echipei FC Argeș, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional, nu poate fi niciodată uitată. 

Prin retragerea tricoului cu numărul 10, clubul nostru dorește să asigure că amintirea și spiritul lui Nicolae Dobrin vor trăi veșnic în inimile tuturor iubitorilor de fotbal din România.

În această zi solemnă, dorim să transmitem familiei lui Nicolae Dobrin, precum și tuturor suporterilor argeșeni, sentimentele noastre de recunoștință și respect. 

Nicolae Dobrin va rămâne mereu unul dintre pilonii de bază pe care acest club își fundamentează viitorul, iar moștenirea sa cu siguranță va continua să inspire generațiile viitoare de fotbaliști români.

A fost cel mai mare și a fost al nostru. Te vom iubi mereu!”, au transmis „vulturii violeți”, pe Facebook. 

Steaua și Dinamo au retras și ele tricourile unor jucători

FC Argeș nu este primul club din România care retrage tricoul purtat de un jucător. Au mai procedat la fel Steaua și Dinamo. 

„Militarii” au retras tricoul cu numărul 7, purtat de Marius Lăcătuș, cel mai titrat jucător din istoria roș-albaștrilor. Se întâmpla pe data de 7 iulie 2021, când noul stadion „Steaua” a fost inaugurat cu un meci amical contra sârbilor de la OFK Belgrad. 

FC Argeș, anunț la exact 16 ani de la moartea legendarului Nicolae Dobrin: „Am luat această decizie pentru a onora cum se cuvine munca pe care a depus-o în slujba Argeșului”
Marius Lăcătuș, în momentul în care numărul 7 a fost retras de Steaua. Foto: GSP

Dinamo a retras trei tricouri de-a lungul timpului, cu numerele 11, 12 și 14. 

Numărul 11 a fost retras în 2000, după moartea lui Cătălin Hîldan, cel pe care fanii lui Dinamo îl numesc „unicul căpitan”. Numărul 14 a fost retras în 2016, după decesul unui alt jucător, Patrick Ekeng. 

Pe 7 septembrie 2023, Dinamo a anunțat și retragerea tricoului cu numărul 12, un gest simbolic de recunoaștere față de suporterul dinamovist, considerat „al 12-lea jucător”.

VIDEO. Octavian Popescu a fost coleg cu Hagi, Dobrin și Balaci. Cum îi caracterizează pe cei mai mari fotbaliști din istoria României

Citește și: 

Victor Pițurcă anunță că pune bazele unui proiect în Liga 2: „Ne gândim să facem ceva. Nu avem disponibilități financiare, dar aducem oameni cu bani”

Derby aproape de sold-out » Rapid anunță: „Mai puțin de 300 de bilete rămase”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
thiamarcos
thiamarcos  •  26 Octombrie 2023, 16:20

Numai primarul asta pe care nici nu-l mai calific in vreun fel putea sa aiba o asemenea idee proasta, doar ca sa se alinieze unei mode stupide. Sa porti numarul 10 la FC Arges era visul oricarui copil care jucat fotbal, cea mai mare onoare, cea mai mare responsabilitate si cea mai buna motivatie pentru un jucator de la seniori doar pentru ca l-a purtat pe vremuri Dobrin. Era, simbolic, cea mai frumoasa recompensa pe care o puteai primi, cel mai bun imbold de a juca cel mai bine. Ai distrus toate visurile copilariei si tot farmecul si sperantele de viitor, bai primare... Macar fii consecvent pana la capat, iar celor din echipa asta costruita si retrogradata de tine da-le numere de la 50 in sus si retrage-le definitiv pe primele 22 (fiindca de-a lungul istoriei, primele 22 au fost purtate de fotbalisti adevarati ai lui FC Arges, nu de caricaturi ca astea aduse de tine de peste tot)

rva4
rva4  •  26 Octombrie 2023, 12:59

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Crinughe1
Crinughe1  •  26 Octombrie 2023, 12:08

Dacă retragi tricoul după 16 ani de la moartea sa, nu înseamnă că cinstești memoria acestui uriaș fotbalist.Bietul Dobrin, dacă ar vedea cum joaca echipa asta de încompetenti și cine o conduce, s-ar răsuci în mormânt. Nu va mai bateți joc de ce a avut Argeșul mai bun.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează