FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA

Florin Talpan anunță victoria în fața lui FCSB în procesul cu palmaresul: „Nu este continuatoarea Stelei! FCSB nu a fost, nu este și nu va fi vreodată Steaua București!”

Florin Talpan, jurist Steaua București. 
Foto: Facebook
Florin Talpan, jurist Steaua București. Foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 12:11 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 12:13

Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua București, a oferit o primă reacție după ce, luni, a avut loc un termen, la Curtea de Apel București, în procesul pentru palmares contra celor de la FCSB. Un nou termen a fost stabilit pentru data de 2 octombrie. 

În luna martie, Înalta Curte de Casație și Justiție a a admis recursul făcut de FCSB și a decis rejudecarea cazului. Luni a avut loc un nou termen, în cadrul căruia a fost judecată perioada 2003-2017. Probele aduse de reprezentanții FCSB au fost respinse de completul de judecată. 

Adrian Porumboiu îl face praf pe Istvan Kovacs: „Este un tâlhar! Sărbătorea cu șampanie titlurile luate de CFR!” + Ironii la adresa lui Sebastian Colțescu
CFR CLUJ - PETROLUL 1-0
Adrian Porumboiu îl face praf pe Istvan Kovacs: „Este un tâlhar! Sărbătorea cu șampanie titlurile luate de CFR!” + Ironii la adresa lui Sebastian Colțescu

Florin Talpan, juristul clubului din Ghencea, principalul adversar al clubului patronat de Gigi Becali în instanță, este însă încrezător că va câștiga definitiv procesul în care este judecat palmaresul Stelei istorice, susținând că a demonstrat că FCSB nu a fost niciodată continuatoarea de drept a „militarilor”. 

Florin Talpan, juristul Stelei, anunță triumful în procesul cu palmaresul în fața FCSB: „Nu este continuatoarea Stelei București!”

„A fost un dosar foarte greu, cu mii de pagini de studiat și de analizat cu mare atenție, de formulat apărări, de depus probatorii! Ani de muncă asiduă doar pentru DREPTATE! FCSB NU ESTE CONTINUATOAREA STELEI BUCUREȘTI!

Prin sentinţa nr. 1034 A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 48951/3/2017 s-a constatat și s-a stabilit că palmaresul echipei de fotbal al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti din anul 1947 şi până în anul 1998 aparţine Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

Instanța de apel a analizat susținerile părților, a lămurit situația de fapt și a stabilit drepturile părților, pronunțându-se atât pentru cererea reclamantei, cât și pentru cea a pârâtei FCSB asupra entității juridice căreia îi revine palmaresul aferent perioadei 1947-1998. 

Prin Decizia nr. 513/2023, ICCJ a casat parțial hotărârea recurată în sensul că a trimis spre rejudecare solicitarea FCSB pentru perioada 2003-2017.

Astăzi,18.09.2023, în mod corect, Curtea de Apel București a pus în discuția părților și a judecat perioada 2003/2017. 

Am susținut astăzi în instanță faptul că: Competițiile la care a participat echipa FCSB în perioada 2003-2017 se cumulează într-un PALMARES al lui FCSB care a evoluat ilegal în liga 1. 

În perioada 2003-2017 FCSB a folosit în mod ilegal o marcă STEAUA BUCUREȘTI înregistrată cu rea credință, anulată în 2014 prin Decizia ICCJ nr. 3425 pronunțată la data de 03 decembrie 2014. 

În perioada 2003-2017 FCSB a folosit ilegal numele de Steaua București, creând confuzie printre suporteri si nu numai!”, a scris juristul Stelei, pe Facebook. 

Florin Talpan: „Steaua București are echipă proprie de fotbal, care evoluează în Liga 2”

Oficialul trupei din Ghencea a continuat. 

„Palmaresul lui FCSB nu îl contestă nici o entitate, de aceea această cerere conexă a avocaților FCSB este inadmisibilă și lipsită de interes! Palmaresul FCSB este format din toate competițiile la care FCSB a luat parte și la care a evoluat în mod ilegal în Liga 1, nu este o continuare a palmaresului echipei Steaua București. 

FCSB NU ESTE CONTINUATOAREA STELEI! Faptul că FCSB a folosit în mod ilegal marca STEAUA si numele de Steaua București in perioada 2003- 2017 nu le dă dreptul să pretindă ca FCSB este continuatoarea Steaua București.

Din contră, instanțele române au dispus ca FCSB nu are dreptul să folosească numele Steaua București si nu are dreptul de folosință a mărcii Steaua București , marcă înregistrată ilegal de către FCSB, FIIND ANULATĂ pentru rea- credință! STEAUA BUCUREȘTI ARE ECHIPA PROPRIE DE FOTBAL, CARE EVOLUEAZĂ ÎN LIGA 2.

