FOTBAL  »  LIGA 2  »  STADION

Veste importantă pentru U Craiova 1948 » Echipa din Liga 2 va putea evolua pe stadionul „Ion Oblemenco” în campionat

Stadionul Ion Oblemenco
Stadionul Ion Oblemenco

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 decembrie 2020 11:38 / Actualizat vineri, 11 decembrie 2020 12:52

Primăria din Craiova a stabilit taxele de închiriere a stadionului „Ion Oblemenco” pentru anul 2021. Noutatea este reprezentată de introducerea unei taxe de folosire a stadionului pentru meciuri de Liga 2.

Această modificare îi va permite echipei craiovene din Liga 2, FC U Craiova, să evolueze pe „Ion Oblemenco” și în meciurile de campionat. Echipa familiei Mititelu a purtat o dispută îndelungată cu formația rivală din oraș, CS U, precum și cu municipalitatea, în privința stadionului. 

Accesul liderului Ligii 2 pe „Ion Oblemenco” a fost refuzat până acum atunci când a fost vorba despre meciurile de campionat, însă începând cu 2021 FC U Craiova nu va mai avea această problemă. 

48.859 leieste taxa de închiriere pentru a putea evolua pe „Oblemenco” în Liga 2

Evenimentele care vor putea fi desfășurate pe „Ion Oblemenco” din 2021:

  • Meciurile echipei naționale (inclusiv antrenamente oficiale) 
  • Meciurile din Liga 1 
  • Cupa României (începând cu faza 16-imilor) 
  • Supercupa României 
  • Meciurile din Champions League și Europa League (inclusiv antrenamente oficiale) 
  • Antrenamentele la EURO 2020, turneul final care va avea loc în 2021 
  • Meciurile din Liga 2

Cele două din urmă reprezintă noutățile pentru 2021. Pentru meciurile și antrenamentele din grupele și fazele superioare ale Europa League și Champions League, taxa de închiriere a stadionului este de 120.670 lei, în timp ce pentru restul evenimentelor, taxa este de 48.859 lei, conform Gazetei de Sud. În 2020, aceasta a fost de 47.070 lei.

FC U Craiova, lider în Liga 2

În prezent, FC U Craiova se află într-o poziție excelentă în Liga 2 pentru a promova. Oltenii se află pe primul loc în eșalonul secund, cu 30 de puncte, 8 deasupra locului 6, primul care asigură accederea în playoff-ul de promovare. Indiferent dacă oltenii vor promova sau nu, modificarea realizată de Primăria din Craiova le va permite să își dispute meciurile pe „Ion Oblemenco”. 

Ultima dată, FC U a evoluat pe „Ion Oblemenco” în faza „16-imilor” Cupei României, când a pierdut în fața celor de la ASU Poli Timișoara, scor 1-3.

VIDEO. Adrian Mititelu jr. acuză: „S-a dorit cu orice preț condamnarea tatălui meu, cu lovire directă în FC U Craiova 1948”

Citește mai multe știri de actualitate:

Dinu Todoran, antrenor principal la un club de Liga 2

Ultima găselniță în fenomenul ultras! Cum au „fentat” suporterii lui U Cluj forțele de ordine

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
echilibrat
echilibrat  •  12 Decembrie 2020, 01:04
Postat de george_br pe 11 Decembrie 2020, 21:48

"... echipa familiei Mititelu..." sintagma asta este clar tendentioasa si nu face deloc cinste unui "ziar de sport", asa cum se autointituleaza gsp. Ramane o fituica la indemana aluia care plateste...

Pai a cui e firma asta omule, nu a familiei mititelu ? Tata si fiu acolo - proprietari si la conducere. Are vreo treaba firma asta cu alte entitati - ca orasul Craiova, Universitatea din Craiova sau clubul sportiv de drept public Universitatea Craiova ? Nu- e o firma de familie infiintata acum citiva ani. Mai exista echipe de familie in Romania ? FCSB-ul - ca si aia e firma de familie. In rest, nu ***. Ca tu crezi altceva, aia nu mai e sanatate mintala. Miine poimiine credeti ca mititelu ala al vostru e a doua reincarcanare a lui Iisus - asta nu inseamna ca e si adevarat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vidoq
vidoq  •  11 Decembrie 2020, 22:11
Postat de ctbilu pe 11 Decembrie 2020, 20:51

Ti-au si spus pretul in articol dar tu :Batman, Batman ! Stii sa citesti ?

Am văzut cat este, desteptule, nu am vazut cat e la liga 1, din ce stiu anul trecut era mai mic ca anul acesta la liga 2!

george_br
george_br  •  11 Decembrie 2020, 21:52
Postat de univ_craiova1 pe 11 Decembrie 2020, 15:42

Adevărată echipa a murit de mult prietene! Cam după revoluție atunci!!! Restul sunt societăți manevrate de oameni ca mititelu pentru a fura! De aici și mititelu la pușcărie pentru 3 ani!!! Iubiți știința dar susțineți echipa unui hot! Vai de capu vostru!

"Prietene"... Daca adevarata echipa a murit, aia a voastra ce mai e?? Intreb si eu... pentru un prieten..

Vezi toate comentariile (24)
Comentează