FOTBAL  »  LIGA 2  »  HERMANNSTADT - STEAUA

UPDATE FRF, anunț OFICIAL despre dreptul de promovare al Stelei! Cine merge la baraj și când are loc tragerea la sorți

Daniel Oprița
Daniel Oprița

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 mai 2022 18:02 / Actualizat duminica, 15 mai 2022 18:54

Hermannstadt și CSA Steaua au remizat în ultima etapă a play-off-ului din Liga 2, scor 0-0. După acest rezultat, sibienii au promovat în Liga 1, iar roș-albaștrii au terminat pe locul 4. Daniel Oprița, antrenorul bucureștenilor, a cerut din partea FRF un răspuns în privința dreptului de promovare al „roș-albaștrilor”. Federația a anunțat meciurile de baraj la scurt timp după finalul meciurilor.

  • CSA Steaua a terminat play-off-ul pe 4, dar potrivit regulamentului nu va participa la baraj, întrucât nu are dreptul de a promova în Liga 1. FRF a anunțat că locul „militarilor” la baraj a fost luat de Concordia Chiajna, următoarea clasată.
Petrolul și Hermannstadt revin în Liga 1! Dinamo, duel-șoc la barajul pentru menținere/promovare » Clasamentul final
etapa #10
Petrolul și Hermannstadt revin în Liga 1! Dinamo, duel-șoc la barajul pentru menținere/promovare » Clasamentul final

UPDATE 18:30 // FRF: „Chiajna merge la baraj”

FRF a lămurit semnele de întrebare legate de participarea Stelei la barajul de menținere/promovare în Liga 1. Federația a anunțat pe site-ul oficial că Petrolul și Hermannstadt au promovat direct în primul eșalon, în timp ce la baraj vor evolua U Cluj, locul 3, și Chiajna, locul 5, Steaua neavând drept de promovare. 

„Echipele clasate pe locurile 7 și 8 la finalul play-out-ului Ligii 1 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2.

În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1 Cele 4 formații ce se vor întâlni în meciurile de baraj sunt: 

AFC Chindia Târgoviște (Locul 7 – play-out liga 1) 
SC Dinamo 1948 (Locul 8 – play-out liga 1) 
FC Universitatea Cluj (Locul 3 – playoff liga 2) 
Concordia Chiajna (Locul 5 – play-off liga 2)”
Comunicatul FRF

„Șepcile roșii” o vor înfrunta pe Dinamo, în timp ce ilfovenii vor evolua împotriva Chindiei. Partidele se vor desfășura în dublă manșă, pe 22 și 29 mai, iar ordinea disputării meciurilor va fi stabilită luni, de la ora 12:00, prin tragere la sorți.

Știrea inițială: Daniel Oprița pune presiune pe FRF: „Vrem să știm răspunsul! Și acum se discută dacă Steaua poate promova”

„Trebuie să aflăm cât mai repede răspunsul (n.r. - dacă pot evolua la baraj). Pozitiv sau negativ, trebuie să îl aflăm să știm ce avem de făcut mai departe. E loc de mai bine, dar în mare sunt mulțumit pentru că nu e ușor. Se discută și acum dacă avem dreptul sau nu. 

Băieții au dat dovadă de caracter și le mulțumesc, sunt niște jucători adevărați. Trebuie să mai îmbunătățim lotul și cred că, dacă aducem câțiva jucători de valoare, putem să sperăm la promovare sezonul viitor. Dacă avem dreptul să mergem la baraj poate câștigam și sărbătoream și noi acum. Dar poate în sezonul viitor”, a declarat Daniel Oprița la DigiSport.

Mă bucur că am dus 3 ani până la capăt cu această echipă. Obiectivul ni l-am realizat, locul 4. Mai încolo nu mai depinde de noi. E păcat, frustrant, dar asta e.
-Valentin Bărbulescu, CSA Steaua

Hermannstadt a revenit în Liga 1

Citește alte știri din fotbalul românesc:

LPF, decizie de ultimă oră după punctele pierdute de FCSB » Ce se întâmplă la CFR Cluj - CSU Craiova
CFR - CSU Craiova
LPF, decizie de ultimă oră după punctele pierdute de FCSB » Ce se întâmplă la CFR Cluj - CSU Craiova
Mirel Rădoi propune o schimbare majoră, după scandalul Voluntari - FCSB
DECLARAȚII
Mirel Rădoi propune o schimbare majoră, după scandalul Voluntari - FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (87)
steaualiga1
steaualiga1  •  16 Mai 2022, 17:55

Liga a 2-a vine ca turnata pentru csa...ca o uniforma militara...inca 3 anisori...hegemonieeee...

1618597915124142
Alexandru Chis  •  16 Mai 2022, 15:59

Daniel, daca ar fi fost- chiar si la nivel de zvon - ca Steaua ar fi avut drept de promovare, cu siguranta ca nu ai mai fi fost antrenor pentru ca existau destul de multi "rechini" care asteptau zvonul pentru a te detrona!

mir21
mir21  •  16 Mai 2022, 15:28

Astia stiuau de anul trecut ca nu au dreptul de promovare deci probabil ca o sa fie promovat miu jeneral si hoprita volonel

Vezi toate comentariile (87)
Comentează