Am invocat în fața instanței, azi (n.r. - luni), excepția inadmisibilității și a lipsei interesului FCSB în promovarea acțiunii pentru perioada 2003/2017, excepție care este pertinentă și care trebuie să fie admisă de instanță, deoarece perioada 2003-2017 nu a fost solicitată prin acțiunea conexă/cererea de chemare în judecată, iar dreptul pretins de FCSB nu este contestat de nimeni”, a mai scris Talpan. 

Florin Talpan: „FCSB nu a fost, nu este și nu va fi vreodată Steaua București”

Juristul Stelei este convins că va avea câștig de cauză în favoarea celor de la FCSB în acest dosar. 

„Sunt convins că voi câștiga acest dosar, deoarece am demonstrat indubitabil că palmaresul ne aparține, iar cererea FCSB pentru perioada 2003/2017 este inadmisibilă și nefondată! Adversarii mei când nu știu să se exprime juridic, aruncă cu dosare și ies din sala de judecată! Soluția este să muncești și să demonstrezi prin fapte cât de bine pregatit ești ! 

FCSB nu are dreptul să ne poarte numele, să utilizeze marca Steaua București și nu are dreptul la palmaresul Stelei, care face parte din marca Steaua București și din istoria noastră! 

FCSB nu este continuatoarea echipei de fotbal Steaua București, deoarece atât ICCJ, prin Decizia nr. 3425 pronunțată la data de 03 decembrie 2014 în dosarul nr. 42805/3/2011, cât și prin Decizia ÎCCJ nr. 513 pronunțată la data de 28 martie 2023 în dosarul nr. 48951/3/2017, a constatat cu autoritate de lucru judecat că la nivelul anului 1999 nu a operat un transfer integral de patrimoniu.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București aparține Statului Român, așa cum aparține și marca Steaua București, precum și numele, istoria și palmaresul care sunt incluse in marcă, așa cum au constatat judecătorii ICCJ. 

Reiterez faptul că ÎCCJ prin Decizia nr. 513 pronunțată la data de 28 martie 2023 a constatat că palmaresul echipei de fotbal Steaua București aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti pe perioada 1947 - 1998 și că nu a fost transferat niciodatî! Există o singură echipa de fotbal Steaua București, care aparține Clubului Sportiv al Armatei!

FCSB nu are cum să fie CONTINUATOAREA noastră. FCSB nu a fost, nu este și nu va fi vreodată Steaua București! Steaua suntem noi!”, a concluzionat Florin Talpan. 

VIDEO. Vasile Stângă, fără milă: „Talpan și-a creat un scop în viață. Ăsta e Gigi Becali și să distrugă FCSB-ul!”

Citește și: 

Angajatul CCA a analizat erorile lui Colțescu și Kovacs și ridică un semn de întrebare: „Eu mă mir de altceva... Am impresia că e un protocol”

Mihai Rotaru a găsit antrenor după plecarea bruscă a lui Laurențiu Reghecampf!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
alexh
alexh  •  21 Septembrie 2023, 23:03
Postat de istet10 pe 19 Septembrie 2023, 20:53

A aparut prostanacul asta? Parca interesea pe cineva ce spune el sau acea instanta. Greses: catalin este gatuit de emotie . Steaua aia a lui o sa devina ceva profuit. Din cauza *** care nu fac nici un efort sa gaseasca o asociere cu o entitate potenta.

Mai sunt și alții interesați de discursul idolului lor. Îi găsești pe site . Scenaristul, de la o vreme a dispărut. Îi țin alții locul. Cine crezi că se asociază cu clona? Au învățat din pățaniile lui Becali. Cu noile măsuri fiscale, salariile vor fi plafonate. Deci nu mai prezintă atractivitate. Echipa este unde merg suporterii. Hai cu desființarea clonei csa.

alexh
alexh  •  21 Septembrie 2023, 22:56
Postat de forumeer pe 19 Septembrie 2023, 22:56

Atat de prosti sunt gigistii :))! Imi convine si asa. ZERO PALMARES pt clona partidului PSD, ZERO titluri.

Realitatea este că tu îi depășești! Ești campion! La prostie!

mircea_o
mircea_o  •  21 Septembrie 2023, 19:49

"FCSB nu a fost, nu este și nu va fi vreodată Steaua București!” E plină istoria de vorbe ca acestea și care nu s au adeverit în viitor. Nu poți știi niciodată ce îți rezervă viitorul.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează