FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROPUNERE

EXCLUSIV Soluție nouă pentru încheierea sezonului din Liga 2 » Primele reacții oficiale + „Poate fi un restart al fotbalului românesc!”

În Liga 2 s-ar putea organiza un play-off pentru a se decide astfel echipele care vor promova în prima divizie +21   FOTO
În Liga 2 s-ar putea organiza un play-off pentru a se decide astfel echipele care vor promova în prima divizie

Articol de - Publicat luni, 27 aprilie 2020 11:54

Costel Lazăr, directorul sportiv al celor de la Petrolul Ploiești, a vorbit în exclusivitate pentru GSP.RO despre finalul actualului sezon din Liga 2 și a făcut o propunere interesantă: „Poate fi un restart al fotbalului românesc și să fie majorat numărul de echipe în prima divizie”.

  • CONTEXT: Din informațiile GSP.RO, în eșalonul secund ar putea să se organizeze un play-off între primele 6 formații, pentru a se stabili astfel echipele care vor promova în Liga 1;
  • Partidele ar urma să se dispute într-o singură manșă, nu tur-retur.

Lazăr afirmă că această informație nu a fost transmisă oficial cluburilor, însă n-ar fi de acord cu propunerea: „Nu mi s-ar părea corect, din moment ce există spațiu pentru desfășurarea campionatului, conform programului. Avem 2 luni pentru jocuri, putem încheia campionatul jucând normal, din 4 în 4 zile sau din 5 în 5 zile. Plus că nu există nicio presiune din partea UEFA pentru a comunica rapid campioana de la Liga 2”.

Oficialul prahovenilor și-a exprimat opinia și cu privire la datele pe care conducerea FRF le-ar putea adopta pentru ediția actuală a diviziei secunde. 

„Noi credem că partidele se pot relua undeva după 7 iunie, atunci ar fi posibil, iar în maxim 2 luni se poate încheia liga, în 45 de zile, după calculele noastre”, a declarat Lazăr pentru GSP.RO.

Clasament Liga 2

„Acesta poate fi și un restart al fotbalului românesc și să fie majorat numărul de echipe pentru prima divizie. De ce să așteptăm până la anul să facem 16 sau 18 formații și nu acum? Nu văd ce ne-ar împiedica. 

Sunt niște cluburi de tradiție în Liga 2 care ar aduce spectatori și audiență. Una este să vezi un Petrolul - Rapid, Rapid - UTA, Petrolul - Argeș, și altceva e să te uiți la meciuri cu 200 de spectatori în tribune”

Costel Lazăr, director sportiv Petrolul

„Scenariul cu Antalya? SF!”

De asemenea, Lazăr se alătura corului de contestatari în privința  scenariului potrivit căruia finalul sezonului din Liga 1 ar urma să se desfășoare în Antalya și face o paralelă între formațiile din România.

„Scenariul cu Antalya e un science fiction. Nu cred că e plauzibil, pentru că trebuie luate foarte multe în calcul, cheltuieli, televiziuni șamd. Unele cluburi din Liga 2 și-ar permite așa ceva, dacă stăm să ne uităm la criteriul financiar al fiecărei formații, cum unele din Liga 1 pot suporta aceste costuri, iar altele nu.

Există cluburi de tradiție în eșalonul secund unde situația financiară este stabilă, iar în Liga 1 sunt echipe unde sunt probleme cu banii”, a mai spus acesta.

Anunț clar dinspre MTS: „Blocăm întreaga competiție dacă se întâmplă asta”

„Se vor găsi echipe care vor fi nemulțumite”

„Erau mai multe idei, și cu play-off și cu reluarea campionatului în mod normal, dar nu s-a transmis nimic oficial. Mie, personal, nu mi-ar surâde această idee. Automat se vor găsi echipe care vor fi nemulțumite”

Cristi Tănase, președinte Concordia Chiajna

„Ar fi greu să se tragă linie și să se facă împărțeala. E nevoie de o decizie echilibrată, să nu avantajezi pe nimeni, să nu dezavantajezi pe nimeni. Altfel, s-ar ajunge la altele și nu avem nevoie de timp pierdut. 

Tot la nivel de zvon am auzit varianta ca în play-off să se înjumătățească punctele, ceea ce din punctul meu de vedere și al clubului UTA ar fi o variantă deplasată, s-ar încălca meritul sportiv, n-ar exista un argument logic”

Laszlo Balint, antrenor UTA Arad

FOTO Cum arată lucrările ACUM la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf

FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
+17 FOTO

Video emoționant: România e puternică și se va întoarce și mai puternică

Citește mai multe știri din Liga 2:

Vali Munteanu este ferm: „Campionatul viitor Gloria nu ratează promovarea!”

Ionuț Cioinac vrea să promoveze în Liga 1, dar nu mai suportă izolarea: „Simt că o iau razna”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
amicu
amicu  •  27 Aprilie 2020, 13:29

in plus, in liga a dou s-a bucurat de meci castigat la masa verde in retur: uta iar turris are un meci in minus (daco getica)

amicu
amicu  •  27 Aprilie 2020, 13:24

cica primele 6. A 7-a e metaloglobus care este la egalitate de puncte cu locuul 6, Rapid. Cat de corect ar fii sa nu intre in play-off????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează