FOTBAL  »  LIGA 2  »  GSP LIVE

EXCLUSIV George Florescu, discurs necruțător după ce a fost izgonit din club: „În România, nu sunt acceptați jucătorii cu personalitate! Trebuie să fim sclavi”

George Florescu a fost alungat din lotul lui U Cluj.
George Florescu a fost alungat din lotul lui U Cluj.

Articol de - Publicat vineri, 18 decembrie 2020 11:55 / Actualizat vineri, 18 decembrie 2020 16:42

George Florescu (36 de ani) a ieșit din grațiile conducerii lui U Cluj și nu a mai fost deloc folosit în actualul sezon. În continuare sub contract cu „Șepcile Roșii”, fostul mijlocaș al naționalei așteaptă explicații pentru izgonirea lui din club.

Invitat în această dimineață la GSP Live, George Florescu a vorbit despre culisele rupturii dintre el și Universitatea Cluj, clubul unde și-a început cariera de jucător profesionist. Mijlocașul nu-și explică decizia șefilor și critică mediul din fotbalul românesc: „În România, nu sunt acceptați jucătorii cu personalitate. Noi trebuie să fim sclavi și să n-avem niciun drept”. 

„Din punctul meu de vedere, lucrurile cu U Cluj nu sunt foarte clare. Mi se pare că se bate apa-n piuă. Nu știu ce se întâmplă. Sunt încă sub contract cu Universitatea Cluj până în vara anului viitor. Vara aceasta, am decis că o reziliem contractul, dar n-am mai fost chemat la club să facem acest lucru. Eu sunt deschis oricărei variante”, spune Florescu, în introducerea discursului său. 

George Florescu: „La 36 de ani, alerg cot la cot cu tinerii din echipă. De ce se renunță la mine?”

„Nu mi s-a reproșat absolut nimic din punct de vedere fizic. La cei 36 de ani ai mei, alergam cot la cot cu tinerii din echipă, cu cei de 20, 25 de ani. Asta se vedea la antrenamente. Nu vreau să mă laud în niciun fel, dar, dacă nu mi se reproșează nimic din punct de vedere sportiv, nu știu de ce se renunță la mine. Mai ales că sunt clujean și am venit cu inima deschisă. Sunt «U-ist», în primul rând. Căutați răspunsurile la cei din conducere, nu la mine. 

Problema e că, în România, nu sunt acceptați jucătorii cu personalitate, care spun lucrurilor pe nume, în față. Noi trebuie să fim sclavi, să tăcem și să facem ce ni se spune, să n-avem niciun drept. Ăștia sunt jucătorii din România anului 2020, secolul 21. Iar eu nu pot să tac. Am mult prea multe cunoștințe, m-am autoeducat. Am fost bun și la școală când eram la elev. Am citit sute de cărți, din diferite domenii, și nu pot să tac”, a spus „Geo Flores”, la emisiunea GSP Live. 

George Florescu: „Mi-am spus părerea, iar asta a dus la îndepărtarea mea”

Nu vreau să deranjez. Am spus niște lucruri în cel mai frumos mod cu putință și le-am spus precizând că reprezintă o părere personală. Am libertatea să-mi zic părerea și asta a dus la îndepărtarea mea de la Universitatea Cluj.
 - George Florescu

10echipe sunt în CV-ul lui George Florescu: U Cluj, Șerif Tiraspol, Torpedo Moscova, Midtjylland, Alania Vladikavkaz, Arsenal Kiev, Astra Giurgiu, Dinamo Moscova, Qabala și Omonia Nicosia

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Interviu devastator cu George Florescu, la 10 ani după debutul la națională: „Am fost mitraliat, dar trebuia să se găsească un țap ispășitor!” + „Numărul 10? A fost Legea Atracției!”

Suporterii lui Dinamo, răspuns tăios pentru președintele Șerdean: „Să nu mai calci pe stadion!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
189254898748309
Claude SH  •  03 Ianuarie 2021, 22:37
Postat de dodo001 pe 02 Ianuarie 2021, 16:25

Foarte decent acest jucator, in foarte mare masura are dreptate,dar de unde asteapta respect? De la cine? In opinia mea, multor jucatori exponentiali care au facut ceva pentru U Cluj, li s-a intors spatele. Ce dacă un jucator are 36 de ani, daca isi face treaba, daca e sub contract, il folosesti. Până la urmă U Cluj isi merită soarta, cel mai probabil nu cred ca va prinde play-off-ul de promovare

Dodo dragă, mare dreptate ai, chiar foarte mare. Se pare ca la U sunt mulți atarnatori care iau salarii de pomana, acolo pe la conducere, ei taie și spanzura. În cine dau ei, în Florescu? E ok?

dodo001
dodo001  •  02 Ianuarie 2021, 16:25

Foarte decent acest jucator, in foarte mare masura are dreptate,dar de unde asteapta respect? De la cine? In opinia mea, multor jucatori exponentiali care au facut ceva pentru U Cluj, li s-a intors spatele. Ce dacă un jucator are 36 de ani, daca isi face treaba, daca e sub contract, il folosesti. Până la urmă U Cluj isi merită soarta, cel mai probabil nu cred ca va prinde play-off-ul de promovare

aurelguga
aurelguga  •  19 Decembrie 2020, 20:00

Ce *** ma? Clubul a fost *** tău ca ți a plătit salariul și nu ai jucat nimic, mai mult ai contribuit semnificativ la 2 failuri în 2 ani. Referitor la educație și respect, când *** *** *** de la tribuna 2 și le arătai pumnul ca să te bați cu ei, era stilul tău de a educa? Hai, stai la patranjel și urzica, fotbalul nu mai e pentru tine!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează