FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Triplu campion cu Dinamo, protagonist la „thriller-ul” cu FC Argeș din 1979: „Dinamo a nimerit rău. FC Argeș pornește cu prima șansă în baraj”

Triplu campion cu Dinamo, protagonist la „thriller-ul” cu FC Argeș din 1979: „Dinamo a nimerit rău. FC Argeș pornește cu prima șansă în baraj”
Triplu campion cu Dinamo, protagonist la „thriller-ul” cu FC Argeș din 1979: „Dinamo a nimerit rău. FC Argeș pornește cu prima șansă în baraj”

Articol de - Publicat miercuri, 24 mai 2023 19:36 / Actualizat miercuri, 24 mai 2023 20:42

Pe 24 iunie 1979, Dinamo și FC Argeș jucau cu trofeul de campioană pe masă, în Ștefan cel Mare. La aproape 44 de ani de la acel meci de poveste cele două echipe se întâlnesc într-un nou episod important din istoria celor două cluburi, o "dublă" de baraj pentru Liga 1.

Alb-roșiii vizează revenirea pe prima scenă, după un sezon în "B", iar piteștenii speră să evite in extremis retrogradarea.

Spre deosebire de confruntarea memorabilă din 1979, când Dinamo pornea ca mare favorită în finala campionatului, dar FC Argeș s-a impus cu 4-3 și și-a adjudecat cel de-al doilea titlu din istorie, grație unei prestații excepționale a legendarului Nicolae Dobrin, rolurile s-au inversat astăzi. 

FC Argeș este creditată cu prima șansă. Bogdan Vintilă are la dispoziție un lot în valoare de 9 milioane de euro, în timp ce jucătorii lui Ovidiu Burcă au o cotă de piață de doar 2,89 milioane de euro.

Răsturnare de situație: cine a cerut, de fapt, ca Dinamo - FC Argeș să se joace luni
DINAMO
Răsturnare de situație: cine a cerut, de fapt, ca Dinamo - FC Argeș să se joace luni

Amintirile din '79 îl urmăresc pe Ion Marin: "Să joci acasă, cu trofeul pe masă, și să iei patru goluri... Toți am fost vinovați"

Triplu campion cu Dinamo, protagonist la „thriller-ul” cu FC Argeș din 1979: „Dinamo a nimerit rău. FC Argeș pornește cu prima șansă în baraj”
Ion Marin, la emisiunea Prietenii lui Ovidiu

Ion Marin (68 de ani), de trei ori campion cu Dinamo ca jucător și o dată ca antrenor, unul dintre protagoniștii acelui meci de neuitat cu FC Argeș (3-4), disputat pe 24 iunie 1979, speră ca echipa lui favorită să răstoarne calculele hârtiei, așa cum au făcut-o în urmă cu 44 de ani Dobrin și compania.

"În 1979, și Dinamo și FC Argeș erau echipe puternice. Am pierdut acel campionat din cauza noastră. Să joci acasă, cu trofeul pe masă, și să iei patru goluri, toată echipa a fost de vină. Câștigam meciul, luam campionatul. Așa, l-a câștigat FC Argeș, care avea o echipă redutabilă, cu Dobrin, Radu II, Doru Nicolae, Cristian în poartă", rememorează "Săpăligă".

Ion Marin, despre barajul Dinamo - FC Argeș: "FC Argeș pornește cu prima șansă"

Fostul fundaș central apreciază că în meciurile de baraj balanța înclină în favoarea lui FC Argeș.

"Acum e diferit. Din păcate, eu spun că Dinamo a nimerit rău cu FC Argeș. Nu este o echipă slăbuță, este o echipă legată, puternică. FC Argeș pornește cu prima șansă.

Îmi pare rău că Dinamo a ajuns la baraj. Dacă erau un pic mai atenți și mai organizați putea să promoveze direct în Liga 1.

FC Argeș îl are în atac pe Garita, care este foarte periculos. Iar noi am dovedit pe linia defensivă că suntem niște gafeuri.

Mai în glumă, mai în serios, eu sper să nu mai primească și cu noi trei lovituri de la 11 metri, ca în meciul cu UTA.

Va fi foarte important meciul tur, de acasă, cu susținerea suporterilor. O victorie, indiferent la ce scor, ar însemna să abordeze returul cu un moral bun, entuziasm, încredere. Un rezultat negativ ar fi foarte periculos", a precizat fostul.

Ion Marin, mesaj pentru jucătorii lui Dinamo: "Să joace ca în ultimele meciuri cu Oțelul și Steaua, nu ca la Iași"

Ion Marin consideră că pentru a emite pretenții la promovare Dinamo ar trebui să repete evoluțiile bune din ultimele partide cu Oțelul (2-0, în deplasare) și cu Steaua (3-0, acasă).

"Jucătorii trebuie să fie concentrați, uniți și să evite gafele. Am văzut meciul cu Poli Iași, nu se poate să iei golurile alea. Nu se poate! Au fost greșeli imense. În condițiile în care ai jucat contra unei echipe relaxate.

Putem să punem probleme celor de la FC Argeș dacă vom arata ca o echipă și vom juca la fel ca în ultimele meciuri cu Oțelul și cu Steaua. Trebuie să construim, dar fără să ne asumăm riscuri. Atenție, domnul portar la pasele alea prin careu! Să jucăm colectiv și pe atac. Dacă facem toate astea avem șanse mari să promovăm. Dacă jucăm ca la Iași, nu avem nicio șansă", a concluzionat Ion Marin.

Jucătorii trebuie să lupte pentru suporteri, pentru club și pentru ei. Să nu uite că alta poate fi cariera lor dacă revin în Liga 1

Noii acționari ar trebui să-și facă simțită prezența la cele două meciuri de baraj. Trebuie să stimuleze mai mult echipa, printr-o premiere pentru promovare

Ar fi bine pentru tot fotbalul românesc să promoveze Dinamo în Liga 1. Dinamo e Dinamo! Uitați-vă, cum au revenit Rapid, Petrolul, Craiova, s-a animat campionatul

Ion Marin, fost fotbalist și antrenor la Dinamo

Citește și:

Dileme uriașe ale antrenorilor înainte de barajul Dinamo - FC Argeș » Burcă are dureri de cap cu accidentații, Vintilă cu regula U21

Conducerea lui Dinamo a luat decizia » Pe ce stadion se joacă barajul cu FC Argeș + câți suporteri sunt așteptați la meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează