FOTBAL  »  LIGA 2  »  CHIAJNA

Motivul „pauzei” lui Tamaș » I-a șocat pe toți: „Mă las de fotbal, mi-e rușine să mai vin beat la antrenamente!”

Gabi Tamaș
Gabi Tamaș

Articol de , , - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 20:00 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 21:23

La aproape 40 de ani, Gabi Tamaș continuă să producă evenimente uluitoare chiar și când joacă pentru o formație mică, așa cum este Concordia Chiajna. El s-a retras din fotbal, însă nimeni nu știe dacă e definitivă decizia.

Tamaș a văzut din tribună meciul cu Gloria Buzău, pe care l-a avut recent Concordia Chiajna, și are, în mod oficial, o perioadă în care este liber să gândească despre ceea ce vrea să facă de acum înainte.

Caz uluitor la Botoșani: acuzat că a luat „galben” intenționat cu Sepsi! „Cineva a mers cu 10.000 de lei la casa de pariuri” » Conducerea clubului va sesiza Comisia de integritate a FRF
FC BOTOȘANI
Caz uluitor la Botoșani: acuzat că a luat „galben” intenționat cu Sepsi! „Cineva a mers cu 10.000 de lei la casa de pariuri” » Conducerea clubului va sesiza Comisia de integritate a FRF

Gabi Tamaș a anunțat că se retrage din fotbal: „Mi-e rușine să mai vin beat la antrenamente”

Neoficial, Gabi a provocat pauza după ce el i-a anunțat pe oamenii din conducere că se retrage din fotbal: „Mi-e rușine să mai vin beat la antrenamente”.

Ar fi existat mai multe astfel de episoade în care fostul internațional ar fi apărut la teren mahmur. Înaintea sezonului, în timpul cantonamentului de la munte, Tamaș a avut primul conflict cu antrenorul Lincar. Asistenții lui Erik le-au permis jucătorilor să bea câte o bere.

„Gabi a băut mai multe și apoi a început să țipe că nu avea pâine pe masă. Antrenorii scoseseră pâinea din meniu fiindcă existau fotbaliști cu multe kilograme în plus”, povestesc martori ai acelui episod.

Un alt episod a fost relatat de as.ro

Tensiune maximă peste tot pe unde a trecut Tamaș

Președintele Cristian Tănase a intervenit și a creat un armistițiu între Tamaș și Lincar, fundașul a fost păstrat în lot și a jucat în campionat până când el însuși a ajuns să simtă că situația e ridicolă, s-ar simți mai bine dacă s-ar retrage.

Gabi va împlini 40 de ani pe 9 noiembrie și a semnat cu Chiajna în ianuarie anul acesta. Alegerea a fost una surprinzătoare, fiindcă el avusese evoluții bune la FC Voluntari și la Petrolul, așa că era de așteptat să continue în prima ligă.

De la Voluntari plecase după ce se certase cu Bogdan Bălănescu, fostul președinte de la Dinamo, exact omul care îl adusese acolo.

La Ploiești, antrenorul Nicolae Constantin l-a înregistrat pe Tamaș când acesta îl înjura și-i amenința pe suporterii „lupilor galbeni” că oricâți s-ar strânge ei el poate să adune mai mulți oameni dacă își asumau o dispută clară.

Cristian Tănase, președintele de la Concordia Chiajna: „Gabi mai bea un pahar, dar încă e bun!”

Cristian Tănase, președintele de la Concordia, explică de ce Tamaș mai este important pentru echipa lui, cu toate abaterile disciplinare.

- Domnule Tănase, care e situația lui Tamaș? S-a lăsat de jucat fotbal? 
- Gabi a cerut să fie liber câteva zile în care să se gândească la ceea ce vrea să facă mai departe. Numai de el depinde dacă va mai juca fotbal. Are niște probleme personale, are și niște planuri de business. Mie mi le-a povestit, dar nu aș vrea să le spun eu, e corect să îl întrebați direct pe el.

- V-a spus că se lasă fiindcă îi e rușine să mai vină beat la antrenamente? 
- Nu, nu mi-a zis așa ceva. Gabi mai bea un pahar cu vin, două, trei beri, asta e ceva ce nu mai e un secret. Dar să știți că nu e singurul! Discutați doar despre el, dar nu e singurul!

- Discutăm mai mult despre el și pentru că Tamaș e un personaj. 
- Este, corect, e adevărat. Gabi, și dacă mai bea, tot este în continuare un fotbalist foarte bun pentru nivelul acesta! Ne-ar fi util în continuare, dar v-am zis, el decide dacă mai joacă. Tamaș a fost totuși la un nivel...

- Cariera lui nu poate fi contestată, aveți dreptate, și nu acesta e subiectul de acum. 
- Gabi are o vârstă, mi se pare corect să-l lăsăm să hotărască dacă va mai juca sau nu. El, numai de când e la Chiajna, ne-a mai zis de vreo șapte ori că se lasă de fotbal. Să vedem ce vrea să facă.

Gabi Tamaș s-a mai „lăsat” și când era tânăr

Tamaș a creat mai mereu episoade controversate. Nu e prima oară când el anunță conducerea că se retrage din fotbal. Când avea un pic peste 20 de ani, Gabi era în oraș cu câțiva colegi și l-a sunat pe Nicolae Badea, președintele lui Dinamo: „Mă las de fotbal și mă apuc de K1!”.

A continuat să joace fotbal și a adunat 67 de meciuri în echipa națională plus prezențe în campionate foarte bune: Anglia, Franța, Spania, Turcia, Rusia.

Când juca la Auxerre, viața lui agitată i-a atras atenția și lui Guy Roux, antrenorul legendar al alb-albaștrilor: „Tamaș e un fotbalist excepțional, păcat că Auxerre e prea aproape de Paris, iar el și-a cumpărat o mașină foarte puternică cu care ajunge imediat pe autostradă!”.

Gabi a jucat la Astra în sezonul 2019-2020. Atunci nu a mai ajuns la aeroport pentru o deplasare la Botoșani. Când i-a răspuns, până la urmă, la telefon președintelui Dani Coman i-a spus „mă las de fotbal!”.

VIDEO » Gabi Tamaș povestește cum a jucat beat într-un meci oficial: „Dacă știi să-ți dozezi energia, reziști tot meciul”

Citește și: 

Episod incredibil la Manchester City: „Credeam că nu joc, așa că am băut 10 beri. Apoi mă cheamă antrenorul...”
ANGLIA
Episod incredibil la Manchester City: „Credeam că nu joc, așa că am băut 10 beri. Apoi mă cheamă antrenorul...”
Nu doar Mutu și Tamaș au băut în San Marino » Adevărul, după 12 ani: „Am fost surprins când am aflat cine a fost al 3-lea”
GSP LIVE
Nu doar Mutu și Tamaș au băut în San Marino » Adevărul, după 12 ani: „Am fost surprins când am aflat cine a fost al 3-lea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
therealreddog33
therealreddog33  •  26 Octombrie 2023, 11:26

Băutura nu e soluție niciodată, clar are o problemă. Dar strict fotbalistic, Tamaș și la 40 și mahmur pe teren, e mai bun decât 90% din fundașii centrali din Liga I. Ceea ce îngrijorător nu neapărat pentru Tamaș (e ficatul lui la urma urmelor) dar mai ales pentru nivelul fotbalului din România.

VanBasten1989
VanBasten1989  •  26 Octombrie 2023, 09:30

Eu beau vinu' cu borcanu'.

fibra
fibra  •  26 Octombrie 2023, 07:05

Mare grija cu bibeloul cherchelit sa nu se sparga.E bun de exemplu,ca fotbal oricum nu avem.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează