FOTBAL  »  LIGA 2  »  ANCHETĂ

MARIUS BACIU REȚINUT // VIDEO Ce afaceri a avut Marius Baciu, dus cu mascații la audieri: faliment și pierderi pe linie

Articol de - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2019 18:02

Marius Baciu, 44 de ani, antrenorul lui Turris, a fost reținut azi trupele speciale DIAS, chiar pe teren, după meciul FC Snagov, 3-2. GSP.RO vă prezintă o analiză a afacerilor antrenorului, care a condus business-uri în aria patronului său, Ștefan Valentin Dragnea. 

Antrenorul lui Turris-Oltul Turnu Măgurele, Marius Baciu, a fost ridicat azi de trupe speciale MAI pentru a fi adus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. În prima declarație a Parchetului, procurorii infirmă că ar fi vorba de un dosar legat de implicarea lui Baciu în mafia pariurilor, așa cum s-a punctat inițial. Apoi, ProSport a menționat că ar fi vorba de un dosar de evaziune fiscală, iar GSP a anunțat că o altă acuzație din dosar - despre care nu se știe dacă este in rem ori in personam - se referă la spălarea de bani. 

În jurul misterului general, GSP.RO  vă oferă un portret al omului de afaceri Marius Baciu, pe lângă cel cunoscut publicului Gazetei, de fotbalist și antrenor. 

FERMĂ, LA FEL CA PATRONUL DRAGNEA 

Baciu a intrat în business încă din 2003, când era încă în activitate la Lille OSC, în Franța. Astfel, alături de fostul arbitru Iosif Biro și de Alexander Thierheimer, un român stabilit în Germania, în Böblingen, a fondat Amira Moșna SRL, o companie ce administra o fermă de vaci în localitatea Moșna, Sibiu. 

Toți aveau acțiuni în procent de 33,33%. 

„Avem 100 de vaci. Mai aducem inca vreo 25 de vaci (n.r. din Franța, unde evolua Baciu). Apoi vrem să ne diversificăm domeniul. O să facem o minifăbricuță de brânzeturi și produse lactate. Apoi, în cațiva ani, vrem să facem ceva agroturistic. Acum nu ne intereseaza profitul”, spunea, în 2004, Baciu pentru Libertatea. 

Și patronul lui Baciu la Turris, Dragnea, a fost implicat în ferma de suine Salcia. 

Afacerea, aflată în insolvență din 2015, a intrat în faliment un an mai târziu. „Prin sentința nr. 1038/2016 din data de 08.12.2016, Tribunalul Sibiu a dispus deschiderea procedurii falimentului debitoarei Amira Moșna SRL și a numit în calitate de lichidator judiciar pe EXPERT INSOLVENȚĂ SPRL”, se punctează pe site-ul lichidatorului judiciar. 

BAR ȘI "„SINTETIC” LA MEDIAȘ 

Conform termene.ro, tot pe numele său apare compania Arena Fotbal SRL. Aceasta are înregistrat, la Ministerul Finanțelor, obiectul "Baruri si alte activitati de servire a bauturilor”, iar la Registrul Comerțului „Activități ale bazelor sportive”. 

La adresa respectivă apare o bază sportivă cu teren sintetic din Mediaș. Și această afacere e pe „roșu” din 2012, când firma a fost pe pierdere.

VIDEO cu momentul în care Marius Baciu este eliberat + primele declarații

Vezi și: 

VIDEO EXCLUSIV Marius Baciu, fostul căpitan al Stelei, ridicat de trupele speciale direct de la meci! + prima reacție a autorităților 

EXCLUSIV Ovidiu Onosă, patronul Snagovului, după ce Marius Baciu a fost RIDICAT de DIAS: „Suntem extrem de supărați!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  14 Noiembrie 2019, 01:09

Baciu antrenor Dan Lazarescu presedinte Urican secund la Academica Clinceni faliment Baciu antrenor Geto Dacica faliment Baciu Turis urmeaza retrogradarea si falimentul Vitelaru capitan la Academica Clinceni cu Baciu antrenor judecat ptr vanzare de meciuri daca se cauta probe e de rau cu acest antrenor din L2 care intretine din salariu familia (4 persoane ) in Franta

ovidiu2019
ovidiu2019  •  14 Noiembrie 2019, 00:23

Ar putea sa fi vinovat, cu toate ca este un tip cu IQ mult peste media fotbalistilor, dar ar trebui sa va dea in judecata Baciu! L-ati acuzat de total altceva. Stucane, sa iti fie rusine!

lionforever
lionforever  •  13 Noiembrie 2019, 23:36

Cum rămâne nesimtitilor cu primele acuzații, alea in care ati susținut că e reținut pt complicitate cu mafia pariurilor? ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close