FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

EXCLUSIV Cum a fost convins un fotbalist francez să accepte un transfer în România: „Mi s-a spus că este o viață bună în țara voastră” + „Cu banii n-am avut nicio problemă!”

3 pase decisive a adunat Gele în 11 meciuri jucate pentru sibieni, fiind titular în toate
3 pase decisive a adunat Gele în 11 meciuri jucate pentru sibieni, fiind titular în toate

Articol de - Publicat joi, 20 octombrie 2022 09:52 / Actualizat joi, 20 octombrie 2022 10:29

Francezul Jordan Gele, atacantul lui CSC Șelimbăr, echipă fără drept de promovare în Liga 1, dar aflată în cursa pentru play-off, a explicat ce impact are fotbalul românesc asupra lui.

Un atacant înalt de 1,92 de metri, francezul Jordan Gele, 29 de ani, a lăsat eșaloanele inferioare din Hexagon și Elveția, acolo unde a adunat mai multe „ilustre necunoscute”, pentru a sosi în România, la CSC Șelimbăr. Vârful vrea să impresioneze și să ajungă cât mai repede posibil în prima divizie din România.

„Voi l-ați făcut să sufere!” » Omul care l-a adus pe Tavi Popescu la FCSB iese la atac: „Ați vrut să vă puneți amprenta”
FCSB
„Voi l-ați făcut să sufere!” » Omul care l-a adus pe Tavi Popescu la FCSB iese la atac: „Ați vrut să vă puneți amprenta”

- Jordan, cum e să joci la o echipă care nu are drept de promovare?
- Obiectivul nostru este să învingem meci de meci, să strângem cât mai multe puncte, poate se va schimba ceva în privința regulamentului. În capul nostru este doar dorința de afirmare. Este evident că vrem să ne calificăm în play-off, am fost și pe podium în acest start de sezon, cred că putem acest lucru. Nu spunem că vrem să câștigăm campionatul din Liga 2, dar țintim să învingem meci de meci. Repet, poate se schimbă ceva la federație.

- Ce stimulente aveți?
- Cu banii nu avem absolut nicio problemă. Niciuna! Primim salariile la timp, nicio problemă. Și avem și bonusuri. Motivație există, pe lângă dorința de afirmare.

Jordan Gele: „Totul e fizic, jucătorii nu-și asumă riscuri”

- Pe tine ce te motivează?
- Am jucat în Franța și în Elveția în diviziile inferioare, am evoluat bine, am avut statistici bune, dar n-am avut șansa de a urca în prima ligă. De aceea am decis să părăsesc Elveția, consider că România este o foarte bună oportunitate, poate voi face pasul către prima divizie.

- Cum ți se pare nivelul aici?
- Pot spune că este un campionat fizic, meciurile se duc greu din acest punct de vedere. Jucătorii nu-și asumă prea multe riscuri. Totul e pe forță. În Liga 1 e mai tactic, mai tehnic.

„Stau bine tehnic, tactic, trebuie să fiu mai răbdător”

- Care sunt calitățile tale?
- Sunt înalt, dar stau bine tehnic, tactic, văd bine jocul. Stau bine și fizic.

- Unde trebuie să lucrezi mai mult?
- La reluările cu capul și să fiu mai răbdător în fața porții adverse. Atacanții sunt ca niște boxeri, doar că eu mă mișc prea mult, ar trebui să stau mai aproape de buturile adverse. Să aștept mai mult, să fiu mai viclean. Mingea va veni ea, până la urmă. Doar că eu, dacă văd că nu vine, încerc să mă mișc. Este și o calitate, dar și un defect că mă „arunc”.

„Pe Ștefan Radu l-am întâlnit în persoană”

- Îți place vreo echipă din România, ca stil de joc?
- Am văzut FCSB, mai multe meciuri, atât în cupele europene, cât și-n campionat, dar și Craiova, Rapid. Nu aș putea să spun că am o preferată, dar nivelul pe care l-am văzut e chiar bun.

- Știai despre fotbalul românesc înainte să ajungi aici?
- Nu prea. Doar ceea ce am vorbit cu niște jucători francezi și elvețieni care au jucat în România, mi-au povestit multe lucruri frumoase. Mi s-a spus că este și o viață bună în țara voastră, că pot crește sportiv, că este o rampă de lansare spre mai bine.

- Știai măcar de vreun fotbalist român?
- Știam de Chivu, Mutu, Hagi, nume faimoase, iar pe Ștefan Radu l-am întâlnit în persoană. Cred că aceștia sunt cei mai cunoscuți fotbaliști români, așa e? Când eram mai tânăr, acum vreo zece ani, am fost în casa unui prieten, lazial, a ajuns și Radu acolo. Superbăiat și superfotbalist, să adune atâția ani în Serie A la un club faimos. 

15 mii de locuitorisunt în comuna sibiană Șelimbăr, care și-a triplat populația în ultimele trei decenii

7 echipeavea Jordan în CV, înainte de a semna cu sibienii: Boulogne, Compiegne, St. Genevieve, Mulhouse, Nantes B, Winterthur și Rappersville-Jona

CSC Șelimbăr, un club nou

CSC 1599 Șelimbăr este una dintre surprizele ligii secunde în acest sezon. A fost și podium, acum e pe 8, la un singur punct de top 6, fiind o luptă acerbă în actuala ediție pentru play-off. Momentan, nu are drept de promovare, fiind una dintre cele 5 echipe ce au „interzis” în Liga 1 pentru că nu sunt societăți de drept privat, dar asta nu-i oprește pe elevii lui Eugen Beza să continue să lupte pentru play-off! 

Cu una dintre cele mai bune apărări din eșalonul secund, doar 7 goluri încasate în 10 runde. Club Sportiv Comunal 1599 Șelimbăr a luat naștere în anul 2021, când a fost înființat de Primăria și Consiliul Local Șelimbăr. Meciurile de acasă le joacă la Râmnicu Vâlcea, până la ridicarea noului stadion local. 

Au găzduit o luptă celebră în istoria României

Bătălia de la Șelimbăr a avut loc pe 28 octombrie 1599 și s-a dat între oastea Țării Românești condusă de Mihai Viteazul și oastea Transilvaniei condusă de cardinalul Andrei Báthory. Bătălia s-a terminat cu victoria clară a armatei conduse de Mihai Viteazul, care și-a deschis astfel drumul spre cetatea Alba Iulia, unde a înfăptuit prima unire a Transilvaniei cu Țara Românească. 

Citește și: 

Mihai Stoica l-a desființat pe arbitrul Adrian Cojocaru după meciul cu UTA: „Să nu vă inducă în eroare penalty-ul pentru FCSB, nu el l-a dat”

Eroul celor de la UTA a rămas șocat: „În România, dacă vorbești puțin, primești repede galben și roșu”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 Octombrie 2022, 11:41
Postat de soimiisibiu pe 20 Octombrie 2022, 11:12

90% din fapte s.au prescris.

Mai urmează puțină lălăială și se prescriu și celelalte. Și uite așa scapă cu fața curată toate somitățile sibiene pe care le avea la mână și care au conlucrat la tărăgănare...

soimiisibiu
soimiisibiu  •  20 Octombrie 2022, 11:12
Postat de cpt.ahab pe 20 Octombrie 2022, 10:59

Despre dosarul fostului primar, Maricuța, ce se mai aude? Când e dorință, sunt executați unii "cu celeritate", dar când e vorba de unul ca ăsta nu se întâmplă nimic.

90% din fapte s.au prescris.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 Octombrie 2022, 10:59

Despre dosarul fostului primar, Maricuța, ce se mai aude? Când e dorință, sunt executați unii "cu celeritate", dar când e vorba de unul ca ăsta nu se întâmplă nimic.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează