FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

Florin Talpan, dezlănțuit la adresa ministrului Dîncu și a generalilor CSA: „Trebuia să vină duba Jandarmeriei să-i ia din Ghencea!”

Florin Talpan, premiat de generalul Bichir
Florin Talpan, premiat de generalul Bichir

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 iunie 2022 22:10 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 23:05

Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua, a avut un atac dur la adresa ministrului Apărării Vasile Dîncu și a mai multori generali, după evenimentul din Ghencea în care s-au sărbătorit cei 75 de ani de la înființarea clubului.

Marți seară, Florin Talpan a fost protagonistul unui moment penibil la aniversarea Stelei, când s-a speriat de artificii și a spart placheta primită cadou de la CSA. Juristul a mai primit un premiu, din partea suporterilor steliști independenți.

Informații de ultimă oră despre starea lui Eric: „Este stabil! Ne-a spus că abia așteaptă să mănânce sarmale”
PROBLEME DE SĂNĂTATE
Informații de ultimă oră despre starea lui Eric: „Este stabil! Ne-a spus că abia așteaptă să mănânce sarmale”

După eveniment, Talpan a avut o ieșire nervoasă la adresa conducătorilor clubului, inclusiv a ministrului Dîncu, pentru modul în care este tratat. Acesta spune că dacă nu era el, brandul Steaua ar fi dispărut. 

Florin Talpan: „Să mă facă general, merit!”

„Sunt mândru că lucrez de 20 de ani la Steaua, am readus marca, numele și palmaresul de la fotbal, am contribuit substanțial ca inclusiv acest eveniment să aibă loc. Dacă nu erau eforturile și munca mea din ultimele două decenii, poate nu mai exista nici clubul, în totalitatea lui, nici stadionul. 

Când am venit, în 2002, Steaua era într-un anonimat, pe nimeni nu interesa un stadion nou. Mă așteptam să fiu răsplătit de conducerea ministerului. Meritam măcar Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, pe care îl dețin însă generali și colonei care n-au realizările mele. Unii nu-și justifică gradul de general. Eu merit și-mi doresc să fiu general. 

Nu mă las până nu-l obțin. Nu cer nimic gratis, ci doar recunoașterea muncii mele. Mă pot sancționa oricât, eu nu renunț pentru câte am realizat, de unul singur. Dacă nu lupta Talpan, brandul Steaua risca să nici nu mai existe. Îmi pare cumva rău că n-am plecat pe la misiuni externe sau pe la vreo ambasadă. Aș fi avut posibilitatea. Dar am rămas fiindcă mi-am dorit să ajut performanța la Steaua”, a declarat Florin Talpan conform playsport.

Florin Talpan: „Dîncu nu mi-a apreciat munca depusă la CSA Steaua”

Juristul și-a îndreptat apoi atacul spre Vasile Dîncu.

„L-am văzut aici, la festivitate. Dânsul trebuia să facă primul pas să-mi acorde distincția cuvenită. Raportul îl are pe masă. I-a spus domnului comandant să mai aștept. Ce să mai aștept? Era momentul potrivit să primesc acea distincție, în fața suporterilor, ca să putem lupta împreună mai departe în beneficiul Stelei. 

Dar ministrul Apărării nu mi-a apreciat munca depusă la CSA Steaua. E o chestie urâtă. Dacă aprecia că s-a comis o eroare în ce mă privește, trebuia să corecteze lucrurile. N-am avut concedii 20 de ani. Nopți nedormite, sute de ore prin tribunale.

Ar fi trebuit să fiu decorat chiar de președintele României pentru serviciile aduse. Pe cine premiază? Pe femeia de la blocul alimentar? Cu ăștia vor să defileze? Să meargă înainte!”, a mai precizat Talpan pentru sursa citată. 

Talpan: „Ar fi trebuit să vină duba Jandarmeriei, să-i ia și să-i ducă”

Talpan nu i-a iertat nici pe generali, despre care spune că nu au ce căuta la Steaua.

„Am fost sancționat de persoane care n-au făcut nimic prin minister. Direcția juridică se îndreaptă împotriva mea ca și cum aș fi un infractor? Iar în alte dosare nici nu-i interesează ce se întâmplă. Am văzut cum a ajuns general șeful direcției juridice, dar dacă ne punem la masă să dăm niște examene nu știu cine iese mai bine. 

Să-și vadă de treaba lui! A ajuns pe nemerit general. Numai piedici îmi pune și generalul Roșu, locțiitorul șefului direcției pentru relația cu Parlamentul. E general de justiție și n-a intrat o dată într-o sală de judecată. Îl rog pe domnul ministru Dîncu să analizeze și să spună care dintre noi merită mai mult să fie general.

Îi cer domnului ministru să ia măsuri față de generalii vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat la club în ultimii ani. Îi știe foarte bine sau, dacă nu-i știe, mă poate chema să-i spun eu. Ar trebui să facă ordine și să adopte decizii clare în raport cu cei care au prejudiciat statul român cu 35 de milioane de euro. 

Nu permit nimănui să-mi pună piedici. Nu-l acuz pe Gigi Becali, ci pe cei care au contribuit la toate acele fapte. Să răspundă! E inimaginabil ca acești oameni să aibă tupeul de a veni la festivitate în Ghencea și să mai și primească plachete în sfidarea muncii mele. Ar fi trebuit să vină duba Jandarmeriei, să-i ia și să-i ducă
-Florin Talpan, jurist CSA Steaua

VIDEO cu momentul în care Florin Talpan sparge premiul la sărbătoarea Stelei: 

Momentul cu Talpan, începând cu minutul 40 al clipului de mai sus

Citește alte știri din fotbalul românesc:

Răzvan Lucescu, discurs dur despre „națională”: „Nu avem nici valoare, nici lider!”
Bosnia - România 1-0
Răzvan Lucescu, discurs dur despre „națională”: „Nu avem nici valoare, nici lider!”
Oțelul revine după 6 ani + Reșița, blocată de Dumbrăvița » Iată cele 5 echipe nou-promovate în Liga 2! Lista adversarelor lui Dinamo în noul sezon
BARAJ
Oțelul revine după 6 ani + Reșița, blocată de Dumbrăvița » Iată cele 5 echipe nou-promovate în Liga 2! Lista adversarelor lui Dinamo în noul sezon

Playtech: Pozele care Maria Constantin ar vrea să DISPARĂ de pe internet! Se întâmplă în urmă cu doar câţiva ani... Puţini îşi mai amintesc


Comentarii (99)
balotelli
balotelli  •  10 Iunie 2022, 07:52
Postat de tictictic pe 10 Iunie 2022, 00:59

Reciteste titlul articolului: "Florin Talpan, dezlănțuit la adresa ministrului Dîncu și a generalilor CSA: „Trebuia să vină duba Jandarmeriei să-i ia din Ghencea!”"... Dupa parerea ta, ti se pare prostie sau lipsa de intelect si inteligenta?!?? Te regasesti? Unde???

Mi se pare că trebuia să vină duba să-i ia pe toți. Asta trebuia. "Cum nu vii tu... Dâncu, dom'ne... Că punând mâna pe ei... Să încarci o dubă plină... Numai cu fecesebei.?! :-)"

balotelli
balotelli  •  10 Iunie 2022, 07:44
Postat de tictictic pe 10 Iunie 2022, 00:24

Ai tinut minte gresit! Repet: prostia e una si intelectul/inteligenta e altceva. Pe articolul asta eu nu te-am facut prost in niciun comentariu, ca n-aveam de ce; te-am suspectat doar de lipsa evidenta de intelect si de inteligenta. Pe articolul la care te referi, exagerezi si fabulezi; daca insa chiar te-am apelat cu "prostane", sa fii sigur ca nu de lipsa de inteligenta sau de intelect te-am acuzat, si stii foarte bine de ce! Si nu-ti face deloc cinste... Priceput acum?

Eu exagerez și eu fabulez? După ce ți-au fost șterse comentariile pe motiv că ai lovit sub centură, e ușor să nu mai recunoști. Dar au mai rămas probabil câteva, prin arhiva Gsp, în caz că vrei să-ți aduci aminte ce cuvinte ai folosit. Iar dacă vorbim despre ce ai scris ieri, rezultă altceva: Te citez: "ești genul care, îndrăgostit până peste urechi de o fată, refuzi s-o ceri in căsătorie pentru că nu-ți plac părinții ei". De unde până unde? Ce legătură are asta cu fotbalul? Niciuna. Tre' să-mi iubesc echipa necondiționat? Și dacă e condusă de Prodanca? Nu pot. Sunt și eu om. Sau poate nu. D'aia nu pot. Poate tu ai primi-o pe Prodanca în familia ta cu brațele deschise. Că la voi dragostea-i miezu. Oricum, dacă tot faci paralele cu viața sentimentală, țin să te anunț că m-am îndrăgostit de fata unui fost angajat Mapn, care a activat în SIE. Viorel Predoșanu, aka Traian Pavelescu, nick-ul cu care ataca talpaniști pe Gsp. O să o cer în căsătorie, fără să-mi pese de trecutul părinților ei. Nu mă interesează legăturile lor cu fosta securitate. Nici cu actuala.

tictictic
tictictic  •  10 Iunie 2022, 00:59
Postat de balotelli pe 09 Iunie 2022, 23:56

Ai uitat de noaptea aia când ați pierdut titlul? După CFR-Csu. Toată noaptea m-ai numit "prost". În toate felurile posibile: "prostea, prostule, prostane, ești prost și asta se vede, erai băiat deștept dar după ce ai discutat cu tictictic o noapte întreagă ai rămas prost". Nu m-a deranjat, dar am ținut minte. Până dimineața, pe 2 articole, din prost nu m-ai scos. Ți-au șters ăștia jumătate dintre comentarii. Dar nu mai ții minte, că erai supărat pentru titlul luat de CFR. Cum eram și eu, de altfel. Sufeream ca un prost pentru fotbal, că au mai luat rivalii un titlu. Ai dreptate. Sunt ultimul prost. Să fii sănătos.

Reciteste titlul articolului: "Florin Talpan, dezlănțuit la adresa ministrului Dîncu și a generalilor CSA: „Trebuia să vină duba Jandarmeriei să-i ia din Ghencea!”"... Dupa parerea ta, ti se pare prostie sau lipsa de intelect si inteligenta?!?? Te regasesti? Unde???

Vezi toate comentariile (99)
Comentează