FOTBAL  »  LIGA 2  »  PLAY-OFF

Au „furat” startul! » Finala Cupei României nu e primul meci cu spectatori

SCOtelulGalati
SCOtelulGalati

Articol de GSP - Publicat joi, 20 mai 2021 19:26 / Actualizat joi, 20 mai 2021 20:09

Oțelul Galați - Dacia Unirea Brăila, turul barajului pentru promovarea în Liga 2, va fi primul meci cu spectatori de la startul pandemiei de coroanvirus. Duelul dintre echipele antrenate de Petre Grigoraș și Florentin Petre e sâmbătă, de la ora 13:30. 

Federația Română de Fotbal a publicat astăzi noul protocol de desfășurare al meciurilor, cel care prevede revenirea fanilor pe stadioane. Oficialii Oțelului s-au mișcat rapid și au obținut acceptul autorităților de a juca cu spectatori turul barajului cu Dacia Unirea, programat sâmbătă, ora 13:30. 

Oțelul Galați - Dacia Unirea Brăila, cu spectatori

Primul meci care ar fi trebuit să se desfășoare cu spectatori, anunțat cu fast încă de luna trecută, era finala Cupei României, Astra - CS Universitatea Craiova. Ultimul act e tot sâmbătă, la Ploiești, dar de la ora 20:30. Conducerea Oțelului a furat însă startul și au anunțat deschiderea porților.

Primele tichete de acces la partida SC Oțelul Galați - Dacia Unirea Brăila pot fi achiziționate chiar de astăzi la Magazinul Oficial în intervalul orar 18:30 - 20:00 
 
Spectatorii vor prezenta la accesul pe stadion fie adeverință de vaccinare, fie adeverință certificată cu rezultat negativ autorizată de o clinică sau medicul de familie al unui test antigen rapid sau PCR
- Comunicat Oțelul

CSA Steaua - Afumați, cu spectatori?

Unirea Dej a anunțat și ea oficial că va primi spectatori la meciul de baraj cu SCM Zalău, de sâmbătă, ora 18:00. În cazul disputei dintre CSA Steaua și CS Afumați, de sâmbătă, ora 17:30, lucrurile sunt mai complicate.

Din informațiile Gazetei, oficialii clubului militar fac demersurile necesare, dar se lovesc de o problemă. Meciul se joacă pe terenul cu numărul 5 al Complexului din Ghencea, cu o capacitate totală de aproximativ 1.000 de locuri. Restricția de 25% ar permite accesul a doar 250 de fani. 

Meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 2

  • Oțelul Galați - Dacia Brăila
  • CSA Steaua -  CS Afumați
  • Vedița Colonești - Corona Brașov
  • Măgura Cisnădie - Viitorul Șelimbăr
  • Unirea Dej - SCM Zalău
  • Cele cinci câștigătoare ale acestei etape vor obține dreptul de a evolua în sezonul 2021-2022 din Liga 2

VIDEO Petre Grigoraș, pregătit pentru disputa cu Florentin Petre

Protocolul FRF: ce măsuri trebuie să respecte fanii

Ce categorii de persoane pot asista le meciuri

  • Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Cum se face accesul spectatorilor pe stadion

  • Pentru procurarea tichetelor de acces este necesară dovada testului negativ, RT-PCR sau rapid, sau a adeverinței de vaccinare cu a doua doză din care să reiasă că au trecut peste 10 zile de la rapel.
  • Toate porțile de acces în interiorul arenei sportive vor fi deschise.
  • Organizatorii vor comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosirea la eveniment, precum și poarta de acces recomandată, pentru a minimiza riscul de creare a aglomerației în aceste puncte.
  • De asemenea, vor exista marcaje care să ajute persoanele să păstreze distanța de siguranță de minimum 1,5 metri.
  • Accesul în incintă nu va fi permis persoanelor care prezintă febră, tuse, dureri în gât, dificultate în respirație. Persoanelor care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome li se va recomandă să contacteze medicul de familie.
  • Controlul de securitate de la porți se va face doar vizual, spectatorii fiind rugați să colaboreze și să prezinte de bună voie obiectele pe care le dețin în buzunare și / sau genți. Dacă este necesar, verificarea corporală va fi efectuată de stewarzi folosind măști de protecție, mănuși de unică folosință și se vor schimba / dezinfecta la fiecare control sau se va recurge la auto-verificare.
  • Accesul în arenă este permis doar cu genți mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4. Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură.

Ce măsuri trebuie să respecte fanii în tribune

  • Organizatorul evenimentului sportiv are obligația de a marca în mod corespunzător spațiile unde spectatorii se pot așeza, astfel încât să se poată respecta o distanță minimă de 1,5 metri între oricare două persoane.
  • Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv.
  • În tribune, pe fiecare rând, un scaun ocupat trebuie să fie urmat de 3 scaune libere.
  • Spectatorii vor avea obligația de a nu părăsi locul alocat, în caz contrar fiind invitați să părăsească incinta.
  • În cazul evenimentelor pilot, organizate cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, se poate depăși limita de 25% din capacitatea tribunelor. Participanții la evenimentul pilot își vor da acordul privind procesarea datelor cu caracter personal, în vederea monitorizării evoluției stării lor clinice. Baza de date cu participanții la evenimentul pilot va fi transmisă către Direcția Județeană de Sănătate Publică sau Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, pentru a face verificările necesare.

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2: 

EXCLUSIV Ionuț Voicu, fotbalistul care a lăsat Liga 1 pentru atmosfera de la Rapid: „Mă retrag fericit și mândru!" + ce urmează în carieră

Adrian Mititelu jr., despre posibilitatea schimbării lui Trică: „Ne vom pune la masa negocierilor. Asta vrem”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
dora
dora  •  21 Mai 2021, 11:43

Nu este normal ! Ziceau ca primul meci cu spectatori in tribune - model ptr urmatoarele partide test - urma sa fie finala Cupei României !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează