FOTBAL  »  LIGA 2  »  SERIA B1

FC Botoşani e prima echipă promovată matematic în viitoarea ediţie a Ligii 1: "Ole, ola, Botoşaniul e în "A"!"

Botoşănenii au celebrat în vestiar // Foto: Ştefan Constantin
Botoşănenii au celebrat în vestiar // Foto: Ştefan Constantin

Articol de , - Publicat duminica, 19 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 18 mai 2013 20:37

Gruparea din nordul Moldovei va evolua în premieră în eşalonul de elită: a cîştigat ieri clar, 4-0 la puştii Sportului Studenţesc, într-un joc în care avea nevoie de un singur punct pentru performanţă.

Pare un joc din curtea liceului, în care echipa puştanilor "stă la masă" doar pentru că a adus mingea la teren, în timp ce "bătrînii" profită de balonul servit de copii şi croiesc traseul mingii pe conturul careului studenţesc.

E cronica unei promovări anunţate, în care, pe rînd, botoşănenii punctează de 4 ori şi depăşesc un ultim hop. Casa de urgenţă a Sportului, Giuleştiul, cel rămas fără Liga 1 de la toamnă, salută cu tristeţe una dintre înlocuitoarele Rapidului în viitorul sezon.

Promovare cu "Tigana"
Bucuria Botoşaniului e mare. Începe în teren, jucătorii fac clasica horă la mijlocul terenului. Sînt şi nume cunoscute suporterului român, Croitoru sau Hadnagy, în staff sînt fostul "central" Anton Heleşteanu ori Cornel Şfaiţer, membru în CEx al FRF.

La vestiare e show: înfăşuraţi încă în prosoape, cu şamponul în mîini, dar fără şampanie, fotbaliştii dansează. Francezul Mbella e cel mai iscusit, "Hai, Tigana!", îl încurajează colegii. Corul are glas, răsună "Ole, ola, Botoşaniul e în «A»!". Spectaculos, dar sărbătoarea mare va fi peste o săptămînă, la Botoşani!

"Nu puteam rata victoria împotriva acestor copii. Va fi un show la promovare, cu foşti jucători, antrenori, vor veni inclusiv Belodedici şi Vlădoiu" (Cornel Şfaiţer, preşedinte FC Botoşani)

CV FC Botoşani
CLUB fondat în 2001
STADION: Municipal (12.000 locuri)
CULORI: roşu-alb-albastru

Lotul cu care a promovat Botoşaniul
Curileac, S. Dani, D. Petrache (portari); Acsinte, Patache, Bordeanu, C. Dinu, V. Gherman, Lozneanu, Maghici, Poverlovici, Ţepeş, I. Ursu (fundaşi); M. Croitoru, A. Ignea, Mărmăneanu, Mbella, P. Păcurar, G. Taban, Vaşvari, Vraciu (mijlocaşi); Boghian, Cîrjan, Fulop, Gafiţa, Hadnagy (atacanţi). Antrenor: Cristi Popovici

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  19 Mai 2013, 19:50

Aceata promovare imi este indiferenta.Intr-un fel ma bucur ca nu a intrat o comuna in prima liga.Dar sunt trist ca nu a promovat o echipa cu traditie.

buzucm
buzucm  •  19 Mai 2013, 17:32
Postat de dart pe 19 Mai 2013, 16:00

nesimtitule!

si cu acea comuna ne laudam, de acolo s-a pornit o rascoala in 1907

dart
dart  •  19 Mai 2013, 16:00
Postat de mama.is.here pe 19 Mai 2013, 14:44

Da, dar mai aveti si satul care va caracterizeaza pe voi ca rasa: FLAMANZI!

nesimtitule!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează