FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC ARGEȘ

EXCLUSIV Ionuț Badea despre posibilitatea unei promovări mai ușoare: „Nu ne bazăm pe o ipoteză, dar nici nu suntem ipocriți”

Ionuț Badea vorbește despre lupta la promovare din Liga 2
Ionuț Badea vorbește despre lupta la promovare din Liga 2

Articol de - Publicat luni, 27 aprilie 2020 13:44

Campionii FC Argeș ocupă locul 4 în Liga a 2-a și este la doar un punct de rivala CS Mioveni. Antrenorul Ionuț Badea (44 de ani) crede că lupta pentru cel de-al doiela loc promovabil se va da până spre final, însă nu ar spune nu unei promovări mai ușoare în cazul în care vor exista cluburi care să nu primească licența pentru sezonul următor.

EXCLUSIV Soluție nouă pentru încheierea sezonului din Liga 2 » Primele reacții oficiale + „Poate fi un restart al fotbalului românesc!”

A preluat-o pe FC Argeș în octombrie anul trecut. Echipa, văzută de mulți printre favoritele la promovare, traversa un moment dificil, însă a reușit să redreseze situația și i-a adus pe piteșteni în lupta pentru primele poziții. Ionuț Badea, tehnicianul argeșenilor, face planuri pentru a-i menține într-un ritm decent pe jucători și așteaptă revenirea la antrenamente.

„Nu putem avea o strategie clară"

„Gândesc antrenamente, le trimit băieților programe din 3 în 3 zile. Încercăm să meținem un echilibru. Băieții n-au vacanță, ba chiar sunt nerăbdători să vină la antrenamente. Fac ceea ce le dăm, nimeni nu vrea să piardă ceea ce a câștigat până acum. Deci n-avem nevoie de o monitorizare atât de strictă", a zis Ionuț Badea. 

Tehnicianul de 44 de ani nu poate contura o strategie până când nu este clar felul în care se va relua campionatul, că se vor juca toate cele 14 etape rămase, fie că se va trece la sistem play-off / play-out: „În momentul în care vom avea o situație clară, abia atunci putem face o strategie clară. Deocamdată sunt variante de lucru, ne gândim la ceea ce avem de făcut dacă vom juca restul de 14 meciuri sau dacă se va face play-off și play-out.

Clasament Liga 2

„Eram într-o formă bună, dar acum se egalizează valorile"

Ionuț Badea crede că pauza forțată a scos-o dintr-un moment bun pe FC Argeș, care are o serie lungă de meciuri fără înfrângere, fiind neînvinsă din octombrie anul trecut. „Suntem echipa cu cea mai lungă serie de invincibilitate din primele două ligi. Asta o spune statistica. Iar în acest an am avut două meciuri în mână și am fost egalați, iar cel de la Târgu Jiu a fost fără istoric. Puteam spune că suntem într-o formă bună, însă toată această perioadă egalizează din nou valorile".

Totodată antrenorul român vede o luptă aprigă pentru promovare, cu 4-5 echipe implicate până spre final, excluzând doar UTA, pe care o vede deja desprinsă: „Sunt câteva echipe care oricând pot promova. Sunt 8-9 echipe despărțite de câteva puncte. Oricare dintre aceste echipe pot emite pretenții de promovare. Va fi un echilibru până spre final pentru cele două locuri, unul promovabil direct, celălalt de baraj. 4-5 formații vor fi sus până spre final. E greu de spus ce se va întâmpla".

„Nu ne vom opune dacă se va întâmpla"

Ionuț Badea nu se gândește prea mult la posibilitatea ca unele echipe să nu primescă licența pentru sezonul următor, însă n-ar spune nu unei promovări mai simple: „Despre o posibilă promovare în cazul în care alte cluburi nu primesc licența n-am cum să vorbesc prea mult. Nu ne bazăm pe o ipoteză. Ok, nu suntem iprocriți. Dacă legea spune că avem dreptul să promovăm și să profităm de posibilitatea asta, nu ne vom opune", a mai zis Ionuț Badea, antrenorul celor de la Campionii FC Argeș.

6 cluburiau probleme cu obținerea licenței pentru sezonul următor: Dinamo, Voluntari, Poli Iași, Hermannstadt, Astra Giurgiu și Academica Clinceni

11 meciurifără înfrângere a adunat Ionuț Badea pe banca lui FC Argeș, care este la doar un punct de promovarea în Liga 1

Video emoționant: România e puternică și se va întoarce și mai puternică

Citește mai multe știri despre Liga 2:

Vali Munteanu este ferm: „Campionatul viitor Gloria nu ratează promovarea!”

Ionuț Cioinac vrea să promoveze în Liga 1, dar nu mai suportă izolarea: „Simt că o iau razna”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează