FOTBAL  »  LIGA 2  »  STADION

GALERIE FOTO Începe licitația pentru un nou stadion ultramodern în România » Va costa 65 de milioane de euro și va purta numele unui mare fotbalist! Câte locuri va avea + când va fi gata

Construcția noului stadion din Hunedoara a fost scoasă la licitația de către Compania Națională de Investiții, companie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării. +8   FOTO
Construcția noului stadion din Hunedoara a fost scoasă la licitația de către Compania Națională de Investiții, companie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării.

Articol de - Publicat marti, 04 iulie 2023 20:22 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 09:16

Construcția noului stadion din Hunedoara a fost scoasă la licitația de către Compania Națională de Investiții, companie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării. 

Viitoarea arenă din Hunedoara va purta numele legendarului fotbalist Michael Klein, fost jucător cu peste 300 de meciuri jucate în tricoul Corvinului Hunedoara, iar ofertele pentru construcția acesteia vor putea fi plasate începând cu data de 7 august, scriu cei de la economedia. 

Ioan Varga a confirmat oferta care îi poate aduce 7 milioane de euro: „Cea concretă e din Italia!” » Detaliul care blochează momentan transferul
CFR CLUJ - FC BRAȘOV
Ioan Varga a confirmat oferta care îi poate aduce 7 milioane de euro: „Cea concretă e din Italia!” » Detaliul care blochează momentan transferul

A fost scoasă la licitație construcția noului stadion din Hunedoara 

Noul stadion din Hunedoara va avea o capacitate de 10.100 de locuri și va fi construit pe o suprafață de 37.207 metri pătrați. Conform studiului de fezabilitate, vor fi 9.730 locuri pentru public, 50 pentru persoanele cu dizabilități, 195 locuri VIP și 125 pentru presă, toate pe scaun. Va fi o arenă de categoria 4 UEFA și va putea găzdui și partide din cupele europene. Ridicarea stadionului ar dura 28 de luni.

+4 FOTO

„Complexul va cuprinde și vestiare dotate cu grupuri sanitare și camere de dușuri, grupuri sanitare pentru public, cabinet medical, birouri administrative, spații tehnice și de depozitare, zonă de restaurant, săli de conferință, sală de box, săli de forță și cardio, dar și spații destinate închirierii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, emis în decembrie 2022. 

Construcția noului stadion din Hunedoara va costa aproape 65 de milioane de euro 

Guvernul estima, în decembrie 2022, un cost al proiectului de 313.785.691,12 lei, aproximativ 64,5 de milioane de euro cu tot cu TVA, și a prezentat o durată de proiectare și execuție de 28 de luni.

Randările noului stadion arată spectaculos. Acesta va fi ridicat pe amplasamentului actualei arene din Hunedoara, primăria locală urmând a suporta cheltuielile aferente demolării acestuia.

sursă foto: Facebook @ Primăria Hunedoara
sursă foto: Facebook @ Primăria Hunedoara
sursă foto: Facebook @ Primăria Hunedoara
sursă foto: Facebook @ Primăria Hunedoara
sursă foto: Facebook @ Primăria Hunedoara

Actualul stadion din Hunedoara a fost construit în anii 1950 

Actuala arenă, pe care Corvinul Hunedoara își joacă meciurile de pe teren propriu, a fost construită în anii 1950 și face parte din complexul sportiv „1 mai”. Acel complex a fost construit în 5 ani și cuprindea, pe lângă arena de fotbal, și bazin de înot, terenuri de volei, de baschet și de tenis. 

Prima partidă jucată de Corvinul Hunedoara pe acest stadion a avut loc pe 2 mai 1960, într-un meci contra lui CFR Arad, scor 1-0 pentru hunedoreni. 

Corvinul a promovat la finalul sezonului recent în Liga 2. Hunedorenii au trecut cu 6-1 la general de Unirea Ungheni. 

Citește și: 

Gabi Balint a abandonat lupta: „Auzisem și eu, v-am zis că FCSB ajunge în Ghencea”

Tsvetelin Chunchukov și-a decis viitorul » CSA Steaua, anunț oficial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
tororosso
tororosso  •  05 Iulie 2023, 19:51

Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar. Stadioane de zeci de milioane la un fotbal de 2 lei . Nu spitale , școli , drumuri bune ci stadioane și biserici pe m2.

enigmaticul
enigmaticul  •  05 Iulie 2023, 15:42

Bani aruncați în niște cătune, unde fotbal se joacă doar la nivelul ligii a III-a!! Bănuiesc că fotbal adevăra în România se va juca după ce fiecare fotbalist va avea câte un stadion!! Jalnică această nație. Evident că la mijloc sunt alte interese, nicidecum fotbalul, sportul în general.

villito
villito  •  05 Iulie 2023, 14:30

Fix asta lipsea..stadion la un oras cu echipa de liga a 3 a..mai nou a 2 a...nu am nimic impotriva sa nu se construiasca daca am avea fotbal sau spectatori...stadioanele in romania sunt goale cu exceptia celor de la rapid, uta si pe unde mai joaca fcsb in deplasare

Vezi toate comentariile (36)
Comentează