FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

Verdictul dur al unei legende pentru Rapid și Petrolul: „Nu au nicio șansă să promoveze!”

Ilie Dumitrescu spune că Rapid și Petrolul nu au șanse de promovare // foto: Facebook @ FC Petrolul Ploiesti +27   FOTO
Ilie Dumitrescu spune că Rapid și Petrolul nu au șanse de promovare // foto: Facebook @ FC Petrolul Ploiesti

Articol de - Publicat duminica, 12 iulie 2020 07:45 / Actualizat duminica, 12 iulie 2020 09:12

Ilie Dumitrescu (51 de ani) a analizat șansele de promovare în Liga 1 ale celor două echipe care s-au înfruntat ieri la Ploiești, Petrolul și Rapid (0-0).

Fostul fotbalist nu are niciun dubiu: cele două echipe nu au șanse la promovare. Totuși, Dumitrescu a ținut să laude organizarea defensivă a giuleștenilor, care nu au primit gol deși au jucat pe final cu doi oameni în minus!

„Admirabilă formație a Rapidului, cu o organizare foarte bună pe faza defensivă. Mi s-a părut foarte ușor eliminat Lazăr. Nicio șansă pentru echipele care au trei meciuri în deplasare din cinci. Nu au nicio șansă Rapid sau Petrolul să promoveze, vă spun de acum. Nu vorbesc de UTA aici. Nu au nicio șansă cu trei meciuri în deplasare și două acasă”, a spus Dumitrescu, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

Rapid a disputat două partide până acum, iar Petrolul doar una. Alb-vișinii au reușit doar două remize albe, în compania ploieștenilor și a lui CS Mioveni, și se află pe a patra poziție în play-off. De cealaltă parte, „lupii galbeni” rămân ultimii, la 1 punct de locul de baraj și la 4 de locul 2, care le-ar asigura direct promovarea în primul eșalon.

Clasament play-off Liga 2

Fază antologică în Petrolul - Rapid

În minutul 66 al duelului de pe „Ilie Oană”, Facundo Mallo l-a doborât în careu pe Mario Bratu. Penalty clar. Sergiu Arnăutu a tras slab de la punctul cu var, iar portarul Mihai Popa a blocat șutul. Asistentul a indicat însă repetarea loviturii, pentru că goalkeeperul nu avea măcar un picior pe linie, așa cum spune regulamentul. Portarul Mihai Popa (19 ani) a văzut și cartonașul galben. 

Petrolul a schimbat executantul. Experimentatul Laurențiu Marinescu a tras la fel de slab, Popa a blocat din nou, dar a făcut aceeași greșeală: nu avea măcar un picior pe linia porții. Asistentul Ferencz Tunyogi a semnalizat și de data asta corect, iar „centralul” Iulian Dima a dictat repetarea penalty-ului, plus al doilea galben pentru tânărul portar al Rapidului, care a părăsit terenul în hohote de plâns.  

Dan Alexa a fost obligat să îl introducă în poartă pe Gabriel Tătaru, 18 ani. Acesta nu s-a mai mișcat de pe linia porții, dar Meza Colli, al treilea executant al Petrolului, a tras lamentabil, șutând mult peste! A treia ratare de la 11 metri în decurs de doar câteva minute! 

+23 FOTO

Citește mai multe știri despre Liga 2:

Dan Alexa a rămas perplex: „Nu am mai trăit niciodată așa ceva! Jucătorii plângeau”

Precizările lui Costel Enache după meciul nebun de la Ploiești: „Ne-am hazardat”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
3101575123247794
Alice Popa  •  12 Iulie 2020, 09:30

Daca ar promova Rapid si Petrolul ar contribui la cresterea mediei spectatorilor in prima liga! Si la scaderea drastica a calitatii fotbalului practicat in campionatul nostru!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează