FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV „Câinii” sunt pe loc de retrogradare în Liga 3, dar un jucător are țeluri înalte: „Vreau promovarea!”

Dujmovici a jucat pentru selecționatele de juniori ale Bosniei, a venit la Dinamo de la Radnicki Niș, cu care tocmai a jucat în preliminariile Conference League
Dujmovici a jucat pentru selecționatele de juniori ale Bosniei, a venit la Dinamo de la Radnicki Niș, cu care tocmai a jucat în preliminariile Conference League

Articol de - Publicat miercuri, 21 septembrie 2022 09:15 / Actualizat miercuri, 21 septembrie 2022 09:51

Filip Dujmovici (23 de ani), portarul bosniac al lui Dinamo, dă alarma în rândul coechipierilor și încearcă să le insufle din entuziasmul și atitudinea lui, spunând că a semnat cu alb-roșii, în ciuda sfaturilor contra, pentru a ajuta la reconstrucția și la promovarea „câinilor”.

Filip Dujmovici, 23 de ani, este unul dintre puținii jucători ai lui Dinamo care au lăsat o impresie pozitivă în startul ligii secunde. Portarul sosit din prima ligă a Serbiei mai atenuează, atât cât poate, din erorile celor din fața sa. Bosniacul, cu cetățenie croată, înalt de 1,91 de metri, a sosit de o lună în România și locuiește, momentan, în cantonamentul de la Săftica.

Patronul din Liga 1 negociază cu Adailton: „Ar fi o salvare imensă!”
REVENIRE
Patronul din Liga 1 negociază cu Adailton: „Ar fi o salvare imensă!”

„Mai ies doar pentru a-mi rezolva diverse treburi personale, sunt încă singur la București, în rest stau în cantonament și lucrez suplimentar, în afara orelor de program. 

Sunt bine așa, mă face să mă focusez pentru a fi mai bun, am venit să ajut la promovarea lui Dinamo”, a povestit din start Filip Dujmovici, unul dintre preferații actuali ai suflării roș-albe, în primul dialog din media românească.

- Filip, ce motivație ai tu la Dinamo, unul dintre granzii României, dar o echipă ajunsă acum în subsolul ligii secunde? 
- Mă simt foarte bine, foarte motivat. Știu că nu este cea mai fericită situație la echipă, la club, dar am motivație mare pentru a îndeplini obiective importante. Primul - promovarea în Liga 1! 

- Și chiar crezi că mai e vreo șansă? 
- Acum, pare greu să ai încredere, dar eu chiar cred. Sută la sută. De aceea am venit. Eu nu pot să renunț. De aceea mă antrenez și suplimentar, să fiu eu mai bun, ca să pot să-mi ajut coechipierii. 

Dujmovic: „Acum, nu peste 2, 3, 9 sau 12 meciuri” 

- Și cum crezi că ați putea ajunge să mai contați în lupta pentru play-off, ca să nu mai vorbim de promovare? 
- Startul nu e bun deloc, dar trebuie să legăm meciurile pozitive. Mai avem 12 partide în care să demonstrăm că putem. Acum, nu peste unul, două, nouă meciuri, trebuie de la primul duel să învingem. Să ne sacrificăm mai mult, să fim mai atenți, să avem mai mult curaj, să arătăm mai bine. 

- Dacă stai să te gândești acum, te feliciți sau îți pare rău că ai semnat cu Dinamo? 
- Când am sosit la Dinamo, în prima zi, antrenorul m-a întrebat: „De ce ai venit?”. Am fost onest și atunci, și acum. Când întrebi lumea în țara mea ce echipe cunoaște din România îți va spune: „Dinamo și Steaua”, înainte de CFR Cluj, Farul sau Rapid. Dinamo este o echipă foarte, foarte mare, mulți consideră că eu nu înțeleg cât de mare este, dar eu chiar știu! Am fost surprins să văd Dinamo în liga a doua, fiindcă o știam din niște meciuri europene, cu Hajduk Split, de exemplu. 

Vreau să scriu istorie, acesta e adevărul, cu Dinamo. Clubul nu este acum în poziția care să aducă onoare, vreau să contribui la reconstrucția lui. În fotbal se mai întâmplă ca echipele mari să se ducă în jos, este și mai greu să-ți revii dintr-o asemenea ipostază, de aceea este important ca nu doar un fotbalist, adică eu, să creadă, toți trebuie să creadă în promovare!

Filip Dujmovic: „O spun de o sută de ori dacă e nevoie”

- Crezi că ceilalți gândesc la fel în echipă? 
- Fiecare gândește diferit. Eu sunt diferit de ceilalți oameni. Dar sunt motivat la cel mai înalt nivel. O spun de o sută de ori dacă e nevoie, e tot ceea ce vreau, să readuc Dinamo în Liga 1. Nu știu cum voi reuși, dar eu voi da totul lui Dinamo în modul bun al expresiei. 

- Cât la sută mai aveți șanse să prindeți play-off-ul? 
- Ar fi minunat să ajungem acolo, ar fi primul pas consistent spre promovare. Trebuie să începem să câștigăm, să cucerim mai întâi 3 puncte cu Slobozia, apoi să continuăm numai cu rezultate pozitive. Următorul pas e cel mai important. Să crezi este extrem de important, dar trebuie să arătăm și pe teren că putem. Prietenii i-au zis să nu aleagă Dinamo 

- Cum a fost impactul transferului la Dinamo asupra celor apropiați ție? 
- Mă bucur că am făcut alegerea asta. Deși... Mulți prieteni m-au intrebat de ce am ales liga a doua, „de ce, de ce te duci tocmai acolo?!”. Am avut ceva oferte din prima divizie, nu aș fi acceptat niciodată să mă transfer în eșalonul al doilea, dar este vorba de Dinamo. Nu aș fi ales altfel. Apropo, nu sunt unul care nu juca, fără angajament, sunt foarte motivat să-mi arăt valoarea. M-a atras renumele unui club care luptă pentru a reveni mai puternic. 

- Ce vrei să mai îmbunătățești la tine? 
- Problema mea este că nu vorbesc încă limba română, aș putea comunica mai ușor la meciuri, în afara gazonului. Trebuie mai mult focus pentru toți. Nu suntem o formație care să cucerească meciurile doar din renume. Dar trebuie să avem ambiția de a ajunge la un nivel puternic. Chiar și cei de pe bancă trebuie să dea 100 la sută. Nu există „am dat tot”, întotdeauna poți mai mult!

Am văzut Dinamo de mai multă vreme, știam cine este, nu este ceva nou în viața mea, crede-mă! Oricine știe despre Dinamo București în Bosnia

Când eram mic țineam cu Manchester United, pot spune că a rămas echipa mea preferată dintre granzi. Epoca lui Giggs, Vidic, Cristiano Ronaldo, prima oară, acea formație condusă de Sir Alex Ferguson

Ca portari îmi plac Ter Stengen și Neuer, mai ales în privința încrederii pe care o au în ei și pe care o emană, pe care o oferă colegilor și suporterilor. Ca portar trebuie să fii foarte tare psihic, nu doar fizic. Ca stil, îmi plac portarii italieni. Mă antrenez din greu să ajung la un nivel bun

Nu trebuie să începem să jucăm cel mai bun fotbal peste 10 meciuri, ci acum. Nu zic asta pentru că m-ai sunat și faci un interviu cu mine. Ți-aș spune asta și-n privat, fără să informezi suporterii. E ceea ce cred, pe cuvânt

- Filip Dujmovic, portar Dinamo

5 meciuria adunat Filip la Dinamo, încasând 7 goluri, are două partide fără gol încasat

6 echipea mai bifat bosniacul: Zrinjski Mostar U17, Zeljeznicar U19, Adana Demir U21, Mladost Kakanj, Spartak Subotica și Radnicki Niș, înainte de a semna cu „câinii”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

MM s-a enervat în direct, după ce l-a auzit pe Dan Petrescu: „Da' pleacă, omule!”
CFR CLUJ
MM s-a enervat în direct, după ce l-a auzit pe Dan Petrescu: „Da' pleacă, omule!”
Anghel Iordănescu îi face praf pe Varga și pe ceilalți conducători din Liga 1: „Nici nu vreau să-i pronunț numele! E incredibil!”
CFR Cluj
Anghel Iordănescu îi face praf pe Varga și pe ceilalți conducători din Liga 1: „Nici nu vreau să-i pronunț numele! E incredibil!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
istet10
istet10  •  22 Septembrie 2022, 22:33
Postat de Jache1x pe 21 Septembrie 2022, 10:15

Asa jucatori ne trebuie, cu ambitie in ei.

Pentru ce va trebuie?

istet10
istet10  •  22 Septembrie 2022, 22:27
Postat de lapusneanul pe 21 Septembrie 2022, 12:34

domnilor useri, fcfcsb e si ea la retrogradare, nu am vazut niciun jurnalist sa titreze asa ceva....se supara ..sefu'?.:)

Da este. Atat ca la aia sunt jucatorii care anul trecut au terminat pe locul doi. Asadar riscul de retrogradare este practic nul. Poate rata play 0ff . Asta da.

istet10
istet10  •  22 Septembrie 2022, 22:25
Postat de creeperno807 pe 21 Septembrie 2022, 22:31

Mai e mult de jucat, bravo Dujmovic!

Fix la fel spuneai si anul trecut ! Ba, tu nu iti revii din prostii?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close