FOTBAL  »  LIGA 2  »  POLITEHNICA IAȘI

UPDATE//VIDEO Leo Grozavu a fost prezentat la Politehnica Iași » Ce a spus noul antrenor al moldovenilor

Leo Grozavu
Leo Grozavu

Articol de - Publicat vineri, 14 octombrie 2022 14:53 / Actualizat vineri, 14 octombrie 2022 14:53

Leo Grozavu (55 de ani) a fost prezentat ca noul antrenor de la Politehnica Iași.

  • Grozavu îi ia locul lui Claudiu Niculescu, demis după 10 meciuri
  • Leo Grozavu era liber de contract din septembrie 2021, de când a plecat de la Sepsi. A mai antrenat la FC Botoșani, Gaz Metan, ACS Poli Timișoara și Petrolul

VIDEO. Politehnica Iași l-a prezentat oficial pe Leo Grozavu

Leo Grozavu a fost prezentat astăzi ca antrenor principal al Politehnicii Iași printr-o conferință de presă.  

„De când am plecat de la Sfântu Gheorghe, îmi doresc mult mai mult, provocări mari. Cu toate că am avut foarte multe contacte, nimic nu a fost să fie pe doleanțele mele. Am ales Iașiul ca urmare a prieteniei cu domnul Șfaițer, care cred că va dura veșnic. Profesional, îmi doream o altă provocare, dar prietenii trebuie ajutați în momente mai puțin fericite. Dacă nu era insistența și relația de 15 ani cu domnul Șfaițer nu veneam, n-am putut să rămân pasiv. Mă bucură că de când am venit la Iași, am văzut că sunt dorit. E un club de mare tradiție, un oraș important”, a declarat Leo Grozavu.

Leo Grozavu: „Obiectivul este promovarea de pe locurile 1 sau 2”

„Nu sunt Dumnezeu, nu-mi cereți să jucăm ca Barcelona, nu-mi cereți termene. Am mare experiență, dar am nevoie de timp pentru a cunoaște potențialul. Din iarnă veți vedea o altă echipă, să nu mai avem emoții. Vom face o analiză foarte rapidă a lotului la pauza de iarnă. Lotul actual poate însă să facă față pentru obiectivul actual. Am destule informații legate de echipă, nu am discutat cu Claudiu Niculescu”, a adăugat noul antrenor de la Politehnica Iași.

Am avut multe oferte. De pildă, am avut discuții cu U Cluj, acasă la mine. {i în Liga a II-a și în Liga I. Nu sunt arogant, încrezut, dar am anumite pretenții, anumite principii. Degeaba îți dă cineva luna de pe cer când te instalează dacă mâine nu te mai susține. Aici am garanția că domnul Șfaițer mă va susține. 

- Leo Grozavu

Un lucru neplăcut a fost că a trebuit să ne despărțim de Claudiu Niculescu doar după patru luni. Îi mulțumesc pentru perioada în care am lucrat împreună, nu i-a fost ușor. Am reușit lucruri bune, suntem în grafic pentru obiectiv, deși ne doream să avem mai multe puncte. Am vrut să continuăm, însă am luat decizia împreună de a ne despărți. Am avut discuții după plecarea lui Claudiu cu Leo. Am o relație de prietenie de 15 ani, sunt la a cincea colaborare cu el, după cele trei de la Botoșani și una la Sepsi. Mă bucur că a acceptat să vină, e tipul de tehnician căruia îi place să joace fotbal de calitate. Asta chiar dacă rezultatele sunt importante. 

- Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași

Știrea inițială...

Grozavu s-a lăsat greu! Opt ore de negocieri fără un contract semnat!

Deși au discutat joi vreme de opt ore, antrenorul Leo Grozavu (55 de ani) și Politehnica Iași nu au oficializat colaborarea! Negocierile au continuat inclusiv astăzi, ambele părți anunțând că semnarea contractului este iminentă.

Drept urmare, Poli a comunicat că azi, la ora 13:00, îl va prezenta pe Grozavu, într-o conferință de presă. 

Dică, atacat de un fost coechipier: „Mă așteptam să aibă onoare și să plece. E bun executant, nu bun antrenor” + Ce nume propune pentru FCSB
FCSB - SILKEBORG 0-5
Dică, atacat de un fost coechipier: „Mă așteptam să aibă onoare și să plece. E bun executant, nu bun antrenor” + Ce nume propune pentru FCSB

Grozavu se lasă greu! Opt ore de negocieri fără un contract semnat!

Tehnicianul a spus însă că nu va coordona antrenamentul din această dimineață și nu va sta nici mâine pe banca tehnică a echipei ieșene, la partida cu Metaloglobus București, din etapa a X-a a Ligii a II-a de fotbal.

„Aproape sigur, voi începe treaba la Poli duminică”, a declarat Grozavu, care a adăugat: „Ne-am înțeles pentru un contract până vara viitoare, cu un obiectiv ferm, promovarea. Încă nu e semnat acordul, însă nu cred că vor apărea probleme. Am anunțat că vara viitoare, dacă promovăm, voi continua doar dacă va fi alt obiectiv decât menținerea în Liga I”.

Politehnica Iași va fi condusă la partida de sâmbătă, cu Metaloglobus, de Mugurel Cornățeanu, Ovidiu Chiribici și Radu Sardescu.

Poli Iași, locul 5 în Liga a doua

Poli Iași se află pe locul 5 în Liga a doua, cu 17 puncte acumulate în 9 partide disputate. 

Liderul clasamentului este CSA Steaua București, cu 20 de puncte acumulate în 9 etape.

VIDEO. „Vi se pare că vremurile fac tot mai grea relaționarea?”. Ce răspuns a dat Leo Grozavu

Citește și:

Fostul jucător de la CFR, impresionat după victoria cu Slavia

Umilit de Silkeborg tur-retur, jucătorul lui FCSB visează la grupele Champions League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
laurkro
laurkro  •  14 Octombrie 2022, 13:21

Nu a semnat, probabil, pentru ca cei de la Iași nu au fost de acord cu clauza conform căreia “marele” Grozavu ar avea voie sa își bată jucătorii. Vorbind serios, cum naiba sa progresam când căutam oameni de genul asta in loc sa fie suspendați pe viața pentru ce au făcut? De ce sa ne mai miram de jucatori gen Sapunaru, Tamas?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează